Homologacija felten, cena?

tony

Guru
23. jul 2007
9.960
1.652
113
To je vsekakor modro, vendar morda še bolj zaradi policajev v tujini, kjer je pač... red. Pri nas je itak Texas.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
da so platišča primerna za avto uradno izkazuje homologacija, samo tüv certifikat pa velja toliko kot biografija Sadama Huseina na zadnjem sedežu

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni sploh ni jasno kako bi homologiral felne, vedno se homologira določeno dimenzijo gum. Nikoli ne piše v homologaciji ''Rial XY''. Texas pa nebi rekel, da je pri nas, drugje pa ne. Saj tudi v tujini cveti biznis s aftermarket opremo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
če jih ne rabiš homologirat in če se jih sploh ne da homologirat, potem tudi onega certifikata ne nucaš

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Rad bi bil zraven s kamero ko bo koga na neoriginal feltnah ustavil policaj in ga vprašal če ima homologacijo. Snemal bi predvsem trenutek ko policaju TUV porine pod nos...jaz mislim da bi policaja bolj zanimala tabela o stanju ozonske luknje leta 1972....
In ker vem da se to dogaja, me je pač zanimala predvsem cena da potem nimam problemov. Kdor piše o smrekicah in tepihih pa je pun viceva ko govno vitamina....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
Podvprašanje: Na avtu so original gume Michelin. Zanima me, ali lahko na original Renault platišča montiram neoriginal gume znamke Fulda. In ali lahko na neoriginal KFZ platišča istih dimenzij montiram original gume znamke Michelin.
Vprašanje se nanaša na vse komplikatorje.

Naj omenim, da so platišča na videz enaka. Gume pa so tako po videzu kot po voznih lastnostih povsem različna.

Citat:
Predelava avtomobila pomembno vpliva na vozne lastnosti avtomobila in varnost v prometu. Zaradi zahtevnosti tovrstne predelave je v primeru spremembe oz. predelave potrebna homologacija in vpis v Izjavo v ustreznosti (homologacijski karton).

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
pomembno je da je dimenzija gum homologirana.
če platišče paše na vozilo, potem kupi nalepko z znakom tvojega vozila in nalepi na platišče na sredino.

Škoda komplicirati tam kjer ni treba. če želimo komplicirati potem tudi neorginalne diske in ploščice je potrebno homologirati ker vplivajo na varnost.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Če dimenzija gum ustreza, platišča ni potrebno homologirati. Vsi policaje omenjate za kontrolo teh feltn. Na tehničnih pregledih vam pa samo pomahajo al kaj?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.644
10.030
113
EU
Počasi bomo prišli do tega, da bi originalni zrak v gumah lahko nadomestili s homologiranim
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: