HTC Supersonic

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik airj pravi:

Razlika med tabo in mano je ta, da ti iščeš takega z idealno uporabniško izkušnjo, meni pa je pomembno, da mi deluje MMS...

aham in zato ker je tebi pomembno eno, njemu (in veliki večini) pa drugo, je iz tvojega vidika android polizdelek? obratno pa ne gre? za mene in veliko večino pa je wm polizdelek, ker mi gladko dol visi za exchange ipd., ker mi gre na qurac da rabim 14 dni da ga usposobim za normalno delo, ker nikoli ne dela tako kot bi moral, ker bi se najrajši razjokal ko pogledam za fasado in vidim windows ce, letnik 1998,..., zato pa tudi tržni delež brutalno zastarelega wmja pada, android pa strmo raste.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz bi samo pripomnil, da se od Appla mobilni OS ne imenuje OS X, temveč se imenuje iPhone OS (ja... tudi iPod touch in iPad imata naložen iPhone OS).

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@airj: spoštujem tvojo ljubezen do WinMo (OSa in naprav)..

Res je da je HTC veliko naredil z Sensom in HD2 se je prodal kar se je (verjami) večinoma zaradi tega.. Pa se ti ne zdi žalostno, da mora firma katere primarna dejavnost je izdelovanje telefonov (in NE software-a le teh), reševat slabo uporabniško izkušnjo na WinMo? Pa saj vseeno, še vedno kadarkoli greš "globje v menu".. npr. banalni primer, ko v nastavitvah daš "all settings" -> connection.. in bi rad spremenil proxy ali pa kak DNS.. pozabi da boš s prstom kaj naredil (ok mogoče če bi ga kakemu malčku 5 letnemu dal bi še šlo..). In takih menijev ni malo, dejansko so večinski. Če si napreden uporabnik, za kakršnega se gotovo smatraš.. skoraj vsakič ko kaj delaš prideš slej ko prej izven Sensa.. in tam, če ti je z prstom všeč pritiskat po drop down menujih in radio boxih pa tudi ne vem.. kapo dol, z WinMo sta perfect match!

Če je HD2 tako dober,.. zakaj je potem pri EVO 4G novicah skoraj vsaki drugi komentar:"OMG HD2 with Android", "My perfect phone", Why didn't HTC do this with HD2?!?!" ipd! tega je na tone in HD2 je hočeš nočeš dosegel zelo slabo slabo prodajo (počakajmo na razultate iz US, ampak dvomim da bo veliko drugače) glede na potencial in pošastni HW. Žal pa je "po tvoje najbolši" WinMo 6.5.x po mnenju poznavalcev in večine consumerjev razlog za (NE)uspeh HD2.

HD2 je pomoje še danes aparat z enim boljših HW. In jezen sem na MS, da mi preprečujejo z "tako slabim OSom", da ga ne morem uporabljati. Resnični bi rad dal svoj denar MSju / Mobitelu in še komu, ko bi le imel vsaj sprejemljiv OS. Zame še to ni..

Ena zadeva npr. HTCjev messaging recimo.. Imam od nekega sogovornika 10-15 smsov v debati. Od ostalih parecimo 1-5 smsov. In daj mi razloži kako lahko 1GHz odpira debato z 15smsi dobrih 10sec ali z malo sreče pri tem še zmrzne? Na drugi strani pa mi leto star in pol manj zmogljiv BlackBerry odpre debato z morjem smsov v stotinki? Ne rečem, bug.. se zgodi, standardno pri Windowsih.. ampak, pri tako dragi in zmogljivi napravi do takih bedarij nebi smelo prihajati.

Mislim, da je MS jasno pokazal z WP7S, da je bila WinMo 6.5.x napaka v consumer segmentu.. In ta clear cut (minimalne hardwarske zahteve, no backward compatibility za aplikacije,.. KAR PODPIRAM), je jasen znak koliko bo še delal z 6.5.x. Pomoje se lahko tolažiš, da bodo tistih 5% namenili biznis segmentu.. Dejsto pa je da gre ostalo kar se tiče developerjev in vizija v WP7S, ker si MS še kako želi v vojno z Ericom in Stevom, pa mogoče tudi kakšnim Mikom (Lazaridisom).. In slednjega žal ne more storiti z tistim " " WinMo 6.5.x ampak mora (kakor so ugotovili) storiti nekaj novega (nekaj svežega).

