Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

jezek

Guru
24. jul 2008
3.338
1.384
113
Ne, ampak to relacijo prevozim ene 20x na leto. Nikoli mi se ni volan trznil v eno ali drugo stran, niti nisem nic zacutil pod ritko. Še 180 gre na avtopilota brez jebe. Tako da nekaj ne stima pri vas...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Ne, ampak to relacijo prevozim ene 20x na leto. Nikoli mi se ni volan trznil v eno ali drugo stran, niti nisem nic zacutil pod ritko. Še 180 gre na avtopilota brez jebe. Tako da nekaj ne stima pri vas...
Zaupaj nam to superiorno vozilo no. Jaz se 10 letno paljem in imam naštudirano kje se moram po levi peljat, ker po desni skače kot pri norcih.
Jebat ga, imam pa Opelna. Nimam denarja za G wagon.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Še nastreet view se vidi, pa je verjetno bilo posneto pred leti.
SmartSelect_20241104_221256_Google Earth.jpg

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jezek

Guru
24. jul 2008
3.338
1.384
113
Ok, grem zvecer v garazo s pajserjem....da najdem lufte, ki se ocitno skrivajo na vseh 3 avtih.....

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.265
2.547
113
Ja. Nekako mi računica tako bolje znese. Časovno je enako, če ne bolje, trajekt je v sezoni čez 30 eur, no zdaj je okoli 25. Uporaljam ENC in tam privarčujem 25% na cestnini. Teh 30 eur pa pokrije 90 km več na gorivu, in nekoliko višjo cestnino. Zraven tega pa bremze in gume bolj trpijo čez ovinke od Žute Lokve do Senja kot kjerkoli na poti.

Po dolenjki se pa res ne vozim, priznam, ne poznam tam razmer.
...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.039
2.426
113
Kopi si avto ne pa staro premijo! :p

Prvo kot prvo, luknje najbolj občutiš v avtodomu (vprašaj vse lastnike ADjev do 150.000€ nabavne) in če jaz pravim da jih ne, sta samo dve opciji:
- stanje ni tako alarmantno kot se hoče prikazat ali
- imam avtodom za 150.000 ++ € (ne nimam).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Bluziš! Tako kot se je lahko v tem času zje.alo so lahko tudi popravili.

100x bolj te zdrma narejeno odvodnjavanje na tem odseku.

Plus teza je bila kako je američan nategnil hrčke! Ta odsek nima veze z američani!
Te pa bluzim... in samo mene z Opelnom meče in samo zato se na določenih odsekih vozim po levi.

Ampak AZM redno preplastuje asfalt, Zagreb -Split pa se ne. To je bistvo in to se pozna. Ko bo kriza bodo cvilili ko prašički, ker če sproti ne vzdržuješ, te naenkrat taka kilometrina ubije. Potem bodo pa spet imeli vzrok za dvig cestnin. In ker je tam tranzita precej manj kot v Sloveniji, lahko mirne duše rečemo, da so amerigosi precej slabo opravili svoje delo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Kopi si avto ne pa staro premijo! :p

Prvo kot prvo, luknje najbolj občutiš v avtodomu (vprašaj vse lastnike ADjev do 150.000€ nabavne) in če jaz pravim da jih ne, sta samo dve opciji:
- stanje ni tako alarmantno kot se hoče prikazat ali
- imam avtodom za 150.000 ++ € (ne nimam).
Kakšno imaš potovalno hitrost? Mogoče se tukaj skriva keč. Jaz imam ponavadi 150 nastavljen tempomat.

• Haha
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.039
2.426
113
Samo AZM mi ne omenjaj! Najbolj nesposoben upravitel avtoceste na Balkanu "pa čak i šire"!

Mimogrede: Sv. Rok in Mala Kapela imata sigurno pol manjši letni promet kot "Krapinski tuneli" pa sta dvocevna, tisti krš pa že "100 let" enocevni!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.679
5.857
113
Samo AZM mi ne omenjaj! Najbolj nesposoben upravitel avtoceste na Balkanu "pa čak i šire"!

Mimogrede: Sv. Rok in Mala Kapela imata sigurno pol manjši letni promet kot "Krapinski tuneli" pa sta dvocevna, tisti krš pa že "100 let" enocevni!
Tukaj se spet nebi strinjal s teboj. Pred Sv. Rokom proti Zagrebu sem že čakal zaradi zastojev. Pred Krapinskimi tuneli pa nikoli. Sploh me ne moti enocevni promet (razen da mi 3 minute podaljša pot :evil:). No lej kako sma si različna :p

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.039
2.426
113
Dobro so jih prijatelji ameri nategnili.
Avtocesta jim po 20tih letih razpada pa tovornega prometa sploh ne vidi
To je za tiste s slabim spominom za eno stran nazaj.

Kot napisano že prej: američani so jim gradili AC čez Liko, cca 150 km od Bosiljevega dol.

The Project was contracted by the Ministry of Transportation of Croatia which consisted of 156 km long motorway in two independent sections which are; 1 st section is the 13 km long Bregana - Jankomir motorway which begins from the capital city Zagreb to Croatia - Slovenia border and the 2nd section is the 143 km long Bosilijevo - Svetirok motorway which begins from central Croatia to the Coasts of Dalmatia. Construction of road pavement works of 60 km section of the 2x2 lane motorway which was undertaken by BECHTEL - ENKA Corporation have been executed by our Company. By means of this motorway, the Dalmatian Coastline of Croatia is connected to the highway network of the Central and Western Europe.

Mimgrede: Bechtel je sedaj očitno v Turških rokah.