HTC HD2

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Jaz sem uporabljal WM6.1 na HTC HD. Vmes sem ga flashal na 6.5 pa sem bil precej razočaran nad zanesljivostjo. Stalno se nekaj obeša, potrebni reseti... Na dolgi rok pa so tako kot windowsi; potrebno je na novo naložiti sistem, saj postane vse zelo počasno. Sem bil precej razočaran nad tem.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kaj pa vem, vzameš ROM, ki ti odgovarja (jaz popolnoma golega), se poigraš z registrom, naložiš potreben software in zadeva deluje BP. Meni naredi samodejno tedenski backup, 1-2x letno ga resetiram, (hard reset + backup restore - 15 minut) in to je to.
Res pa imajo težave tisti, ki tedensko menjavajo custom rome. Jaz ga menjam, ko je nov že stablen, zato sesuvanja pri meni ni.

LP

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Tudi jaz uporabljam WM še iz časov PPC 2002 dalje in mogoče sem ga tudi jaz navajen. Razen tega, da je v osnovi grd in da še zdaj v letu 2011 uporablja enake gumbe za OK in Cancel, pa križce za potrditveno polje.. se nekako ne spomnem, da kaj ne bi delovalo. Aja, naj omenim še, da programerji za WM očitno res nimajo okusa, ker so po večini vse grde. Zanimivo pa ta isti programer naredi lahko enako aplikacijo z vrhunskim izgledom na iphoneu. :D to je vsekakor minus točka za WM.

Zdaj pride pa omemba za Android. Polizdelek je zato, ker pravzaprav nič ne dela perfektno in v popolnosti. Dovolj je že, da tukaj malo spremljaš hibe in težave in enake imam tudi jaz. Ne dela MMS vedno, ne dela BT oz. dela na pol. Nameščanje aplikacij samo na ROM telefona ne pa tudi na kartico. Na izbiro je bolj šašava količina navigacij itd itd, lahko nadaljujem do naslednje strani. Saj ne rečem, se izboljšuje, ampak te osnovne stvari uporabe bi morale delat. In tem funkcijam dajem prednost pred izgledom, šminko če ti je ljubše. Tebi, pa komu drugemu, pa pač imate svoje prioritete.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
airj: Delno se strinjam s tem, delno pa tudi ne..

Android je za marsikaterega proizvajalca mobilnih aparatov odrešitelj. Verjami mi, če nebi bilo androida bi Apple imel tako grd monopol na področju pametne mobilne telefonije da bi bila kar groza. WM 6.x je hočeš nočeš (če si od mladosti na tem OSu ali ne) porazen OS v letu 2010 / 2011. Nikoli ne bom razumel nekoga ki bi šel kupit HTC HD2 (in začel preživljati gromozanske muke), ko pa lahko dobi za enako ali celo manj denarja kvalitetnejše aparate (zanesljivejše in hitrejše delovanje, privlačnejši vmesnik, več aplikacij, boljša uradna in neuradna podpora..).

Android je povsod,.. na telefonih, na tablicah, na televizijah, na radijih, na hladilnikih,.. in poleg odprtokodnosti in v osnovi (v večini) ponuja cenejše mobilne aparate kot npr. Apple (primer IPhone 4 vs Galaxy S,.. super cena). Ko se ljudlje enkrat navadijo in google + proizvajalci še malo izpilijo zadevo (Gingerbread -> HoneyComb -> xxx) bo zadeva še toliko bolj popularna. Nekje sem zasledil da se dnevno proda 300.000 android naprav (različnih..), ker se mi zdi ogromna številka!

Tisto o polizdelku pa bi ti pogojno dal prav v sledečih primerih.. XY proizvajalec pametnih mobilnih telefonov želi postati hitro konkurenčen ali pred prazniki izdati nek aparat, zato da prehiti drugega proizvajalca. S tem izda sicer soliden aparat, ampak zadeva ni izpiljena! Programsko zadeva "deluje za silo" in računajo da bodo že potem izdajali programske posodobitve (napaka in nepotrebni problemi).

Enako velja za podporo, npr. Nexus One ni imel nobene številke, kamor bi uporabniki lahko poklicali z vprašanji / problemi. Obstajal je le forum in nek mail ali pa za geeke (kar android uporabniki večinoma so), -> xda-developers (reši sam z pomočjo geekov). Povprečni uporabnik se teh igric sigurno ne bo šel in nalagal "skuhanih romov" in patchov ipd. Človek za 500€+ hoče da zadeva špila iz škatle kakor mora! In to je prav..

HD2 in katerikoli drugi WM 6.x aparat ki sem ga probal / imel.. je imel tukaj še več problemov. Če sem hotel HD2 uporabljati brez problemov čez dan, sem moral naložiti Duttyev neki lite rom, in popolnoma brez aplikacij. Sicer je stvar štekala kot nora, ugašanje ipd. Pozabi!

Na android aparatih se to dogaja precej manj (če sploh), in že to je zadostni razlog da je gre za boljši OS -> aparat in posledično boljšo uporabniško izkušnjo.

Želim si da bi nek OEM / proizvajalec začel razmišljati podobno Applu in bi izdal visokokvaliteten aparat (top spec.) in do potankosti dodelan OS. Do sedaj sem nad podjetji HTC, Samsung in Motorola razočaran, ker nihče ni uspel narediti zadeva ki bi delala "iz škatle brez problemov". Res pa je da je 90 ali več % teh problemov povezanih z uporabnikom (kako in kaj dela z napravo -> nalaganje piz*arij in upravljanje z delovnim spominom. Ko se to enkrat nauči je zadeva "na nivoju").

Potrebno je vedeti tudi to, da google izda neko verzijo "clean rom". Potem pa je na OEMu da naredi čez to kar hoče (HTC Sense ipd.), kar je po eni strani dobro, po drugi pa zanič. Tisti TouchWiz na Galaxy S je recimo ultra grd.. Pa so jih vseeno prodali 10mio. Ti skini / widgeti / dodatki in smeti so v večini problematični in posledično aparat začne delovati slabše!

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Hja, kot praviš sam.. koliko deluje dobro je stvar uporabnika. Jaz težav z HD2 pač nimam in mi dela super. Delal je super z originalnim FW in dela super tudi custom FW. Se ne obeša, ne šteka, enostavno dela, bodisi bluetooth, bodisi MMS, bodisi odpiranje 3000 SMSov dolg pogovor, vseh SMSov skupaj imam cca 5000 in še kar dela.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Tisti TouchWiz na Galaxy S je recimo ultra grd.. Pa so jih vseeno prodali 10mio.
Se ne strinjam. Mi je bolj všeč os Sensa ali stock izgleda. Glede WM se pa strinjam. Sem prišel na njih iz starega symbiana, pa sem popizditis dobo kolk je user UNfriendly ta sistem. Po pol leta šel dušo mirit nazaj na symbiana.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz

tudi meni dela HD2 in win6.5 brez kakršnih koli težav. Androida sicer sam še nisem imel, vendar kolega, ki je imel prej win mobile 6.5, zdaj ima pa androida na samsung galaxy S, vsak dan izgublja živce z androidom. Jebe ga cel kup stvari, ker nič ne dela kot bi moralo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Zanimivo. Mene pa ravno na Anroidu nič ne jebe. Vse dela tak kot mora. Brez zatikanja, brez zamrzovanja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.111
10.954
113
kod Džej-Zija
Jaz sem še vedno na WM 6.1, na HTCju Touch Pro. Meni je še vedno odlična zadevica, vse dela, kot je treba, nič se ne zatika, sploh pa ne podira. Dokler bo delal, ga bom imel.

Fajn razlog za WM je programček SpaceTime 4.0, odlično matematično orodje. Ker so ustavili razvoj za WM, so omogočili brezplačen download polne verzije.
cheer.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Zavedajte se, da android ne teče na HD2.
Teče samo emulacija, kar pomeni, da v ozadju še vedno teče WM.

Seveda neke pretirane hitrosti in odzivnosti v primeru, da tečeta oba, ni pričakovati.

LP

Ne, v ozadju ni tekel WM. Ko poženeš haret, ta program izbriše WM iz RAM-a, tako da laufa samo android.

Glede sistemov je tako, da sta iOS in recimo WP7 popolnoma zaprta sistema, kar pomeni, da uporabnik ne more kaj dosti poslabšati delovanje OSa. Android pa je odprt sistem in ga lahko uporabnik pri nepravilni uporabi kar hitro spravi na kolena.

In pa novica:

cheer.gif
(neuradni seveda)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=912416

Sistem je odziven in večina funkcij deluje. Edino problem je, da ne deluje market in ostale M$ cloud stvari, saj moraš vpisati aktivacijsko kodo, ki jo pri pravem WP7 telefonu dobiš ob nakupu. To se da preprosto obiti tako, da pokličeš na M$ in poveš da imaš HD7 in da rabiš kodo
evil.gif
. Sam nisem probal, ampak veliko ljudi je kodo dobilo in jim market deluje.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Res najbol "hackable" phone ever :D

Dobro je to da mu je jajčasti WM dosti zbil ceno
smile-1.gif
vsaj na bolhi..

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Top shit je ratal tale HD2 =)

To dejansko je slab telefon. Moj si kar zmišljuje kako vreme je zunaj, sam se povezuje na internet in mi nabija račun,
baterijo mam prazno že ob 6ih zvečer, pa je to moj drugi telefon, ki ga uporabljam manj kot primarnega, skratka
polomija. Najboljše je, ko ga imam na mizi, gledam TV, pa se kar naenkrat on sam iz standby-a vrže v home screen,
pa se pretvarja da bomo zdaj klicali.
bonk.gif

Upam da najdem nekoga ki mi bo naložil tole novo zadevščino gor, če bo kaj boljše, če bi imel papirje bi ga že zdavnaj prodal.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
1. Vtakneš HD2 v USB. Na telefonu izbereš "USB Sync" ali nekaj takega.
2. Na računalniku, na katerega je HD2 priklopljen, dolpotegneš in inštaliraš HardSPL. Ko ta korak narediš pravilno, si varen (skoraj ni več možnosti da si telefon uničiš. če kaj narediš narobe).
3. Dolpotegneš in inštaliraš MAGDLR 1.12.
4. Telefon izklopi in ga ponovno vklopi. Med vklopom drži tipko za prekinitev klica. Pokaže se ti meni. Z gumboma za glasnost listaj do "USB Sync" in potrdi s tipko za klicanje.
5. Počakaj minuto, da ti računalnik prepozna telefon in namesti driverje.
6. Dolpotegni in inštaliraj WP7.

To je to
smile-1.gif

Aja pa ko se WP7 prvič zažene, ti bo pobrisal kartico, tako da si shrani pomembne datoteke.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Evo sedaj sem si ubodel tega HD2. Bravo!! Zadeva dela kot šus. Na xda sem si ruknil dol android nand in ga namestil. Dela ooodlično.