htc wildfire +/-

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ker so na Mobitelu že napovedali telefon me zanima ali ga kdo že ima in kakšne so izkušnje,..
Tole bo namreč moj naslednji telefon ko pride do Si.mobila,..
Torej na dan z besedo,..

b

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Meni je super......težko ti pa napišem +/- ker je tole moj prvi android telefon.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
- jebal se bos z dostopnostjo aplikacij na marketu, ker gre za QVGA zaslon in posledicno niso vse vidne
+ manjsi bratec Desire-a

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
aplikacije kar sem jih do sedaj naložil vse delajo lepo. Sicer Desire-a nisem imel v rokah, vendar pa menim, da kakšnih razlik razen v zaslonu in procesorju ni.

Je pa res, da sam desire-a nebi imel ker mi je prevelik, Wildfire mi je pa prav simpatičen in še cenovno veliko bolj dostopen.

Imam še eno vprašanje.
Na račualniški kišti uporabljam wireless tipkovnico. Wildfire mi omrežje (med tem ko išče druga omrežja) lepo najde. Kaj menite sli bi se dalo connectat kakšno od brezžičnih tipkovnic na android telefon, da bi v sili z njo odpisal kakšen mail, popravil kakšen word wxcel dokument ipd?

LP

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
aplikacije kar sem jih do sedaj naložil vse delajo lepo. Sicer Desire-a nisem imel v rokah, vendar pa menim, da kakšnih razlik razen v zaslonu in procesorju ni.

Jaz tudi menim, da si zasluzim miljardo €, kar pa ne pomeni da je res.

Desire ima 3.7 zaslon z locljivostjo 800x480, medtem ko je na Wildfire-u 3.2 zaslon pri locljivosti 240x320. Pike so ZELO vidne. Ima manj pomnilnika (384MB) in slabsi procesor (528 MHz) proti 512MB in 1GHz na Desire-u.

Glede aplikacij pa sem napisal o dostopnosti le-teh, ne kompatibilnosti. Res je da bodo delale v 98% vse (pac mogoce malo popacen vmesnik), a instalirat jih moras rocno z downloadom .apk datotek na racunalniku. Ko bo prisla nadgradnja za aplikacijo, jo ne bos mogel z enim klikom nadgraditi, temvec poiskati, downloadati, prenesti na telefon in sele potem namestiti. Glede na to da se nekatere updatajo tedensko, je to glupo.

Sam sem imel Tattooja in je bla ista pizdarija. Osebno rajsi plunem 100€ zraven za Desire, samo da se ni treba jahat s tem ( + prej omenjen boljsi zaslon, itd.)

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Super predstavitev vendar se mi ustavi pri koraku v meniju Language & keyboard....ko izbere Blue input. Te opcije sam na telefonu nimam, torej ne vem kako nadaljevati.

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Na prvi pogled gre res za "mini" Desireja, glavna razlika pa je v "slabšem" zaslonu (TFT vs. AMOLED), na kateri je tudi najbolj vidna posledica "šparanja" in se težko primerja z AMOLED-om (vidnost na direktni sončni svetlobi, prikazovanje črne barve, kontrast, gostota piksolov)...
Z izjemo tega je zaslon ok, tačskrin deluje tipi topi in je dovolj velik tudi za tiste z bolj debelimi prstki. No, potem je tu še manjša memorija in švohnejši proc ter za današnje standarde precej nizka kakovost posnetega videa. Baterija se ponaša s precej podobno kapaciteto kot pri Desireju, na račun TFT zaslona (manjša poraba) pa ima kar solidno avtonomijo, menda 2-3 dni ob zmerni uporabi.
Če je to tvoje prvo srečanje z Androidom, potem je to pravi fon zate.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Super predstavitev vendar se mi ustavi pri koraku v meniju Language & keyboard....ko izbere Blue input. Te opcije sam na telefonu nimam, torej ne vem kako nadaljevati.

Tudi jaz ti ne morem dalje pomagat, ker nimam androida.Poguglaj za tvojim telefonom in BT tipkovnico.Mogoče pa je BT tipkovnica podprta komaj v android v2.2, ugibam.

edit: Mogoče pišem bedarije, ker je BT tipkovnica prikazana na Herotu, ki je že star telefon in sploh ne vem, če podpira android 2.2...

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaj pa če daš recimo v pc usb bluetooth sprejemnik pa preko klasične tipkovnice pišeš sms? :p

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali si res pravilno napisal? Meni najde BlueInput demo in mislim, da je ta program ključen. Tudi v filmčku ga vidiš.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
maddog je lepo napisal. Za ta denar pač ne moreš dobiti v redu telefona. Vsaj za povprečno zahtevne. Vse bi imeli najboljše od hardware, kamere, zaslona, OS, itd pa plačal ne bi nič kaj. To ne gre

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
In seveda si se javil ti, da poveš kakšen je povprečen uporabnik.
crazy1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali si res pravilno napisal? Meni najde BlueInput demo in mislim, da je ta program ključen. Tudi v filmčku ga vidiš.

meni ne najde.....pa si ti iskal z Wildfire-jem ali s čim drugim. Je možno da telefonu prikaže samo tiste aplikacije, ki bi na njem delale?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

meni ne najde.....pa si ti iskal z Wildfire-jem ali s čim drugim. Je možno da telefonu prikaže samo tiste aplikacije, ki bi na njem delale?

Evo primer, o katerem sem govoril, ni dolgo trajalo ;]

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Evo primer, o katerem sem govoril, ni dolgo trajalo ;]

kot sem napisal sem začetnik v android-u in težave nisem poznal.
Je pa res, da od Wildfir-a nimam namena pričakovati toliko kot biod Desire-a, kakor si že sam rekel je več kot za polovico cenejši kot Desire. Za tako ceno in za moje potrebe uporabe telefona, je bil ta telefon najboljši kompromis.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Res je. Market ti najde samo tiste aplikacije, ki bi na telefonu delale. Jaz sem iskal z Galaxy S