HTC HD2

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Lep pozdrav vsem,

par dni nazaj sem postal lastnik omenjene naprave in sem vsak dan bolj navdušen. Zadeva je odlična le par težavic pa imam. Sem na mobitelu in 3g omrežju. Internet deluje kot je treba samo se občasno zgodi da se vreme noče več posodabljat. Poskusim tudi manualno oziroma pritisnem update now in se nič ne zgodi. Gor zraven ure se pokaže potem en H in to je to. Ko ga ugasnem in znova zaženem je vse u redu in čez nekaj časa se spet to zgodi. Ostalo vse deluje.

V čem je težava?

I

Izbrisan uporabnik 3287

V nastavitvah poišči location in tam obkljukaj, da dovoliš location service. Te pa opozori, da se prenos podatkov zaračuna...

lp

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Hmmm, sem pogledal in je obkljukano. In glej ga zlomka, spet se mi je vreme zaštekalo-evo 10 minut nazaj. vse živo lahko naredim pa ne bo nič iz tega razen da ga ugasnem in spet zaženem. Doma je povezan na WLAN čeprav se mi tudi skoz povezuje na planet-hmm.

V čem je keč?
crazy1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Vse tipke ob ekranu in določene softwareske tipke (na ekranu samem) se da s posebnim programom sprogramirat za karkoli.

In ta program je?

Sicer sem malce brskal in je stvar najbrž v tem, da pri klicanju pritisk na to tipko prekine klic, v vseh ostalih primerih pa zaklene. Po mojem mnenju je še najbolje imel S200, ki je imel tipko na robu desno zgoraj. Pač tukaj pa ni drugih tipk kot te spodaj in tako ni druge izbire kot pustiti tam kjer je
wink-1.gif
.

Jernej

rfmw

Zelenc'
14. nov 2008
12
0
1
Uporabniki HD2,

kako hitro se telefon odziva na preklope med menuji, odpiranje SMS-ov, skratka zanima me odzivnost. Pri trenutnem SE P1i trajajo vcasih taki preklopi tudi do 5 sekund, kako je pri HD2?

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Definitivno hitreje kot P1. Sem ga imel in je res počasen, HD2 je hitrejši, vseeno je pa spet odvisno koliko je zaseden aparat z raznimi aplikacijami, kateri rom imaš gor itd. Meni osebno hitro odpira menuje med seboj, seveda boš pa našel telefon kateri jih še hitreje in nimajo v lasti WM.

rfmw

Zelenc'
14. nov 2008
12
0
1
Hvala za odgovor. Skratka, kljub 1GHz in 400MB+ rama se vedno rabi nekaj casa, da se odzove pri dolocenih zadevah? Hudica, ko ze mislis, ce pa ta ne bo hipno odziven, takoj sledi razocaranje. Na zivce mi gre, ko moram jaz cakati na telefon, namesto, da bi telefon s svojim hudim hardware-om in hitrostjo cakal na odziv uporabnika...

A sploh obstaja telefon, kjer se ne caka par sekund za odpiranje message-ov, slik, fotoaparata, ...??? A je Omnia HD kaj hitrejsa, Ifon 3GS?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Mogoče bo z WinMo 7 kaj bolje. Če si kaj "eksperimentalne sorte" lahko probaš tudi z kakšnim skuhanim romom, zna delovati dosti hitreje..

Je pa težko primerjati te zadeve. Omnia in symbian je tako tako iz mojih izkušenj. 3Gs je med naštetimi najbol odziven.

Če pa imaš možnost probati pa je trenutno najbol hiter (po mojih izkušnjah) Google Nexus One.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Jaz sicer nimam HD2, pač pa Acer F1.. praktično ista reč, saj je isti proc. edino RAMa ima manj pa je proti SE P1 prava raketa, katerega tudi imam.. Se mi še ni zgodilo, da bi kakršnkoli klik kaj čakal, vse se odpre hipoma, tudi programi.. razen kakšne navigacije, kot recimo iGo. Tudi sprehajanje po menijih, scrolanje ipd je vse brez zamikov. Tudi prastari HTC Diamond mi je deloval hitreje kot SE P1..