Da slišim kje uporabljaš androida? Na kakšem HTC Tattoo-ju? Daj bodiva fer, če sem jaz vzel za primerjavo HD2 tudi za androida vzamiva Nexus One.. Za katerega ti iz prve roke zagotavljam da nič od opisanega (redno zmrzovanje, data connection problemi, neomejeno nameščanje aplikacij..) ni problematično!

Je pa resnično ravno obratno, to zmrzovanje ki si ga omenil se mi je dogajalo ravno na HD2 (vse aplikacije v ozadju so bile "pobite") in za "tako močan" aparat je to res nekaj čudnega.. Da ti kar za brez veze začne zmrtovat in Sense restartat .. groza!

Nasran homescreen je čisto odvisen od uporabnika.. In še 1x vse je stvar navade,.. (ker ni tako kot na WinMo ne more biti avtomatsko slabo?) Za tipkovnico enako, neglede na velikost HD2 ekrana, je implementacija tipkovnice res porazna.. Tipko se že da zadeti in tudi sensitivity se da zmanjšati z nekm *.cab-om.. ampak še vedno lahko na iPhonu pišem precej hitreje (kljub razliki v velikosti ekrana, in temu da je po tvoje iPhone "polizdelek"). Da ne omenjam smernihi puščic na HD2 tipkovnici,.. groza in horor na kupu. V landscape je tipkovnica zaradi tega celo zamaknjena! Good luck, če želiš tukaj imeti dobro uporabniško izkušnjo.

Na vseh aparatih (ki so za moje potrebe boljši od HD2), mi je deloval MMS, BT kolikor sem ga rabil, prav tako sync kontaktov (glede synca, če si pri kateri od naprav iz serije "polizdelkov", imel probleme z synom, moraš vedeti da grejo vse platforme v cloud in večina dela s tem. "My Phone" pri MS,.. probaj).

To, kaj kdo od naju išče si dobro ugotovil.. Problem je le v tem, da dobro uporabniško izkušnjo išče večina (številke) in ne kopica WinMo fanov, za katere je kot sem že omenil le še tolažba, da vam bo MS namenil tistih 5% pozornosti (po mojem še to ne).

Drugače če se z WinMo razumeta, np. Samo ostali niso zaradi tega polizdelki.

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Nisem WinMo fanatik, si pa lastim HD2 že kakšnih 5 mesecev, mogoče mi je zmrznil dvakrat. Dela BP. Mogoče si imel defekten aparat ali pa kakšen program ki ti je delal sranje.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Nič slabega se mi ne zdi, da mora neka firma, ki telefone izdeluje, pripraviti tudi ustrezno programsko opremo. Konec koncev to delajo Samsung že od prej z Symbianom, kot tudi na WM in Android, isto HTC dela tako z Androidom kot tudi z WM. V čem vidiš kaj slabega? Hočeš, da bi bilo vse enako? To bo zdaj naredil MS z WP7, pa 95% ljudem to ni všeč. Ima pa seveda svoje prednosti, kot praviš.

Nameščanje aplikacij na Androidu je seveda problem, saj če nočeš uporabiti pomnilnika telefona za aplikacijo, ga moraš rootati. To se ni spremenilo niti pri verziji 2.1. Data connection je problem, ker se android povezuje v splet non stop, tudi ko ne želiš, kar je problem pri roamingu. Jaz tega nočem.

Jaz se strinjam da WM v obstoječi obliki je zastarel, ni pa nič tako strašnega. Nimam HD2, imam Acer S200, ki je po hardwareu ista reč in ne zmrzuje, zato ti pač lahko povem izkušnje za to kar imam.

