@airj: spoštujem tvojo ljubezen do WinMo (OSa in naprav)..
Res je da je HTC veliko naredil z Sensom in HD2 se je prodal kar se je (verjami) večinoma zaradi tega.. Pa se ti ne zdi žalostno, da mora firma katere primarna dejavnost je izdelovanje telefonov (in NE software-a le teh), reševat slabo uporabniško izkušnjo na WinMo? Pa saj vseeno, še vedno kadarkoli greš "globje v menu".. npr. banalni primer, ko v nastavitvah daš "all settings" -> connection.. in bi rad spremenil proxy ali pa kak DNS.. pozabi da boš s prstom kaj naredil (ok mogoče če bi ga kakemu malčku 5 letnemu dal bi še šlo..). In takih menijev ni malo, dejansko so večinski. Če si napreden uporabnik, za kakršnega se gotovo smatraš.. skoraj vsakič ko kaj delaš prideš slej ko prej izven Sensa.. in tam, če ti je z prstom všeč pritiskat po drop down menujih in radio boxih pa tudi ne vem.. kapo dol, z WinMo sta perfect match!
Če je HD2 tako dober,.. zakaj je potem pri EVO 4G novicah skoraj vsaki drugi komentar:"OMG HD2 with Android", "My perfect phone", Why didn't HTC do this with HD2?!?!" ipd! tega je na tone in HD2 je hočeš nočeš dosegel zelo slabo slabo prodajo (počakajmo na razultate iz US, ampak dvomim da bo veliko drugače) glede na potencial in pošastni HW. Žal pa je "po tvoje najbolši" WinMo 6.5.x po mnenju poznavalcev in večine consumerjev razlog za (NE)uspeh HD2.
HD2 je pomoje še danes aparat z enim boljših HW. In jezen sem na MS, da mi preprečujejo z "tako slabim OSom", da ga ne morem uporabljati. Resnični bi rad dal svoj denar MSju / Mobitelu in še komu, ko bi le imel vsaj sprejemljiv OS. Zame še to ni..
Ena zadeva npr. HTCjev messaging recimo.. Imam od nekega sogovornika 10-15 smsov v debati. Od ostalih parecimo 1-5 smsov. In daj mi razloži kako lahko 1GHz odpira debato z 15smsi dobrih 10sec ali z malo sreče pri tem še zmrzne? Na drugi strani pa mi leto star in pol manj zmogljiv BlackBerry odpre debato z morjem smsov v stotinki? Ne rečem, bug.. se zgodi, standardno pri Windowsih.. ampak, pri tako dragi in zmogljivi napravi do takih bedarij nebi smelo prihajati.
Mislim, da je MS jasno pokazal z WP7S, da je bila WinMo 6.5.x napaka v consumer segmentu.. In ta clear cut (minimalne hardwarske zahteve, no backward compatibility za aplikacije,.. KAR PODPIRAM), je jasen znak koliko bo še delal z 6.5.x. Pomoje se lahko tolažiš, da bodo tistih 5% namenili biznis segmentu.. Dejsto pa je da gre ostalo kar se tiče developerjev in vizija v WP7S, ker si MS še kako želi v vojno z Ericom in Stevom, pa mogoče tudi kakšnim Mikom (Lazaridisom).. In slednjega žal ne more storiti z tistim " " WinMo 6.5.x ampak mora (kakor so ugotovili) storiti nekaj novega (nekaj svežega).
Da slišim kje uporabljaš androida? Na kakšem HTC Tattoo-ju? Daj bodiva fer, če sem jaz vzel za primerjavo HD2 tudi za androida vzamiva Nexus One.. Za katerega ti iz prve roke zagotavljam da nič od opisanega (redno zmrzovanje, data connection problemi, neomejeno nameščanje aplikacij..) ni problematično!
Je pa resnično ravno obratno, to zmrzovanje ki si ga omenil se mi je dogajalo ravno na HD2 (vse aplikacije v ozadju so bile "pobite") in za "tako močan" aparat je to res nekaj čudnega.. Da ti kar za brez veze začne zmrtovat in Sense restartat .. groza!
Nasran homescreen je čisto odvisen od uporabnika.. In še 1x vse je stvar navade,.. (ker ni tako kot na WinMo ne more biti avtomatsko slabo?) Za tipkovnico enako, neglede na velikost HD2 ekrana, je implementacija tipkovnice res porazna.. Tipko se že da zadeti in tudi sensitivity se da zmanjšati z nekm *.cab-om.. ampak še vedno lahko na iPhonu pišem precej hitreje (kljub razliki v velikosti ekrana, in temu da je po tvoje iPhone "polizdelek"). Da ne omenjam smernihi puščic na HD2 tipkovnici,.. groza in horor na kupu. V landscape je tipkovnica zaradi tega celo zamaknjena! Good luck, če želiš tukaj imeti dobro uporabniško izkušnjo.
Na vseh aparatih (ki so za moje potrebe boljši od HD2), mi je deloval MMS, BT kolikor sem ga rabil, prav tako sync kontaktov (glede synca, če si pri kateri od naprav iz serije "polizdelkov", imel probleme z synom, moraš vedeti da grejo vse platforme v cloud in večina dela s tem. "My Phone" pri MS,.. probaj).
To, kaj kdo od naju išče si dobro ugotovil.. Problem je le v tem, da dobro uporabniško izkušnjo išče večina (številke) in ne kopica WinMo fanov, za katere je kot sem že omenil le še tolažba, da vam bo MS namenil tistih 5% pozornosti (po mojem še to ne).
Drugače če se z WinMo razumeta, np. Samo ostali niso zaradi tega polizdelki.