Nekaj na to tematiko sem ze zapisal v testu P20 Pro >>
http://www.mobile.si/gsm/huawei-p20-pro.html
Mate 20 Pro se mi zdi kar dobra zamenjava za iPhone... ceprav vec kot par mesecev nisem zdrzal z Androidom, ker je enostavno prevec zadev, ki tehtnico prevagajo v smeri proti iOS ... Glede na to, da sem Huaweijeve mobilnike imel (nekatere se imam) za dlje casa, lahko to trdim samo za Huawei. Zal nobenega od top modelov... kot je recimo Samsung, nisem imel na testu za vec kot teden ali dva ... zato tezko recem, da je najboljsi, je pa precejsen priblizek temu, s cimer bi si znal predstavljati sobivanje, ce bi iz kakrsnegakoli vzroka popolnoma opustil iOS ... Je pa tako,d a vsak ima svoje prednosti in slabosti... in vsak se mora odlocit sam, kaj mu bolj ustreza ...
Glede slabse prodaje iPhone XR pa je pomoje krivec podoben kot je pri Samsungu... Pri novih modelih ne znajo vec dodati zadev, ki bi nakoga prepricale o menjavi modela ali celo "tabora"
... To je tudi razlog, zakaj sem se vedno primarno na iPhone X in nisem menjal za iPhone XS... Modela XR niti nisem gledal ceprav ni slab... je pa argumentov v primerjavi z iPhone X se manj oziroma so ti se manj izraziti...