Za iphone OS pa nisem rekel, da je polizdelek, to si se kratkomalo zlagal. Če si se pri tem zlagal, mi zdrava pamet narekuje, da si se lahko zlagal tudi pri čem drugem :D sori, ampak ne kompliciraj. Uporabljaj kar ti paše si sploh ne moreš misliti, kako malo me to briga :D Telefona kot ga imam nimam zato, da se frajarim pred drugimi, ampak ga znam koristno uporabit in mi zvečuje produktivnost. V tem trenutku je to WM, čez dve leti bo mogoče res Android, ampak do takrat bodo morali vse skupaj še precej dodelati. hvala bogu, da je Android v tem trenutku boom, ampak kot praviš sam, vse je stvar navade, jaz sem se na WM hitro navadil, ti se pač ne moreš, jbg, nismo vsi enaki.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik undefined pravi:

Res je da je HTC veliko naredil z Sensom in HD2 se je prodal kar se je (verjami) večinoma zaradi tega.. Pa se ti ne zdi žalostno, da mora firma katere primarna dejavnost je izdelovanje telefonov (in NE software-a le teh), reševat slabo uporabniško izkušnjo na WinMo? Pa saj vseeno, še vedno kadarkoli greš "globje v menu".. npr. banalni primer, ko v nastavitvah daš "all settings" -> connection.. in bi rad spremenil proxy ali pa kak DNS.. pozabi da boš s prstom kaj naredil (ok mogoče če bi ga kakemu malčku 5 letnemu dal bi še šlo..). In takih menijev ni malo, dejansko so večinski. Če si napreden uporabnik, za kakršnega se gotovo smatraš.. skoraj vsakič ko kaj delaš prideš slej ko prej izven Sensa.. in tam, če ti je z prstom všeč pritiskat po drop down menujih in radio boxih pa tudi ne vem.. kapo dol, z WinMo sta perfect match!

Če je HD2 tako dober,.. zakaj je potem pri EVO 4G novicah skoraj vsaki drugi komentar:"OMG HD2 with Android", "My perfect phone", Why didn't HTC do this with HD2?!?!" ipd! tega je na tone in HD2 je hočeš nočeš dosegel zelo slabo slabo prodajo (počakajmo na razultate iz US, ampak dvomim da bo veliko drugače) glede na potencial in pošastni HW. Žal pa je "po tvoje najbolši" WinMo 6.5.x po mnenju poznavalcev in večine consumerjev razlog za (NE)uspeh HD2.

HD2 je pomoje še danes aparat z enim boljših HW. In jezen sem na MS, da mi preprečujejo z "tako slabim OSom", da ga ne morem uporabljati. Resnični bi rad dal svoj denar MSju / Mobitelu in še komu, ko bi le imel vsaj sprejemljiv OS. Zame še to ni..

Ena zadeva npr. HTCjev messaging recimo.. Imam od nekega sogovornika 10-15 smsov v debati. Od ostalih parecimo 1-5 smsov. In daj mi razloži kako lahko 1GHz odpira debato z 15smsi dobrih 10sec ali z malo sreče pri tem še zmrzne? Na drugi strani pa mi leto star in pol manj zmogljiv BlackBerry odpre debato z morjem smsov v stotinki? Ne rečem, bug.. se zgodi, standardno pri Windowsih.. ampak, pri tako dragi in zmogljivi napravi do takih bedarij nebi smelo prihajati.

No saj to od connection menija sem ti že jaz napisal, da je en redkih delov, ki ga recimo dosežeš dokaj hitro izven Sense in je klasične WM izgleda.. ampak kaj te tukaj tako zelo moti, da ne moreš kliknit? Na WM6.5.3 so vse izbire velike vsaj 1x1cm, poleg tega se s potegom prsta po ekranu levo in desno premikaš med tabi..Jaz ti nisem kriv, če tega ne znaš uporabljat. Poleg tega imaš tudi finger friendly menuje, pa si jih lahko naložiš.

