Torej, zvok je pri pogovorih soliden. Nekje med ajfonom in touch HD. Visoki toni so še kar v redu, medtem ko so nizki malo pridušeni. Predvajanje glasbe je tudi čisto v redu.
Virtualna tipkovnica je presenetljivo dobra. Takole na uč, če poskušam tipkati karseda hitro, je natančnost zadetka okoli 90%, oziroma vsako 10 črko falim. Le malo se je treba navaditi na psihološki hendikep, ker je prst debel za vsaj tri črke a vseeno prime ta pravo (srednjo), čeprav pritisneš na vse tri. To velja za tipkanje s prsti. Če uporabiš stylus, pa itak ni nobenega problema.
Sporočila se da tipkati tudi takole, vendar je meni ljubše klasično:
Po nekaj dneh uporabe sem se sprijaznil z največjo pomanjkljivostjo tega telefona. Prstni odtisi... Kjerkoli se ga dotakneš ostane sled. Na ekranu, na pokrovčku baterije, celo na kovinskih robovih... vsakih 5 minut rabe ga je treba "razmastiti"...
Nonstop ga drajsam ob majco...
Ko že omenjam pokrovček baterije - telefon je tak, kot bi bil sestavljen iz dveh različnih kar se kvalitete tiče. Spredaj je zelo kvalitetno grajen, medtem ko je tista plastika zadaj precej bolj cheap. Ekranček na močnem soncu ni ravno najbolj viden.
Za predvajanje videov je tu žal standardni WMP...
Update glede snemanja filmčkov. Snema lahko pri največ 15fps, kar je kriminalno. No, sej ne da sem kupil telefon zato, da bi celovečerce z njim snemal, ampak 15fps je iz časov Charliea Chaplina...
Nič še nisem pisal o Touch Flo 3D. Ok, zadeva je večinoma že znana od prej, vendar so naredili nekaj sprememb. Predvsem v smeri skrivanja kok obupno grd in neuporaben je WM... Kot prvo, klasičnega start menija ni več. Ob kliku zgoraj levo oziroma pritisku na win gumbek spodaj se prikažejo ikonce:
To so pač bližnjice do najbolj uporabljanih programov, popolnoma nastavljivo. Le to me moti, da že nastavljenim ne moreš spreminjati vrstnega reda. Le brišeš in dodajaš lahko. Če bi rad ikonco s prvega mesta prestavil na zadnje, bi moral vse pobrisati in na novo dodati... Ostali programi se prikažejo, če pritisneš "All Programs" spodaj levo:
Imenik je zelo, zelo všečen. Z enim klikom prideš do menija s favourite kontakti:
Takoj je prikazan tisti, ki si ga nazadnje gledal, na desni strani pa so z malimi ikonicami prikazani ostali priljubljeni. Za vsakega seveda lahko določiš njegovo sliko, če ne, pa imaš na voljo nekaj generičnih. Podobno kot pri programih, spodaj levo "All People" prikaže cel imenik:
Črke na desni strani služijo kot bližnjice do tega dela imenika. Pohvalno.
Izboljšan je tudi koledar:
Slika ni ravno najboljša, tisti beli knedl sredi ekrana je v resnici bolj diskreten in ustvari tak kovinski filing. Če klikneš na določen dan, ti jasno, prikaže opravila za tisti dan.
In pa seveda že znan, prelep modul za vreme, podprt z Accuweather.com:
Za Slovenijo je vnešena le Ljubljana, glede na to da laufa na Accuweather, ni vrag da se ne bi dalo dodati tudi drugih mest... a tega še ne znam
EDIT: mja, zdaj sem opazil, da je na gsmarena.com obsežen review:
klik.