Naj se pač znebi avta.tvoj neumesen komentar pač noče da mu mačka hodita po avtih...
Naj se pač znebi avta.tvoj neumesen komentar pač noče da mu mačka hodita po avtih...
Pes zapomni povezavo mesto - dogodek tudi z besedo, mačke pa ne. Na velikem sodu pod nastreškom, imamo postavljene jaslice. Mačak je vedno hodil tam ležat (na mahu) in so vse ovčke (in kralji) bile podrte. Vsaki dan sem ga preganjal znova in ni pomagalo. Delno pomaga vodna pištola, vendar ko jo uporabiš. Do uporabe bo vedno tam ležal.- Lahko jih odvadiš, da hodijo po avtu na podlagi nekega šoka, ki si ga zapomnijo (curek z vodo recimo) ter povežejo nelagodje z mestom dogodka pa je to to ampak v takem primeru moraš nekaj časa redno stražit avto kar menim, da je bolj kot ne težko izvedljivo ali pa kar neizvedljivo.
- Lahko jim (kot že predlagano s strani drugih uporabnikov) nastaviš eno/dve/tri udobna (npr. kartonske škatle & deke) ležišča na različnih višinah ampak mislim, da to ne bo rešilo tvojega problema, ker se mi dozdeva, da mačke bolj šetkajo po avtu zaradi igre ali pa kakšnega splošnega bluzenja oz. raziskovanja naokoli. Lokacija teh ležišč po mojih izušnjah nima takšnega vpliva, da bi zavračale ležišča ob stenah in silile v sredino prostora.
- Lahko kupiš kakšne feromone, ki mačkam smrdi (človeku pa ne) in pošpricaš po avtu na par mestih in je to to. To bi znalo lepo delovati za razliko od šopa pasje dlake, ki IMHO ne bi imel takšnega učinka
- Lahko pa enostavno redno pokrivaš in odkrivaš avto s kakšnim zaščitnim pokrivalom (primer: https://www.autoshop.si/izdelki/pokrivalo-proti-toci-l/ ). To opcijo za avto, ki je parkiran v garaži uporabljam sam, avtomobili pod nadstreškom so pa pač prepuščeni mačkam na milost in nemilost kakor pač nanese ampak te avte se tudi bolj redno uporablja ter čisti ter tako odtise tačk odplakne dež, voda v avtopralnici ali pa jih prekrije umazanija, ki se med vožnjo nabira na vozilu.
O, si zapomnejo, si. Če bi ga ene dvakrat ornk zalil z vrtno cevjo (vodna pištolca ima premajhen curek vode), ga tja ne bi bilo več. Preganjanje pa res ne pomaga, je očitno to premalo stresen dogodek za mačka.Pes zapomni povezavo mesto - dogodek tudi z besedo, mačke pa ne. Na velikem sodu pod nastreškom, imamo postavljene jaslice. Mačak je vedno hodil tam ležat (na mahu) in so vse ovčke (in kralji) bile podrte. Vsaki dan sem ga preganjal znova in ni pomagalo. Delno pomaga vodna pištola, vendar ko jo uporabiš. Do uporabe bo vedno tam ležal.
Ja to je tudi rešitev, kot za goloba odgnat. Ampak v primeru težave odprialca topica to nekako ne pride v poštevRešil sem tako, da sem na kos kartona zabil dvajset ostrih in kratkih žebljičkov. Odstranil mah, položil karton z žeblji obrnjeni navzgor, in pokril z mahom. Maček gor ni več sedel . Ne vem če je gor šel večkrat, da bi utrdil znanje, vendar, so vse ovčke in kralji bili na svojem mestu.
Moj tudi uboga na besedo. Ampak samo mene. 4 v bajti neprestano za nos vleče.Ok, očitno imava povsem drugačne izkušnje z mački, zakaj špa ne. Ti pa lahko povem, da se kot hobi projekt z njimi ukvarjam že praktično vse življenje in tako kot se ljudje razlikujemo med sabo, se tudi mačke. Morda je pa potem v tem catch neuspešnosti v odganjanju, uboganju, pač imaš očitno mačke, ki te ne hebe 5% opz. je res "sam svoj gospodar".
Mimogrede - moje lastne tri sem zdresiral tako, da razumejo besedo "ne", ki jim da vedeti, da nečesa ne smejo (več) počet in ukaz (v veliki večini primerov) tudi upoštevajo, pridejo na klic ali pa jih pokličem z določenim zvokom (kot npr. psa s klikerjem) ter ne serjejo po vrtovih sosedov, saj naše parcele sploh ne zapuščajo, me pa raje ne vprašaj kako sem to dosegel in koliko časa sem potreboval. Aja pa cartat se pridejo takrat ko njim ustreza in ko se jih meni zahoče čohat pa jih pokličem. Je pa res, da če jim tisti moment to ne paše kaj preveč se prav dolgo sigurno ne bomo družili. Še dobro, da je ena od njih takšna, da bi se čohala 25 ur na dan.
Točno takoJa sam model ima point. Odpiralec topica ima nek problem, ki ga je jasno definiral in iz česar lepo izhaja, da ne želi imeti mačk na avto ter kako to odpravit. Pisanje v stilu, da se obremenjuje po nepotrebnem v obliki spraševanja zakaj ga to sploh moti v kombinaciji s podjebavanjem ali je zasvojen s čistočo res ni na mestu.
A s'ti na glavo padel? A ni pred časom OT pisal, da gre za neke super mačke?Mačke nočejo delati tega kar človek želi. Izseli jih.