Pojma nimam zakaj je tebi tako počasi delovalo nalaganje SMS v conversation mode-u. Meni 564 SMS dolg conversation naloži prej kot v sekundi, vse SMS-e, ki jih je krepko čez 5000 pa res nalaga nekaj časa, lahko pa že takoj od štarta gledam in premikam in iščem med do tedaj naloženimi.

Kar se tiče Android na HD2 pa.. Saj to imaš, Nexus One.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mogoče nisi razumel kaj sem mislil z HTC Sense.. Mišljeno je bilo, da je Sense v bistvu edina (poleg močnega HWja) stvar, ki privablja ljudi k tej napravi. Če nebi bilo Sensa bi HTC prodal še manj HD2 -> hvala Microsoft!

Razlika med androidom in winmo, "pod / izven sensa" je že večrat omenjena uporabniška izkušnja in finger friendliness. Ne glede na to kaj namestiš na HD2, to nikoli ne bo tako uporabno in gladko kot na iPhonu / Androidu. Nočem da bi bilo vse enako, še zlasti ne tako slabo kot je WinMo.. Rad bi le, da nehaš pljuvati in klicati druge izdelke polizdelke, ko to ni tako (vsaj po mnenju večine ne).

Glede pomnilnika za aplikacije, me trenutno ne moti saj ni tako velikih (kapaciteta) aplikacij (oz aparata ne smetim..) da bi ga rabil toliko. Bodo že uredili,..

Data connection se da enostavno sklopit z zelo preprostim widgetom tako pri navadni uporabi kot tudi pri roamingu in tu zopet govoriš na pamet. Prosim, lastne izkušnje!

Pljuval si ga, stavek prej pa si govoril o polizdelkih.. zato je obtoževanje o laganju nesmisleno. Seveda, da bom uporabljal kar mi paše.. In karkoli to že je.. sigurno ne bo WinMo naprava. Enostavno priznaj da si WinMo fanboy in da ti je ostalo tuje oz. poznaš površinsko.. Ostalo so polizdelki. Ja tudi meni je HD2 zviševal produktivnost, ampak samo v minus. Ko je treba napisati mail, urediti dokument.. lahko to naredim 3x hitreje na napravi za pol cene HD2. Žalost! Toliko o zviševanju produktivnosti.

Connection, Calendar (ne htcjev ampak microsoftov), Locale / Keyboard, System info, . skratka vse funkcije ki so pod sensom (celi windowsi) so narejene za stylus in z prsti ne moreš narediti ničesar!

Dobro kaj kdo od naju zna in obtoževanje na to temo nima smisla saj se ne poznava, zaenkrat nisi povedal nič prepričljivega da bi WinMo res bil tako dober OS kakor praviš.. napram ostalim.

Gre za znan bug in me čudi da tega ne poznaš. Menda je HTC delno zadevo popravil z updatom ampak večina se še vedno pritožuje. Saj če nimaš HD2 tako ne moreš vedeti, zakaj gre..

In ne Nexus One ni HD2 z androidom, ker nima takega ekrana. HTC Supersonic / Evo 4G pa mogoče bo to oz. bo 100% mnogo več!

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Nameščanje aplikacij na Androidu je seveda problem, saj če nočeš uporabiti pomnilnika telefona za aplikacijo, ga moraš rootati. To se ni spremenilo niti pri verziji 2.1. Data connection je problem, ker se android povezuje v splet non stop, tudi ko ne želiš, kar je problem pri roamingu. Jaz tega nočem.

Data connection se da v nastavitvah kompletno omejit, ko je telefon v roamingu. Prav tako se samodejno povezovanje lahko izklopi popolnoma z 1 gumbom.

Zmoznost instalacije aplikacij na SD - dokaj neprijetno, ampak v praksi hud problem v mogoce 5% uporabnikov. Ce namestis vsak mozn srot s spleta, ti pac zmanjka prostora. Zadeva bo resena v novih izdajah Androida.

