Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Steve

Guru
13. avg 2007
10.776
2.966
113
Tu ni problemov z wc papirom, gre v školjko. Vreme smo že drugič super zadeli....29 st 24 ur na dan z rahlim vetrom.
Vožnja po levi ja...se psihično pripravljam na jutri. Že to me yebe ker 10 let nisem vozil ročnega, kaj šele na levi.
Turški del mogoče jutri. Ni pa tu neke pretirane party scene ... več ali manj samo družine

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.927
5.243
113
Tu ni problemov z wc papirom, gre v školjko. Vreme smo že drugič super zadeli....29 st 24 ur na dan z rahlim vetrom.
Vožnja po levi ja...se psihično pripravljam na jutri. Že to me yebe ker 10 let nisem vozil ročnega, kaj šele na levi.
Turški del mogoče jutri. Ni pa tu neke pretirane party scene ... več ali manj samo družine
Zakaj nisi avtomatika vzel? Je na začetku malo triki z "levo" ročnim, ampak se navadiš.

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
335
108
43
Lani tudi jaz imel pomisleke glede vožnje po levi ampak se hitro navadiš. Tak pa ima pol avtov rdeče tablice, da domačini vedo, da so rent a car avti ter v njih posledično turisti. Smo pa imeli avtomatika pa je vseeno malo lažje.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.963
1.970
113
Se hitro navadiš. Tako leve kot menjalnika.
Sem pa na Malti imel ob prevzemu avta en "hitri" test.
"Here on Malta we drive on the...." sem moral rečt "left".
"In roundabout we go ...." "clockwise".
In potem sem dobil ključe.

Sem pa raje naredil 3 leve ovinke namesto enega desnega.

Najtežja je vožnja po mestu po večpasovnicah in potem v križišču zaviješ in ne veš, na kateri pas bi se postavil.
Najlažje je voziti po majhnih mestih, kjer samo voziš za tistim pred sabo.
Najbolj tricky so dolge prazne ceste, kjer avto počasi "drsi" na desno stran ceste.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.927
5.243
113
Točno to se je meni zgodilo na Zanzibarju, k sreči ponoči na prazni cesti: se peljemo čez pol otoka z letališča in falim na križišču, ter čez kak kilometer obrnem in se postavim na desno stran in sem pol tako vozil ene 15 minut. Še trije v avtu niso nič opazili. :bonk: