Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Dobro so jih prijatelji ameri nategnili.
Avtocesta jim po 20tih letih razpada pa tovornega prometa sploh ne vidi
To je res. Na nekaterih mestih se ne moreš več vozit po desnem pasu. AZM vsaj preplastuje asvalt v etapah, pa tam sploh ni cesta tako slaba. Od Karlovca dalje, pred Sv. Rokom, in še kje je že mala katastrofa. Okoli Masleniškega mosta pa tako nikoli ni bil raven asvalt. Tam skačeš kot kobila po cesti.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.030
2.424
113
To ni posedeno, pač pa so kolesnice, kot jih je po naših AC polno.
Ste se vpičili v hrčke na nepravi stvari, vse drugo je v curcu, dalmatinska AC pa je čisto OK.
A ti se čez most na Pag voziš? :oops1:

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Ja. Nekako mi računica tako bolje znese. Časovno je enako, če ne bolje, trajekt je v sezoni čez 30 eur, no zdaj je okoli 25. Uporaljam ENC in tam privarčujem 25% na cestnini. Teh 30 eur pa pokrije 90 km več na gorivu, in nekoliko višjo cestnino. Zraven tega pa bremze in gume bolj trpijo čez ovinke od Žute Lokve do Senja kot kjerkoli na poti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Aja, pozabil napisat, da se vozim iz Štajerskega konca. Če bi se iz Gorenjskega, potem seveda ni druge opcije kot trajekt.
Kako zakaj? Leti na tiste ki pravijo da je cro ac zjebana.
A v navodilih za uporabo avtocest, posebej piše, da je priporočena vožnja z vozili G Wagon z zračnim vzmetenjem, ali kako????

Dejstvo je da je desni pas zheban na določenih odsekih. Na nekaterih še spejemljiv, na drugih pač ne, sem napisal kje. Pa nimajo z tem amortizerji in tipi vozila nobene veze.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sajkek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Po dolenjki se pa res ne vozim, priznam, ne poznam tam razmer.

Malo OFF.... zakaj prenavljajo AC med MB in Sl. Bistrico? Tukaj se veliko vozim in res ni bila slaba cesta. Kot praviš bi bila dolenjka bolj potrebna prenove.