Prav tako full podpora BT, na 2.x dalje zadeva dela normalno, torej je problem samo v tistih preostalih 1.5 in 1.6 napravah (za katere se pa tako ali tako dela na updejtu).

Torej bo po tvoje "polizdelek" samo se nekaj mesecev. Medtem ko je WinMo 6.5 zavozen do kraja (kar potrdi trdo delo na imidzu Windows Phone 7 Series in njihovemu vmesniku "metro).

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Jaz sem za Android povedal svojo izkušnjo, isto kot si jo ti za HD2, kaj ti ni prav? Zakaj bi za android govoril, da je odličen, če ni, ker ni?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja človek ki se je 5 min igral z HTC Tattoo in malo prebral po forumih / blogih (po možnosti winmo fanboyevskih..), res veliko ve o odličnosti OSa.

Jaz pa sem probal tvoj najljubši (NE)OS na HD2 (ki ni ravno vstopni rang, a deluje ravno tako). To mi ni prav.

@maddog: lepo si povedal ja, zlasti tisto "zavožen do kraja" ..
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Evolucija fant, evolucija. Za sistem star 5 ali 6 let se dobro drži. Ampak jaz nisem nikjer trdil, da ni zastarel in da ne bi mogel biti boljši. Seveda bi lahko. Tudi meniji bi lahko bili boljši. Ne vem kaj se usajata oba, če pa jaz isto trdim :D pravim samo, da trenutno za all-in-one rešitev ni slab, glede na to, da konkurenti razen načičkanega vmesnika dejansko ne ponujajo nič več, če ne celo manj (Exchange, GPS aplikacije, MMS, copy/paste ipd) Če ti tega ne rabiš, toliko boljše zate. Ampak v takem primeru bi dovolj dobro shajal tudi z Nokio 3310.

Ko naredijo nekaj, kar ima vse to, potem bomo govorili o revoluciji. Do takrat so pa samo poskusi. Pa tudi vajini argumenti, na nivoju stare mamke na tržnici niso prepričljivi sploh. Če te moti samo to, da v system info imaš izgled klasičnega WM okolja (v local/reginal settings se vmeša Sense in je lep in dober sistem menijev), je to zelo dobro :D

Po tvojem je tudi Android 1.6 zavožen do kraja glede na vse trdo delo na verziji 2.1
hysterical-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik airj pravi:
da konkurenti razen načičkanega vmesnika dejansko ne ponujajo nič več

Tocno TO prodaja telefone, ne super duper funkcije ;] Apple je to hitro ugotovil, med zadnjimi pa se je podal v bitko MS. Nakljucje ?

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Največ telefonov se še vedno proda z recimo nenaprednim OS-om in se jih bo še vedno največ. Večina ljudi tako ne rabi telefona za več kot klicanje, sms in ajde mogoče budilko :D In za to ne potrebuješ iphone, android, WM, maemo ipd

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Govoriš na pamet in sodobnega androida zagotovo nisi ne probal ne videl, ker drugače nebi takih bedarij govoril o njem. Uživaj na tistem polizdelku od OSa dokler še lahko.. Tako ga ali drugače ga bodo ukinili, za WP7S pa se le kaj oglasi, ampak če je možno ko aparat probaš in ne kot sedaj, na pamet..

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kaj na pamet... saj pa je napisal da je že imel v roki android, pa dosti je prebral na internetu!
smile-1.gif

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Mislim da imata oba prav. Window Mobile kakor Android so polizdelki. Samo vprasaj kekcaXY, kaj ti bo povedo o Androidu.
hysterical-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@SawyerX: ja res je.. Sam imam najraje BlackBerry OS. Kljub staromodnemu izgledu in gotovo najslabšemu browserju (zaenkrat), naredi tisto kar jaz rabim (pošta, sporočilo, opomnik, beležka, social networking,..) najboljše od vseh aparatov kar sem jih preizkusil. Ne rečem, rad se poigram z kako novo zadevo, ampak na koncu dneva je BB "moj heroj"
smile-1.gif

@airj: hvala bogu,..

Nazadnje urejeno: