Hrvaška vojna taktika?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
... sam moraš napisati, kakšen, kje, kako... in kdo naj bi kje odgovarjal. Če napišeš, da je nekaj bilo... napiši še kaj. Zločin je že sama vojna.

https://www.youtube.com/watch?v=mnH2UKhDemo
ahh.. pa ja. Sem si kar mislil na kaj ciljaš. Ja, lep primer kako se lahko nekoga obtoži. Sicer je pa spodaj komentar nekoga, ki je opisal, kaj je bilo. In je bilo veliko prekomentiranega že na ta posnetek. Mislim, da ni v tem primeru umru nobeden. Za pokomenirat bi bil še najbolj primer tovornjakarjev (civilnih) ki so umrli zraven tovornjakov. Pri njih ni bilo prisotnih uniform, orožja itd. Pa so vseeno bili ubiti. Je to zločin? Pravim pa, da je že sama vojna zločin, ko je cilj nekoga ubiti.

navedel sem le en primer.
napisal sem pa da so se dogajali ZLOČINI in ne en ZLOČIN
wink-1.gif

ugotovitev, da nihče ni odgovarjal ali odgovarja zaradi storjenega pa
upam, da se strinjaš DRŽI.

Btw. seveda je vsaka vojna zločin in meni ni treba tega ponavljati

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Ne, po mednarodnem pravi vojna ni zločin, se je pa treba to igro jet po pravilih, da ne pride do zločinom. Kar je seveda drugače kategorizirano, če Američani pokoljejo 100 civilistov (to je collateral damage) ali če Janezek, Mujo, Milo al pa Ante nekomu tank opraska.
Če velikih ni zraven, bo tisti, ki jim najbolj v rit leze delal kolateralno škodo, ostali pa vojne zločine. Vse je stvar percepcije.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.016
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
... sam moraš napisati, kakšen, kje, kako... in kdo naj bi kje odgovarjal. Če napišeš, da je nekaj bilo... napiši še kaj. Zločin je že sama vojna.

ahh.. pa ja. Sem si kar mislil na kaj ciljaš. Ja, lep primer kako se lahko nekoga obtoži. Sicer je pa spodaj komentar nekoga, ki je opisal, kaj je bilo. In je bilo veliko prekomentiranega že na ta posnetek. Mislim, da ni v tem primeru umru nobeden. Za pokomenirat bi bil še najbolj primer tovornjakarjev (civilnih) ki so umrli zraven tovornjakov. Pri njih ni bilo prisotnih uniform, orožja itd. Pa so vseeno bili ubiti. Je to zločin? Pravim pa, da je že sama vojna zločin, ko je cilj nekoga ubiti.

wink-1.gif

Ta posnetek je v Sloveniji zelo znan. Moram pa vam povedati kako se je to dogajalo saj osebno poznam enege izmed udeleženih in opazovalcev.

Res na posnetku so JNA vojaki, ki se hočejo predati, tudi streljano je bilo na njih. Vendra streljali niso TO, ampak nek drudi JNA vojak ker se je razjeziu nad njihovo predajo. Ta oseba je bila tudi ovadena, vendar ni nikoli stopila pred sodnika.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pejt se vozat sa motorjem

ћути бре Софтићу
иди деди Солунцy нек ти прича бајке

cheer.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
V resnici ga verjetno zvije že, ko vidi okvirja na 500 metrov...
grin1.gif

Pri zadnjem bližnjem srečanju smo bili na pol metra. V parih sekundah je pa res bil bil na 500 metrih. Ne moreš verjet, kake pospeške ima star trafic
hysterical-1.gif
.