I

Izbrisan uporabnik 3287

Kje je že P1.

Kakih par sekund? Kaj pa sanjate? Odzivnost je ok.

airj: acer je po medsebojnih primerjavah in testih slabši od htc hd2.

lp

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
No boljši HD2 ni zelo veliko, ima več rama, a ga Sense porabi toliko, da je na koncu prostega RAMa popolnoma enako, določene aplikacije zato na Acerju tečejo hitreje, recimo Coreplayer ipd. No kakorkoli, me čudi, zakaj pravi možakar zograj, da nima dobre odzivnosti.. Na Acerju F1 je odzivnost v nulo zrihtana. P1 imam pa zdaj pred sabo in za vse, razen za imenik klicev čakam vsaj 2 ali 3 sekunde, da se kaj premakne naprej, da odpre pa rabi še kakšno sekundo več. Tega P1 bom zabrisal v zid. Toliko kot je opevan, da je dobro odziven, vidim, da je svetlobna leta daleč od Windows Mobile.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik airj pravi:
AE Button Plus recimo

Hm, pa recimo AE Button plus zna preusmeriti desno spodnjo tipko
wink-1.gif
? Če sem prav videl, ne. Potreboval bi pa samo to, da kratek pritisk na desni spodnji gumb (ta, ki zaklene napravo oziroma prekine klic) prekine klic oziroma gre na Home, za zaklepanje in izklop zaslona pa da ga sploh ni na tem gumbu, ali pa da je to na dvokliku.

Jernej

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ja seveda se da tudi to.. Najprej moraš narest "unbind" na rdeči gumb (prekinitev klica) in nato AE nastaviš z enim klikom prekinitev klica, z dvoklikom pa power off oz. lock key.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Ja seveda se da tudi to.. Najprej moraš narest "unbind" na rdeči gumb (prekinitev klica) in nato AE nastaviš z enim klikom prekinitev klica, z dvoklikom pa power off oz. lock key.

Občutek imam, da ta stvar pri HD2 ne dela. A si točno to preskusil na tej tipki? Ker karkoli naredim, izklop dela še vedno enako
wink-1.gif
.

Jernej

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
JA sem, ampak jaz nimam ravno HD2.. imam F1, ampak je patforma popolnoma enaka. Poskusi pogledati kaj po XDA-ju, tam najdeš rešitev za vse. Vem da je tudi takih programčkov zelo veliko, mogoče najdeš takega, ki deluje.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik airj pravi:
JA sem, ampak jaz nimam ravno HD2.. imam F1, ampak je patforma popolnoma enaka. Poskusi pogledati kaj po XDA-ju, tam najdeš rešitev za vse. Vem da je tudi takih programčkov zelo veliko, mogoče najdeš takega, ki deluje.

Na XDA modrujejo, da je ta tipka nekaj posebnega in se je na navaden način ne da prestreči. Torej ta program ni pravi...

Jernej

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik rfmw pravi:Pri trenutnem SE P1i trajajo vcasih taki preklopi tudi do 5 sekund, kako je pri HD2?

Ne moreš ti primerjati UIQ z Windows Mobile, še manj pa z HD2.

Morda WM ni najhitrejši OS ampak deluje kot formula proti UIQ.

economicus

Zelenc'
7. feb 2010
2
0
1
Imam eno čudno vprašanje, na telefonu ne morem dobiti kje lahko vidim signal vseh operaterjev, ki so trenutno na dosegu, na starih telefonih se je to dalo brez težav, na HD2 pa tega ne morem dobiti. Zanima me, ker potem ne vem kako telefon izbere gostovanje v tujini, na podlagi jakosti signala al kako? Fajn bi bilo, da bi se dalo rocno izbrati zeljenega operaterja. Je to sploh mogoce?