HTC HD2

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
1. Vtakneš HD2 v USB. Na telefonu izbereš "USB Sync" ali nekaj takega.
2. Na računalniku, na katerega je HD2 priklopljen, dolpotegneš in inštaliraš HardSPL. Ko ta korak narediš pravilno, si varen (skoraj ni več možnosti da si telefon uničiš. če kaj narediš narobe).
3. Dolpotegneš in inštaliraš MAGDLR 1.12.
4. Telefon izklopi in ga ponovno vklopi. Med vklopom drži tipko za prekinitev klica. Pokaže se ti meni. Z gumboma za glasnost listaj do "USB Sync" in potrdi s tipko za klicanje.
5. Počakaj minuto, da ti računalnik prepozna telefon in namesti driverje.
6. Dolpotegni in inštaliraj WP7.

To je to
smile-1.gif

Aja pa ko se WP7 prvič zažene, ti bo pobrisal kartico, tako da si shrani pomembne datoteke.

Meni nikakor ne uspe korak 4. Kakorkoli ga ugašam in ponovno prižigam, se vedno prikaže bel zaslon s HTC, ne ponudi pa menija za izbiro povezave. Sem gledal tudi filmček in naredim enako kot tam, pa ni uspeha
wink-1.gif
. "Navaden" ROM pa lahko naložim (npr LEO).

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Pa držiš tipko za prekinitev klica?

Ja (saj je to desna spodaj???). Če prav razumem, naložiš ta firmware, počakaš na reboot in takrat pritisneš tipko ter jo držiš. V nekaj sekundah se mora pojaviti meni. To sem poskusil vsaj petkrat, pa nič, uporabil pa sem MAGDLR 1.12 tako iz kompleta WM7 kot tistega iz dodatnih linkov (afaik je isti). Po vklopu ali rebootu je na zaslonu ves čas belo z napisom HTC... Pa potem se ne pusti več ugasniti, pomaga edino batery pull. Poskusil sem ga tudi večkrat prižgati, pa se zgodi isto. V Boot mode s tipko za glasnost pa seveda gre, ampak tam se WM7 ne da naložiti, se da pa naložiti ostale WM6.x ROMe, kar sem začasno tudi naredil.

Jernej

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Korak 4 :
Istočasno moraš držati tipko VolDown in pritisniti Run/Stop.
Torej pritisneš bočno tipko spodaj in spodnjo desno.
Potem s tipko VolDown nastaviš izbiro 5. USB Flasher, potrdiš s spodnjo levo tipko in nato izbereš DWI.exe na PCju.

Tudi sam testiram WP7, kot star maček na WM, vendar zaenkrat na pomožnem aparatu, ker za WP7 še ni softverske podpore, ki bi aparat naredila dejansko uporaben zame.

Zame je WP7 zaenkrat le igračka.

LP

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Pa držiš tipko za prekinitev klica?

Ja (saj je to desna spodaj???). Če prav razumem, naložiš ta firmware, počakaš na reboot in takrat pritisneš tipko ter jo držiš. V nekaj sekundah se mora pojaviti meni. To sem poskusil vsaj petkrat, pa nič, uporabil pa sem MAGDLR 1.12 tako iz kompleta WM7 kot tistega iz dodatnih linkov (afaik je isti). Po vklopu ali rebootu je na zaslonu ves čas belo z napisom HTC... Pa potem se ne pusti več ugasniti, pomaga edino batery pull. Poskusil sem ga tudi večkrat prižgati, pa se zgodi isto. V Boot mode s tipko za glasnost pa seveda gre, ampak tam se WM7 ne da naložiti, se da pa naložiti ostale WM6.x ROMe, kar sem začasno tudi naredil.

Jernej

Ne, telefon izklopiš (potegneš ven baterijo) in ga potem vklopiš samo da ne spustiš tipke za izklop ampak jo kar dalje držiš. Če ne pa probaj še enkrat flashat MAGDLR.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
seveda da ma. Ta magdlr se mi sploh ni htel po rebootu vklopit če nisem imel praveda radija gor.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ne bo držalo.
Če ima naložen HSPL se bo MAGLDR vgnezdil neglede na Radio.
Je pa res, da določeni custom ROMi zahtevajo določeno linijo Radia, vendar samo linijo, ne pa tudi verzijo.

Sicer pa, če pred vsako menjavo ROMa hard resetiraš aparat in flashaš Stock ROM, potem ni težav pri nalaganju novega ROMa.

LP

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
naložil sem si hspl. Je delal. Pol sem si narožil magldr in se ni in ni prižgal ta svor. Pol sem preko hspl-ja naložil nov radio in je magdl naenkrat s prve začel delat. Nevem no, meni je to pomagalo. Brez pravega radia se mi magdl ne glede na to kere tipke sem držal ko sem vklapljal hd2 ni prižgal. Ko je bil pravi radio gor sem lepo stisnil vol down in power in držal cca. 10 sekund in se je magdl vklopil v menu.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
ma ne, le pravim kako sem jaz rešil zadevo.
smile-1.gif
Meni je pomagalo. Mogoče to nima veze s tem, ampak meni sedaj dela. S starim radiom pa ni.
Pa brez zamere ...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ah, kakšne zamere ?

Morda bi bilo dobro odpreti temo : Uporabni programi za WP7.

Počasi se bo začelo ...

LP

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
naložil sem si hspl. Je delal. Pol sem si narožil magldr in se ni in ni prižgal ta svor. Pol sem preko hspl-ja naložil nov radio in je magdl naenkrat s prve začel delat. Nevem no, meni je to pomagalo. Brez pravega radia se mi magdl ne glede na to kere tipke sem držal ko sem vklapljal hd2 ni prižgal. Ko je bil pravi radio gor sem lepo stisnil vol down in power in držal cca. 10 sekund in se je magdl vklopil v menu.

Daj prosim napiši, kateri radio, da ne bom preveč brskal. Najbrž bo to.

Jernej

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Meni dela najboljše z 2.12.50.02_2, ni pa slab tudi 2.15.50.14_2.

Nekateri ROMI (predvsem WM6.5) imajo težave z 2.xx.51.xx-x.

LP

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Meni dela najboljše z 2.12.50.02_2, ni pa slab tudi 2.15.50.14_2.

Nekateri ROMI (predvsem WM6.5) imajo težave z 2.xx.51.xx-x.

LP

Evo, sem malce potestiral WM7. Stvar je najbrž zaenkrat res dobra le za igračkarije... Takole na hitro, kaj sem opazil:
- wifi ne dela
- ko vključiš zaslon, moraš počakati skoraj sekundo, prej prst ne prime (tole je afaik najhuje)

Ostalo je pa pač šara od programske opreme, ki najbrž dela tako kot so si pri M$ zamislili.

Grem spet prestavit kartico v BB
smile-1.gif
.

Jernej

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kaj pa vem, Wifi dela odlično, nič ni treba čakat na zaslon ...
Programja je ogromno, ni pa tisto, kar potrebujem.
Se pa je začelo dogajat, tako, da ...

LP

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Kaj pa vem, Wifi dela odlično, nič ni treba čakat na zaslon ...
Programja je ogromno, ni pa tisto, kar potrebujem.
Se pa je začelo dogajat, tako, da ...

LP

Meni se pa ni hotel priklopiti na mrežo
wink-1.gif
. Bom testiral naslednjič, ko bo kakšen novejši ROM. Jutri grem poskusit še Android.

Jernej