c/p iz linkedina, objavljeno včeraj
ISTINA o gradu Hvaru:
Ljetujem u Hvaru od svog ranog djetinjstva te sam prošla i predratno i ratno i postratno hvarsko doba.
Zadnjih dana imate priliku čitati o aktualnim događanjima u gradu Hvaru - obračunu 2 ugostitelja.
Kao i potpori ostalih ugostitelja jednom od sudionika obračuna.
Nedavno ste mogli pročitati i statuse/članke hvarskog Britanca kako se Hvar promijenio na bolje.
E pa evo prave istine o promjeni na bolje:
- apartmani, hoteli i restorani su poluprazni
- restorani (koji su ionako jadni već godinama) su poluprazni
- puni su jedino jeftini hosteli
- puni su jedino katamarani koji stižu iz Splita kasnije navečer i kreću nazad rano jutro - dakle najviše gostiju dolazi samo na noćno partijanje u Carpe diem na Paklenjacima
- svako jutro se riva pere od fekalija od polupunoljetne ekipe koja dolazi na noćno partijanje
- svako jutro stanari zalijevaju vodom kamene ulice kako bi oprali ljudske fekalije ostavljene od tih "finih turista"
- zakona o vezu brodova nema - mi za svoj gumenjak uredno plaćamo suhi vez, porez, osiguranje i ostala davanja, ali kad ga želimo baciti u more i vezati na "naše mjesto" imamo danima psihičke pripreme u strahu da nas fizički ne napadnu razni iznajmljivači brodova
- a evo po novome imamo i mafijaške obračune ugostitelja
Ugostitelja koji zime provode na Jamajci, Maldivima i sličnim mjestima jer u 3 mjeseca zarade toliko da to mogu.
Ja radim od 1.1. do 31.12.
Kao i većina nas.
I jedva si mogu priuštiti GO u maminoj nekretnini na Hvaru.
Zašto?
Jer ovdje vlada totalno bezakonje.
Kuglica sladoleda košta 3,40 EUR i toliko piše u cjeniku, ali ako ste "domaći" onda je ona 2,50 EUR.
Ali nitko ne zna što znači "domaći".
Je li to osoba s prebivalištem u Hvaru, je li to osoba koja živi u Hrvatskoj, a ovdje ljetuje...uostalom to nije ni bitno.
Danas sam se morala izboriti za 2 kuglice sladoleda za 2,50 EUR jer mi je prodavačica tvrdila da ja nisam "domaća". Mada mi je zadnja 2 dana jedna druga normalno prodala za 2,50 EUR.
Kada Hvarani dođu u Zagreb, plaćaju istu cijenu kao i ja.
Pa me evo zanima na temelju kojeg zakona je ovo dozvoljeno?
Kako se to knjiži u računovodstvu, poreznoj i slično?
Kako hvarskom Konzumu kad pokažem Multiplus karticu dobijem 5%, a u Zagrebu ne?
Je li to dozvoljeno?
Mislim da Hvaru treba koja gladna zima da se možda opameti i krene iz početka.
I to im od srca želim.
A onda možda napokon naprave pravu strategiju te privatni interes stave sa strane.
Jer ja sam dragi moji mafijaši "domaća" i nikome to ne trebam dokazivati kao što ni mi vas ne tražimo da dokažete da ste domaći u Zagrebu.
Ovo nema veze s Dalmacija - Zg obračunom, da me ne biste krivo shvatili.
Ovo ima veze s ljudskim pravima i bezakonjem.
p.s. za još više istine o Hvaru slobodno pogledajte FB profil od Tonke Alujević koja svakodnevno izvještava o situaciji s Hvara.
pusa bok