Hrvaška - mobilni internet 2013

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Internet sim te stane 10kn (http://www.bonbon.hr/ducan/sim-kartice), to vrednost imaš tudi gor na kartici kot dobroimetje za data in SMSe. Kot so ti povedali, jo lahko kupiš samo preko njihovega web shopa. Tale, ki pošilja v Slovenjo, ti najbrž doda še bon za 20kn, kar je potem za 10x aktivirat opcijo 300mb, ki stane 3kn. Opcije lahko poljubno vklopiš, paziti moraš le, da ti ne zapade dobroimetje. Če polniš nap. za 20kn, ti potem to velja 20 dni (imajo bone v vrednosti 10, 20, 40, 80 ter 160kn in veljejo 10, 20, 40, 80 in 360 dni). Drugače je 1mb 0,70kn, lahko vklopiš 4gb/mesec za 90kn. Omrežje, ki ga uporabljajo je od T-Mobile (najboljše na Hrvaškem) in seveda 3g signal, kjer seveda obstaja (obala je odlično pokrita).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Seveda se je dalo (tako govorvno kot DATA), če sem jo sam kupil v kiosku TISAK na Braču.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Internet sim te stane 10kn (http://www.bonbon.hr/ducan/sim-kartice), to vrednost imaš tudi gor na kartici kot dobroimetje za data in SMSe. Kot so ti povedali, jo lahko kupiš samo preko njihovega web shopa. Tale, ki pošilja v Slovenjo, ti najbrž doda še bon za 20kn, kar je potem za 10x aktivirat opcijo 300mb, ki stane 3kn. Opcije lahko poljubno vklopiš, paziti moraš le, da ti ne zapade dobroimetje. Če polniš nap. za 20kn, ti potem to velja 20 dni (imajo bone v vrednosti 10, 20, 40, 80 ter 160kn in veljejo 10, 20, 40, 80 in 360 dni). Drugače je 1mb 0,70kn, lahko vklopiš 4gb/mesec za 90kn. Omrežje, ki ga uporabljajo je od T-Mobile (najboljše na Hrvaškem) in seveda 3g signal, kjer seveda obstaja (obala je odlično pokrita).

Ok hvala za te info
smile-1.gif

Sedaj me pa še zanima podrobneje glede teh veljavnosti.

Torej takoj ob aktivaciji internet SIM imam gor 10kun. Od aktivacije - koliko časa mi velja ta sim brez dodatne polnitve?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
bonbon je od T-Mobila, kot bob od SI.mobila ... Tomato pa je od VIpneta. Nobenega MNVO, samo 2 blagovni znamki imata.

LTE 800/1800 imata tako T-mobile kot Vip. Verjetno za dodatno ceno bi bilo možno uporabljati tudi LTE. Verjetno bo obala pretežno pokrita že do poletja.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Takole piše na njihovi strani:

Citat:
1. Kolika je početna valjanost SIM kartice?

Početna valjanost aktivirane bonbon SIM kartice je 90 dana. Valjanost produljuješ nadoplatom bona, a za koje vrijeme ovisi o bonu koji si odlučio nadoplatiti.
2. Koliko vremena imam za nadoplatu ako kartica istekne?

Od datuma isteka valjanosti kartice počinje teæi 90 dana u kojima možeš nadoplatiti i sačuvati svoj broj. U tom periodu možeš primati pozive i poruke, ali ne možeš nazvati ni poslati poruku iako imaš kuna na računu. Ako nadoplatiš, moæi æeš svoje kune trošiti i dalje, no ako ne nadoplatiš u periodu od 90 dana kune ti propadaju i broj prestaje vrijediti.

