Hrvaška pristala na dnu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Že prej sem vedel, da je Hrvaška totalno v riti, ampak kaj se pa zadnje mesece dogaja...

http://24ur.com/novice/crna-kronika/do-smrti-pretepli-dijaka.html
crazy1.gif

Kak sploh upajo o tem, da bodo prišli v EU mi ni jasno - upam, da jih bo vsaj naša vlada še naprej ovirala pri vstopu. Imam kar nekaj prijateljev na Hrvaškem in vem, da so te novice samo vrh ledene gore, vse je v razsulu - sociala, šolstvo, zdravstvo, korupcije koliko hočeš.

Vaše mnenje? Se strinjate s tem, da bi že čez par let prišli v EU (omenja se celo leto 2011)?

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Še en primer: vozil sem se po stari magistrali miimo Paklenice proti Zadru. Ob cesti ni bilo odbojne ograje, ampak samo kar močni kamniti stebri. Vsakih nekaj deset metrov je kakšen manjkal. V Zadru sem znanko vprašal, kako je kaj nevaren ta zadnji odsek magistrale pred Zadrom. Rekla je, da nimam pojma, koliko ljudi se tam ubije vsako leto. Samo o tem so tiho, ker bi škodilo turizmu...

Ampak taki kot so, bodo seveda poskušali "nadmudriti" to neumno Evropo, Mislim, da je prav, da je Evropa še malo bolj stroga ob pogajanjih, pa ne samo zaradi Hrvaške, ampak na splošno, izučili naj bi nas Romunija in Bolgarija, kakršni sta že vstopili.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne seri.

vse to je tudi pri nas identično. le da ni bilo vojen in posledično ni orožja in število psihično obremenjenih ljudi je manjše. k temu dodaj še boljše gospodarske razmere zaradi odsotnosti vojne in si kjer si.

še nekaj let, pa bo pri nas kot pri njih. pa ne na cestah, pač pa v glavah.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne seri.

vse to je tudi pri nas identično. le da ni bilo vojen in posledično ni orožja in število psihično obremenjenih ljudi je manjše. k temu dodaj še boljše gospodarske razmere zaradi odsotnosti vojne in si kjer si.

še nekaj let, pa bo pri nas kot pri njih. pa ne na cestah, pač pa v glavah.

Res?

Hrčkov je še enkrat toliko kot nas. Kako je pa z varnostjo pri njih? Torej je pri nas veliko bolje.
Res je, da so imeli vojno. A zakaj so obdržali orožje? Zadnjič je bila objavljena statistika koliko orožja je le v Splitu. Več kot v celotni Sloveniji.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čakaj, ko jim bodo pufi od avtocest in vojne skočili v kratkem za vrat.

Ker že čakajo za vogalom ...
grims-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pri nas je pred leti tudi nekdo z sekiro skoraj zaklal profesorja v soli (zal je slabo ciljal) pa smo vseeno prisli v EU.

Sicer pa ce je Bulgaria & Romania EU potem se ni kaj za bati...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kaj potolaži Slovence ko so popoloma na dnu?

Da je Hrvaška nižje od SLO
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a niso uni avtoceste američanom prodali al dali v najem za 30 let? nekaj takega sem slišal pred kratkim pa da je celi avtocestni križ na nekem težkem kreditu?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Cel njihov AC križ zgrajen po vojni, je bolj ali manj na težkih pufih, tudi koncesionarskih. Američani pa nimajo nič v najemu.
Je pa res, da je že zgrajen. Naš še kar ni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no nie vem kako imajo kot sem napisal sem to slišal. Je pa res da so celoto zelo hitro postavili. Misliš da se jim bo kredit zdaj zelo obesil na vrat? ne bodo zmogli plačevat? A niso oni nekaj računali na 7 dnevne vinjete po 20 do 25 evrov al tu nekje?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Hrvati bi že zdavni mogl bit v EU tko kot Slo, glede na to da so sprejel Bolgare pa Romune mislm da se ne morejo primerjat z HR!

Glede teh izpadov nasilja k pretresa sosede je pač izpad parih psihotov in se lahko zgodi kjerkoli.
Men bi blo prov zakon da pridejo Hrvati v EU k pol nas nebi smeli tko je*at z CPP kaznimi pa meje nebi blo k bi šli na morčka
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Fora je v tem, da je Hrvaška ena bolj zapufanih držav v Evropi in avtoceste imajo zelo velik delež pri tem. Da je kuna močno precenjena, pa itak vemo vsako leto, ko gremo tja na dopust. Vsako leto je evro manj vreden proti kuni. Pa kolikor vem, nimajo ravno najbolj uspešnega gospodarstva na svetu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to za kuno pa je splošno znano! očitno bodo imeli še težave sem pa ravno danes gledal da ima tut pakistan finančne probleme važno da imajo atomsko orožje! Araci nas bodo še reševali če ne bo tut njihova nafta padla na 20 dolarjav al pa še manj!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Arabci? Me prav zanima, kakšna bo tam kriza, ko se bo tam enkrat ustavila gradbeniška megalomanija. Gradijo in gradijo ko zmešani, ljudi pa od nikoder.
Pa nazaj k Hrvatom: hočejo graditi nove zelo drage avtoceste za precej malo prometa (most na Pelješac), pa se jim trenutno še stare nočejo poplačati. No, saj se jim že ustavlja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Naše avtoceste tudi gradimo na pufih. Precej velik del pa je narejen kar iz proračuna.
grims-1.gif

Aja, tudi pri nam se gradnja ustavlja, tako mimogrede. Pravijo, da bomo sedaj gradili neke hitre železnice. Upam, da ima teta Agata še dovolj prihrankov.
17758-icon_confused.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
promet pa imajo velik verjetno saao tiste 3 mesece kak je kaj ostale mesece v letu? O arabcih pa mogoče v drugi temi kak bo z njimi. Nik pa rečeno da bodo naše banke čisto gladko šle mimo krize! Edino kar je dobro pri nas se še ne pobijamo tako kot malo južneje od nas! Včeraj je bilo po TV ko je enega moškega zaskrbelo da namesto da izbira parfum katerega bi vzel ko gre ven mora izbirat kako palico naj zame s sabo!
bonk.gif
Ampak taka je verjetno realnost v mestu Zagreb!