hudo,.. komentar na stavko zdravnikov

I

Izbrisan uporabnik #488

Pusti ti osnovo in plačne razrede, plačilne liste naj pokažejo, kolko dobijo ven

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne bom nič rekel okoli plač, delovnih razmer, ipd, ampak da prideš do dohtarja in piše zaradi stavke zaprto, je pa višek svinjarije in zaslužijo si ogromno grajo ter rezanje plač.

Naj delajo 8 ur, 16ur pa potem pred parlamentom postavijo živo igrajo, etc, karkoli, bolnikov se odrekati ne sme, ali se jim podaljševati trpljenje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
eni še vedno živite v nekem pravljičnem svetu, da so zravniki miljonarji.
tak kot je blo gori napisano. zdravnik na začetku svoje poti (ko dobi specializacijo) dobi tam 1300-1400€.

pa ne gledat tisti 30 zaskužkarjev ki si nakazujejo vse mogoče ker so pač pri koritu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pogledal.

Učitelj konča kariero v 43. plačnem razredu.... "izmozgan"

Tu pa da gor zelenec plačno listo, specializant, ki še ni nikoli nič delal in štarta v 41. plačnem razredu, 15xx eur +....

Kaj je s tem narobe?

Naj si še pogledajo plačne liste v gospodarstvu, kjer se tresejo delavci, če bo plača ali ne.

Tu pa je komot, plača redno pač ni IZJEMNA, vendar za zelence povsem spodobna.

Naj gredo privat, če jim je to premalo, samo ne na koncesijo pa bodo počasi razumeli, kaj je to life...

Preprosto Slovenija nima denarja, še to je preplačano, [cenzura] ga, "revni" smo, a je to tako težko za razumet?

Tako da nimam pojma, zakaj zdravniki stavkajo...

Če se pa vsako leto VSI državljani zadolžimo, da imajo oni redne plače... jemljemo posojila v tujini, da so plačani in da lahko stavkajo.

Saj to je narobe svet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Na FB pod usernamemom: neznan medicinec so gor dajali plačilne liste.

No, je tam ena lista 43. plačni razred, revež dohtar, ki 2.5 potegne...

Ampak on nas stane 4000 bruto, to je treba vzet državljanom z davki, da se ga živi...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
tak kot je blo gori napisano. zdravnik na začetku svoje poti (ko dobi specializacijo) dobi tam 1300-1400€.

pa ne gledat tisti 30 zaskužkarjev ki si nakazujejo vse mogoče ker so pač pri koritu.

odebeljeni del

kaj je s tem narobe za zadolženo Slovenijo, ki vsako leto posluje z minusom
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Bobovnik na twitterju:

Verjamete v skoraj 50 odstotne provizije v zdravstvu? Spodaj je dokaz. In v Dnevniku TVS odgovor kdo jih dobiva. Ob 19h.
A tega ni nihče gledal?
Kar poglejte si kako so razlike v ceni v slo (skoraj 2x višje od bolnice do bolnice) ko pa to.primerjajo z neko Norveško je pa.... tam najbrž delajo za bagatelo. Za

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
A bo v četrtek neko nadaljevanje tega ?
Zna biti zanimivo. Kdo bo tem stopil na prste. In kdaj.
Ker v Sloveniji vsi zasluzijo samo jurja ali pa jurja in pol, vozijo se pa v avtih za 100 jurjev, živijo v hišah za mio, na dopust hodijo za 10 jurjev....

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pusti ti osnovo in plačne razrede, plačilne liste naj pokažejo, kolko dobijo ven

Točno in to veja za ves JS.
Vsi vedno opletajo s terminom "osnovna plača", matr dodatkov pa dejansko toliko, kot v Grčiji.
.
Logika našega JS je pač, da "osnovna plača" je za to, da se vskodnevno prikažejo na delovnem mestu.
Če pa davkoplačevalci želimo, da tam tudi kaj koristnega naredijo, jim je pa potrebno plačati še dodatke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A bo v četrtek neko nadaljevanje tega ?
Zna biti zanimivo. Kdo bo tem stopil na prste. In kdaj.
Ker v Sloveniji vsi zasluzijo samo jurja ali pa jurja in pol, vozijo se pa v avtih za 100 jurjev, živijo v hišah za mio, na dopust hodijo za 10 jurjev....