Torej od aktivacije ti velja 90 dni, nato začne teči 90 dnevni rok, v katerem moraš napolnit zadevo, če nočeš, da ti simka z dobroimetjem propade.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
se pravi, bonbon sim ma gor že 10kn, kar je ravno prav za podaljšan vikend. Zanima me, po desetih dneh sim zamrzne - za koliko časa? če čez dva meseca naložim še 10kn se bo reaktivirala za naslednjih 10 dni?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ko prvič aktiviraš, imaš 90 dni veljavnost simke. Nato pa pač glede na vrednost polnitve, le pri 160kn je veljavnost simke 360 dni. Račun polniš preko http://www.bonbon.hr/ducan/bonovi# oz. z USSD kodo *123*koda#. Preko SMS ne moreš polnit.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Sem ravnokar probal, res ne gre s SLO visa kartico ...sem se pa zmenu z lastnic apartmaja kjer bom za prvomajske da mi ona naroči tri simke po 10kn ... "lepa beseda lepo mesto najde"
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Poročilo s terena

Vipnet internet 24h še vedno deluje, 10 kun za 24 ur. Prvi Gb leti, kasneje se upočasni. Bon kupil preko spletne strani s slovensko MasterCard kartico. SIM kartica je potekla lani, vendar je po polnitvi spet aktivna.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Ok, se mi zdi da stekam, nisem pa ziher
smile-1.gif

Imamo kupljen SIM od 'simpe' in dnevne bone, za vsak dan (opcija dan).
zelja je, da se sim vtakne v tablico, ki bo router vsem laptopom...
Torej prvo moram dat sim v telefon, da s sms-som aktiviram...in kaj je potem s tem dnevnim polnjenjem? Da je potrebno prekinit linijo al kaj?
dnevno poljenje je torej preko sms ukaznega niza?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Se da pošiljati Supplementary service codes z USB modemom (Data SIM)?

Da bi preveril stanje z *100#.

SMS-ov se koliko vem ne da pošiljati, če nisi v hrvaškem omrežju, torej preko tega ne morem preveriti stanje.

Imam sicer T-Mobile prepaid internet ("Simpa Internet"). Huawei modem, Windows.

PS: Torej rad bi preveril:
- ali je še SIM uporabna (kupljena leta 2011, vmes dolgo neuporabljana)
- stanje, hmm, mogoče bi šlo v mobilnem telefonu?

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Sem zdaj probal v telefonu, piše, da ne more registirati SIM kartice.
Pri ročni izbiri omrežja pa za vse tri pravi "Ni dostopa".

Najbrž je SIM deaktivirana.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Deaktivirana... Gre pa drugače tako, da si najprej na hrvaško številko pošlješ testni sms, da vidiš ali jih še lahko prejemaš, nato preko bombonijere kupiš bon s kreditno kartico in si pošlješ polnilni niz preko SMS na to isto številko, nato pa polniš z ukaznin nizom, preko SMS ali preko T mobile strani, izbire je polno.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Misliš na ta SIM pošljem SMS?

Če je deaktivirana, jo itak ne bo mogla sprejet. Ali kako?

Sicer pa lahko kadarkoli ko bom tam novo SIM kupim, ki je naložena v znesku cene, tako da ne gre za "praskanje centov". Le zanima me stanje te SIM-ke.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
4 gb mesečno mi je dovolj ker rabim samo za emaile in sporočila (Whatsapp). Lahko bonbon SIM kartico in bone kupim v trafikah na hrvaškem?

Na njihovi internet strani piše:

Citat:

u Dnevnom internet paketu dobivaš 300 MB za samo 3 kn dnevno
u Jako velikom internet paketu dobivaš 4 GB za 90 kn mjesečno za besramno surfanje cijeli mjesec!

Znači, odabereš paket koji želiš i zatim ga aktiviraš slanjem hocu na 0977. Deaktiviraš ga slanjem necu na 0977.

Torej če zelim aktivirati Jako veliki internet paket, napišem SMS: "hocu Jako veliki internet paket" in pošljem na 0977 ?

Obstaja kaki router, v katerega bi samo vstavil SIM kartico in ga priklopil samo na elektriko (brez laptopa), da bi imel Wlan ?

Hvala

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Glede bombona: sorry jaz ne vidim prednosti Jako velikog interneta, saj je cena enaka 90=30x3kn, pri dnevnem pa dobiš 300MBx30=9GB. SIM kartico lahko kupiš samo preko interneta, bone pa na bankomatih, trafikah, online na Bonbon.hr.
Glede ruterja: najbolj pogosta MiFi ruterja pri nas sta Huawei E586 (SiMobil) ali pa ZTE MF60 (Mobitel). Zelo dobra zadeva, sam uporabljam Huawei E856 in sem zelo zadovoljen.