Torej si po prvem šoku do konca pritisnil stopalko za plin traffica do konca?
hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

wink-1.gif

ja ja... vsak oboroženi spopad je bil zločin. Se mi zdi, da trdiš, da so zločine delali slovenski policisti in TO?! V določenem primeru je bilo dokazano oziroma raziskano da je streljal na te vojake pripadnik JA!!! In to zaradi tega, ker so se hoteli predati. Jaz bi v to kar verjel. Zakaj?? Zato, ker to se je zgodilo vsaj še v enem primeru. V eni Yu kasarni so v hrbet ustrelili vojaka, ki je bežal čez ograjo. Uradno pojasnilo oficirjev je bilo, da ga je ubil SLO snajper. Kar seveda ni bilo res in so tudi fantje sami videli, da so bile rane oz. streli v hrbet. (raztrgana uniforma od več strelov-tudi slišan rafal ) S tem so hoteli samo preprečit bežanje vojakov. Vem pa za ta primer od drugega vojaka, ki je uspešno bežal in se predal našim enotam. A to bi bil zločin?? Kaj pa to, da je bil ubit slovenski policist pri ustavljanju avta. Čez okno ga je pač ustrelil. (napadalca so kmalu izsledili in .... ) A je zločin, ko je Yu snajperist ubil našega pripadnika pri obleganju kasarne/mejni prehod. V glavo!! Kasneje, ko so ga ujeli je rekel, "bio mi je na nišanu" (nekaj takega..ne vem več točno). A je zločin, ko so Yu letala reketirala svoje transporterje in ubile svoje vojake?? In kolono civilnih tovornjakov?? Vsak primer je zgodba za sebe in je nekdo umru. Za fanta, ki je bil ubit pri bežanju, se vodi, kot da je umru pod streli naših...dejansko je pa pod streli tistih, keterih uniformo je nosil. Sej res...kaj je zločin..... odvisno kdo je in kaj naredil. Ni se zgodila Bosna in Hrvaška pri nas. Ampak prve dni je bilo tudi podobno tam....potem je pa eksplodiralo in trajalo predolgo. Ja, strinjam se, da ni nobeden v zgoraj omenjenih primerih odgovarjal.
Res se mi ne da lepit posnetkov arogantnosti nekaterih Yu oficirjev, jih je pa polno na spletu....
pa brez zamere...LP

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
...................................................................................................................

a sem kaj narobe napisal?
sprasujem se.gif

zakaj me želiš prepričevati v nekaj kar je splošno znano?

to o zločinih boš mogel kakšnemu ki razmišlja bolj po vzhodno pojasniti
wink-1.gif

takim ki vedno najdejo nova opravičila in razloge za Vukovar, Srebrenico, Dubrovnik, Sarajevo...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
...................................................................................................................

a sem kaj narobe napisal?
sprasujem se.gif

zakaj me želiš prepričevati v nekaj kar je splošno znano?

to o zločinih boš mogel kakšnemu ki razmišlja bolj po vzhodno pojasniti
wink-1.gif

takim ki vedno najdejo nova opravičila in razloge za Vukovar, Srebrenico, Dubrovnik, Sarajevo...
nič te ne želim prepričati. Jaz vem za sebe, ti pa za sebe.
Smo pa že enkrat prišli na forumu od raznih prepričevanj iz vojne v Slo do Vukovarja, Srebrenice ...itd. kar ni niti najmanj primerljivo.
brez veze.... lep dan
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nimajo sreče.

Citat:
PROBLEMI s MIG-ovima koji su se vratili s remonta u Ukrajini veæi su nego što se mislilo. Otkriveno je da je javnosti zatajen incident koji se dogodio prije nekoliko tjedana, kad je jedan od MIG-ova tijekom probnog leta zamalo pao jer mu se prilikom probijanja zvučnog zida ugasio motor!

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
...kzs

Samo nekaj mi ni jasno.
Kako, da pri nas pri vsakem zapravljanju davkoplačevalskega denarja za vojaško opremo, vedno nabijajo, da gre za "prilagajanje NATO standardom". In da dotično opremo moramo kupiti (staro posodobiti), ker smo se temu zavezali s članstvom!!!
rolleyes-1.gif

Hrvaška je tudi članica NATO.
Pa ne mi reči, da so rabljeni MIG21, ki jih Hrvati sedaj kupujejo, v skladu z NATO standardi?
stupid-1.gif