Ne razumejo, da bo treba NEKOMU vzeti ali se na novo zadolžiti, da se bo lahko plačalo njihove apetite.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

Ja in, če dobi (samo) 1300-1400€ za osnovo? Veš koliko ljudi toliko ne dobi v 2 mesecih, kljub naduram, dodatku na delovno dobo in prevozu ter prehrani? Pa kot je nekdo že napisal, nikoli ne vejo če plača sploh bo?
Kot je zgoraj napisano - koliko časa s(m)o jih financirali davkoplačevalci, da so prišli do tega naziva?

Meni se zdi, da je malo zdravnikov, ki "vroče pijejo" in se tako potrudijo kot se potrudi dr. Gruber v TV nadaljevanki.
Saj opravljajo svoje delo, ampak, zakaj že bi morali biti tolikokrat boljše plačani kot pa kakšen drugi delavec? Boste rekli, da imajo odgovornost. Kako pa jo kažejo oziroma ali jo opravičijo?

Kaj pa vzgojiteljice in učiteljice v OŠ/SŠ? Nimajo možnosti nadur oziroma niso izplačane, kar šele, da bi bile koriščene.
Pa imajo ravno tako odgovornost kot zdravniki.

Ne vem no, meni se zdi vse skupaj pretiravanje z zdravniško stavko. Kje je potem meja? Pri 10K€ osnova mesečno?

Mogoče kdo ve, kakšne so plače zdravnikov v tujini, ko se že tako radi primerjamo z njimi. Recimo Avstrijo in Italijo bi bilo verjetno zanimivo primerjat. Če se ne motim, imajo zdravstveni delavci (medicinske sestre, negovalci) kar nekaj višje plače kot so v Slo.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Točno in to veja za ves JS.
Vsi vedno opletajo s terminom "osnovna plača", matr dodatkov pa dejansko toliko, kot v Grčiji.
.
Logika našega JS je pač, da "osnovna plača" je za to, da se vskodnevno prikažejo na delovnem mestu.
Če pa davkoplačevalci želimo, da tam tudi kaj koristnega naredijo, jim je pa potrebno plačati še dodatke.
A sem ravno prej napisal. Delam 10-11 ur na dan + vikende na faksu. Nikoli nobenih dodatkov, nadur. Nič. Še tisto kar delam za zunanji trg pobere fakulteta in nimam nič od tega. V javnem sektorju so predvsem zdravniki tisti, ki mislijo, da so nekaj več. Pri komu so našli zlate palice?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

hodiš v službo al delaš? kaj lahko na faksu sploh "delaš"?

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Na faksu poleg pedagoškega dela predavanj in vaj (računskih in laboratorijskih) rešujem realne industrijske probleme, ki pomenijo na 1000 € prihrankov. Poleg tega je obvezno raziskovalno delo, objava člankov v najboljših mednarodnih revijah. Kdor se na to spozna ve, da je to izjemno težko, sploh z opremo, ki jo imamo v SLO. Potem so še diplome, magistrska in doktorska dela. Vse to prinaša točke, ki so pogoj za habilitacijo, drugače te lahko odpustijo zaradi nesposobnosti. Torej ne hodim v službo in ne delam, ampak garam. Pa še doma, zvečer, ko pridem domov in za vikende. Pa ne mislim stavkat zaradi plače, pač to delo sem sam izbral in mi, razen v določenih trenutkih, ko me družina pogreša, ni žal. Žal mi je, ker nimam opreme, da bi bili rezultati še boljši, ne samo znanstveni tudi kot podpora industriji.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

To imaš naročilo od zunaj, za katero faks prejme plačilo, a ne? mogoče celo mentor na svoj s.p ali d.o.o, že videno in ti kaj poleg.

Ko boš enkrat habilitiran, boš pa nedotakljiv.

Ampak poglej, šef države ima bruto 5600, to je ne vem, 3k+ neto...

To je plača kralja, carja...

In se ti zdi normalno, da bi "podložnik" prišel blizu tej plači?

p.s.
daj povej mi, kolko imaš delovne obveze, pedagoške, 7 ur na teden? po 45 minut...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Sem habilitiran kot izredni profesor. Imam 15 ur na teden predavanj in 15 ur na teden laboratoriskih vaj. Sem sam, brez asistenta, ker ga ne moremo zaposlit. Pač varčevanje. Priznam, trpi raziskovalno delo, ker mi zmanjka časa.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Denar od zunaj ne prejme noben ampak gre na fakulteto. 30 % ga pobere administracija 70 % pa gre na račun iz katerega pa lahko zbiraš le za opremo, če ti jo sploh dovolijo kupit.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.442