Hrvaška vojna taktika?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.016
6.240
113
blizu močvirne prestolnice
Še tisto na sebi, jim odrežejo
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
no ja... tudi SV ni dalec... Americanom ,ki so prisli v luko Koper na letalonosilki kazati colnicek je tudi biser svoje vrste
crazy1.gif
Zakaj biser? Predlagaš kaj večjega za slovensko morje? Mogoče dve podmornici, tri raketne čolne in komandno fregato?
Po mnenju marsikaterega strokovnjaka je to najbolj uravnotežena bana za naše širno morje.

zakaj? ker so resevalni colni na letalonosilki vecji in bolje opremljeni? si predstavljas admirala (ali karkoli je ze bil) kako zainteresiran je moral biti
rolleyes-1.gif

Pises neumnosti. Patruljni coln ankaran je vojasko plovilo, resevalni colni pa to niso. Sicer je takrat (na dan vplutja v koper) omenjena letalonosilka imela v podpalubju se nekaj colnov, ki pa so bili namenjeni preozu mostva in niso bili oborozeni.

Patruljni coln Ankaran v nasprotju s policijskim P111 v zgodovini ni imel kakih vecjih tezav z delovanjem.

Aja sem pozabil kdo je avtor. Zdej more samo se utemeljit svoje znanje o letalonosilkah s tem da je videl veliko trupel.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
no ja... tudi SV ni dalec... Americanom ,ki so prisli v luko Koper na letalonosilki kazati colnicek je tudi biser svoje vrste
crazy1.gif
Zakaj biser? Predlagaš kaj večjega za slovensko morje? Mogoče dve podmornici, tri raketne čolne in komandno fregato?
Po mnenju marsikaterega strokovnjaka je to najbolj uravnotežena bana za naše širno morje.

zakaj? ker so resevalni colni na letalonosilki vecji in bolje opremljeni? si predstavljas admirala (ali karkoli je ze bil) kako zainteresiran je moral biti
rolleyes-1.gif

Pises neumnosti. Patruljni coln ankaran je vojasko plovilo, resevalni colni pa to niso. Sicer je takrat (na dan vplutja v koper) omenjena letalonosilka imela v podpalubju se nekaj colnov, ki pa so bili namenjeni preozu mostva in niso bili oborozeni.

Patruljni coln Ankaran v nasprotju s policijskim P111 v zgodovini ni imel kakih vecjih tezav z delovanjem.

Aja sem pozabil kdo je avtor. Zdej more samo se utemeljit svoje znanje o letalonosilkah s tem da je videl veliko trupel.

Predvidevam da sarkazem ni bil dovolj ociten? Kazali so poveljniku letalalonosilke nek coln (barko, ladjico, ... ). Cisto vseeno kaj je ali ni imel pod palubo...Kaj slovenska ladjica je ali ne. Drugic se ameriskim pilotom pokazat se Pilatuse pa bodo orgazmirali takoj
bonk.gif

No ja, tudi tisto mini podmornico bi lahko pokazali podmornicarjem. Bi bila vsekakor bolj zanimiva od colnicka ,ki nima niti zgodovinske vrednosti
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
a tvoj um zmore razumet da v odnosih med drzavami/vojskami steje dobra volja? Pac pokazes kar imas, sej njihove enote se pa hodijo k nasim v gore urit...

Sej ob zadnjem obisku so zadevo z obiskom "pocastili" tudi poslanci DZ RS pa je vsak poveljnik flote v USN bolj pomemben kot en nas poslanec.

Ce pride torej ameriska delegacija v bosno ji torej ne pokazejo nicesar? Sej je vse grse in manjse kot v USA. A vidis neumnost svojega razmisljanja?

In sej se ne bi obregnil ob tvoje poste (90% tvojega plevela itak preskocim) ampak pol ko si pa zacel se svoj sarkazem zganjat z netocnimi podatki sem se pa oglasil. A ves sarkazem pa cinizem sta mi kul, sej to je verjetno opazno skozi moje poste. Sam ne neumnosti pisat.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Predvidevam da sarkazem ni bil dovolj ociten? Kazali so poveljniku letalalonosilke nek coln (barko, ladjico, ... ). Cisto vseeno kaj je ali ni imel pod palubo...Kaj slovenska ladjica je ali ne. Drugic se ameriskim pilotom pokazat se Pilatuse pa bodo orgazmirali takoj
bonk.gif

No ja, tudi tisto mini podmornico bi lahko pokazali podmornicarjem. Bi bila vsekakor bolj zanimiva od colnicka ,ki nima niti zgodovinske vrednosti
crazy1.gif

easy, ti si butl.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.440
5.674
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Drugic se ameriskim pilotom pokazat se Pilatuse pa bodo orgazmirali takoj
bonk.gif

Tvoje besede niso daleč od resnice! Po beedah kolega letalca v SV ( tudi soforumaša ) so se na zadnjih vajah zelo zanimali glede pilatusov.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč

Tako da si spet v zmoti
wink-1.gif

mogoče me pa kolega prebere in ti objasni še iz prve roke
wink-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
a dej no.verjetno bodo vso svojo floto apačev zamenjali za pilatuse
bonk.gif

po eni strani pluvate čez hrvate kako orožje imajo po drugi strani pa hvalite svojega.kakor koli upam da ne bomo izvedeli kakega v resnici imajo ker nas pohodijo v parih mesecih.sicer pa hvala bogu da nismo neki ubrisanci na orožje ker niti organizacije univerzijade ali EP v košarki ne zmoremo kaj šele da bi bilo potrebno kaj redno servisirati

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
bonk.gif

.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč

wink-1.gif
...jaz tud z staro zračno puško zadanem tarčo.... upam, da me bodo amerji videli... pa da menjamo za tommahawke (z njihovim doplačilom)
tongue-1.gif

sicer pa... primerjava heličev z letali ne vem če je primerna. Pa tud če je, .... ne se veselit, (kot je že nekdo napisal) , da bodo imel amerji pilatuse. Razen za vrane plašit
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In tak kot si ti dobi naše državljanstvo
bonk.gif
, res ne vem kaj so takrat delali?

zakaj pa ne? sej ni bilo treba dat čez hlapčevstvo 1-4, pa kloftaj me-jaz bom tiho 1 in 2.

a kritike ni? ne sme bit?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
bonk.gif

Tvoje besede niso daleč od resnice! Po beedah kolega letalca v SV ( tudi soforumaša ) so se na zadnjih vajah zelo zanimali glede pilatusov.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč

Tako da si spet v zmoti
wink-1.gif

mogoče me pa kolega prebere in ti objasni še iz prve roke
wink-1.gif

Vsi mal nakladate kaj? Američani že imajo svoje »Pilatuse« 12 let. V USAF in mornarici jim pravijo T-6 Texan. Je pa res, da je uradno trenažno letalo. Za bojno verzijo se pa tepejo na sodišču.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
bonk.gif

.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč

wink-1.gif
...jaz tud z staro zračno puško zadanem tarčo.... upam, da me bodo amerji videli... pa da menjamo za tommahawke (z njihovim doplačilom)
tongue-1.gif

sicer pa... primerjava heličev z letali ne vem če je primerna. Pa tud če je, .... ne se veselit, (kot je že nekdo napisal) , da bodo imel amerji pilatuse. Razen za vrane plašit
tongue-1.gif

Helikopterjev kot je apache in šolskih ter pogojno bojnih letal, kot je pilatus, res ne kaže primerjati...lahko pa eno anekdoto...ko so američani prišli k nam delat neko vajo v smislu ekstrakcije pilota s sovražnega ozemlja, so jim slo piloti v pilatusih vsilili svoj način bojevanja (zelo nizko letenje pri majhnih hitrostih) in jim 'sestrelili' oba helikopterja in 2 od 3 F-16 brez lastnih izgub.

A so pilatusi bolj ibr od F-16? Ne bi rekel, ob pravilni uporabi propelercev in nepravilni uporabi reaktivcev pa lahko slednji doživijo šolanje, kakor ga snecer redno na tem forumu od nas, ibrmudelov.
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja, res je.

v vojni pokličeš nasprotnika in mu sporočiš kak bo boj danes.

smešen si.

fka k prleti mim pilatuda, mu udar zraka potrga barvo dol..če ne celo kril.

btw
ameri so iz balkanskega kotla potegnil vse, z izjemo treh pilotov, pa jih je na tleh čakal mal bolj resne poligon kot na vaji.

poznaš pa tudi ankeodto..12..apachejev v albaniji...