Ne, niso je imeli.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
A niso imeli možnosti predaje?
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Zakaj biser? Predlagaš kaj večjega za slovensko morje? Mogoče dve podmornici, tri raketne čolne in komandno fregato?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
no ja... tudi SV ni dalec... Americanom ,ki so prisli v luko Koper na letalonosilki kazati colnicek je tudi biser svoje vrste
Po mnenju marsikaterega strokovnjaka je to najbolj uravnotežena bana za naše širno morje.
zakaj? ker so resevalni colni na letalonosilki vecji in bolje opremljeni? si predstavljas admirala (ali karkoli je ze bil) kako zainteresiran je moral biti
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Zakaj biser? Predlagaš kaj večjega za slovensko morje? Mogoče dve podmornici, tri raketne čolne in komandno fregato?Citat:
Uporabnik eazy pravi:
no ja... tudi SV ni dalec... Americanom ,ki so prisli v luko Koper na letalonosilki kazati colnicek je tudi biser svoje vrste
Po mnenju marsikaterega strokovnjaka je to najbolj uravnotežena bana za naše širno morje.
zakaj? ker so resevalni colni na letalonosilki vecji in bolje opremljeni? si predstavljas admirala (ali karkoli je ze bil) kako zainteresiran je moral biti
Pises neumnosti. Patruljni coln ankaran je vojasko plovilo, resevalni colni pa to niso. Sicer je takrat (na dan vplutja v koper) omenjena letalonosilka imela v podpalubju se nekaj colnov, ki pa so bili namenjeni preozu mostva in niso bili oborozeni.
Patruljni coln Ankaran v nasprotju s policijskim P111 v zgodovini ni imel kakih vecjih tezav z delovanjem.
Aja sem pozabil kdo je avtor. Zdej more samo se utemeljit svoje znanje o letalonosilkah s tem da je videl veliko trupel.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Predvidevam da sarkazem ni bil dovolj ociten? Kazali so poveljniku letalalonosilke nek coln (barko, ladjico, ... ). Cisto vseeno kaj je ali ni imel pod palubo...Kaj slovenska ladjica je ali ne. Drugic se ameriskim pilotom pokazat se Pilatuse pa bodo orgazmirali takoj
No ja, tudi tisto mini podmornico bi lahko pokazali podmornicarjem. Bi bila vsekakor bolj zanimiva od colnicka ,ki nima niti zgodovinske vrednosti
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Drugic se ameriskim pilotom pokazat se Pilatuse pa bodo orgazmirali takoj
...jaz tud z staro zračno puško zadanem tarčo.... upam, da me bodo amerji videli... pa da menjamo za tommahawke (z njihovim doplačilom)Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In tak kot si ti dobi naše državljanstvo, res ne vem kaj so takrat delali?
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tvoje besede niso daleč od resnice! Po beedah kolega letalca v SV ( tudi soforumaša ) so se na zadnjih vajah zelo zanimali glede pilatusov.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč
Tako da si spet v zmoti
mogoče me pa kolega prebere in ti objasni še iz prve roke
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
...jaz tud z staro zračno puško zadanem tarčo.... upam, da me bodo amerji videli... pa da menjamo za tommahawke (z njihovim doplačilom)Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
.......namreč ko so imeli skupne vaje in so naši piloti zadeval tarče na zemlji v centre so ugotovil da pilatusi praktično niso bistveno slabši od apachi-jev.......stem da njihovo (pilatusi) vzdrževanje stane nakajkrat manj kot pa enaka ognjena helikopterska moč
sicer pa... primerjava heličev z letali ne vem če je primerna. Pa tud če je, .... ne se veselit, (kot je že nekdo napisal) , da bodo imel amerji pilatuse. Razen za vrane plašit