Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.617
7.847
113
Ne oporekam, kar pa ne spremeni dejstva da je tompson ustaš in da ustaši tripajo na njega
Da nekaj za dejstvo razglasis ni dovolj tvoje mnenje. Sam je veckrat rekel da ni ustas. Je pa nacionalist. Dosti morilcev tripa na harmoniko pa je zato nismo prepovedali.
V nasi ljubi dezelici so 40 obletnice obelezevali glasbeniki ki so si med morijo v 90ih privoscili verze kot “e moj druze zagrebacki, evo nas kod vas u pljacki”. Celo naziv cetniski vojvoda je imel bora corba pa se dezurni moralizatorji niste vznemirili.
Kar je pa res dejstvo je to, da se problematiziranje thompsona v sloveniji uporablja za odvracanje od resnicnih problemov nase drzave in da neumne prepovedi obicajno dosezejo kontra ucinek.
In se eno dejstvo: dvojna merila so ne le neeticna, celo protiustavna so.

Tko prebolte ze tega thompsona ker mu samo uslugo delate. IMHO tak koncert sploh ni izvedljiv oz 300k ljudi ne bo niti na prizorisce uspelo vstopit do konca predstave.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.777
1.294
113
Titograd
Mislim da je bora dvigal še precej več praha kot tupson. Je pa pri nas dovolj srbov da je uspel koncertirati, plus dejansko je, še pred norimi 90imi imel marsikaj pokazati. To, kaj sta onadva trdila da sta, je čisto brezveze, točno sta vedela koga privabljata in to jima je ustrezalo. Pravljice za male otroke. Na razvitem zahodu nima skoraj kje koncertirati več ker ima prepoved na nivoju države.

Kot sem reko, pri njih naj dela kar hoče, dokler ga pri nas ni. Predvsem tam odvrača probleme in njihovi so precej večji kot naši.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.895
2.455
113
Pomurje
Da nekaj za dejstvo razglasis ni dovolj tvoje mnenje. Sam je veckrat rekel da ni ustas. Je pa nacionalist. Dosti morilcev tripa na harmoniko pa je zato nismo prepovedali.
V nasi ljubi dezelici so 40 obletnice obelezevali glasbeniki ki so si med morijo v 90ih privoscili verze kot “e moj druze zagrebacki, evo nas kod vas u pljacki”. Celo naziv cetniski vojvoda je imel bora corba pa se dezurni moralizatorji niste vznemirili.
Kar je pa res dejstvo je to, da se problematiziranje thompsona v sloveniji uporablja za odvracanje od resnicnih problemov nase drzave in da neumne prepovedi obicajno dosezejo kontra ucinek.
In se eno dejstvo: dvojna merila so ne le neeticna, celo protiustavna so.

Tko prebolte ze tega thompsona ker mu samo uslugo delate. IMHO tak koncert sploh ni izvedljiv oz 300k ljudi ne bo niti na prizorisce uspelo vstopit do konca predstave.
Če je on rekel, da ni ustaš potem to sigurno drži.
V bistvu mu precej sveta dela krivico, da ne sme izvajati ustaških nastopov.

Ničelna toleranca bi morala biti tudi do srbskih in bošnjaških klavcev!

Od tvojega intelekta sem v vsakem primeru pričakoval več, ne pa zagovarjanje ustaškega pevca.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.617
7.847
113
Če je on rekel, da ni ustaš potem to sigurno drži.
V bistvu mu precej sveta dela krivico, da ne sme izvajati ustaških nastopov.

Ničelna toleranca bi morala biti tudi do srbskih in bošnjaških klavcev!

Od tvojega intelekta sem v vsakem primeru pričakoval več, ne pa zagovarjanje ustaškega pevca.
Nikogar ne zagovarjam, sam kazem na dvojna merila.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in piagolo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.479
2.256
113
Emona / Carnium
Očitna razlika med Đorđevićem in Perkovićem, je da je en nekaj rekel, drugi pa ne :) Drugače pa razlike ni...oba sta pač Srba :valjamse:

V besedilih in glasbi pa primerjava ni možna. Edina podobnost je, da sta oba uporabljala elektriko za ozvočenje in inštrumente. Eden je (lahko) nastopal povsod, kjer je hotel, drugi ne (zaradi "varnostnih tveganj" in širjenja sovražnega govora).

Ampak, da se vrnemo na ta prečudovit planet in vukojebino...Thompsonovi oboževalci pogosto "zalutajo" tudi na t.i. cajke turbo folk izvajalcev iz majke Srbije...tako da je skupni imenovalec ubogi duh in ne glasbeni okus.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.777
1.294
113
Titograd
Očitna razlika med Đorđevićem in Perkovićem, je da je en nekaj rekel, drugi pa ne :) Drugače pa razlike ni...oba sta pač Srba :valjamse:

V besedilih in glasbi pa primerjava ni možna. Edina podobnost je, da sta oba uporabljala elektriko za ozvočenje in inštrumente. Eden je (lahko) nastopal povsod, kjer je hotel, drugi ne (zaradi "varnostnih tveganj" in širjenja sovražnega govora).

Ampak, da se vrnemo na ta prečudovit planet in vukojebino...Thompsonovi oboževalci pogosto "zalutajo" tudi na t.i. cajke turbo folk izvajalcev iz majke Srbije...tako da je skupni imenovalec ubogi duh in ne glasbeni okus.
To je itak jasno, v petek na tupsonu za dom spremni, v soboto na cajkah. Pastirji.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.072
1.737
113
Perković je pač virtuoz. Pa produkcijo ima top. Ko se bo enkrat HR plata od Adele slišala tako kot običen CD od Markyja.....Pa tomsona polslušajo tud hardkor četniki drugač. Samo pojejo kontra (...moj Jovane/Ivane, pobratime mio....jesil skoro na Kupresu bio...)

dask

Majstr
21. sep 2023
565
633
93
Pri tej bolaniji od cen sem letos dokončno kapituliral, po nekajletnem vztrajanju pri vsaj kratkem dopustu na hrvaški obali. Ne da se mi več ukvarjat z iskanjem lukenj, vez, znancev zato, da grem na Hrvaško. Bom drugje potrošil to energijo in denar.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.271
6.371
113
blizu močvirne prestolnice
Pri tej bolaniji od cen sem letos dokončno kapituliral, po nekajletnem vztrajanju pri vsaj kratkem dopustu na hrvaški obali. Ne da se mi več ukvarjat z iskanjem lukenj, vez, znancev zato, da grem na Hrvaško. Bom drugje potrošil to energijo in denar.
Ti že, ne pa Hinko Johnny. Sam jim nosi denar potem pa tukaj jokica. No ja rdeči so bili in so še vedno izdajalci. Hvala Bogu za Thompsona.