Homologacija felten, cena?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
A boste zakompliciral zadevo do amena, ane?

Če je dimenzija gum enaka in če je ET približno spodoben (da ne štrlijo feltne ven, oz. preveč na noter) ni potrebe po homologaciji.

Kaj pa bo vpisano v homologacij? Nameščene neoriginalne feltne z gumami tovarniških dimenzij?

Pismo, upam da ne hodte avtoradijev homologirat.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Če je dimenzija gum enaka in če je ET približno spodoben (da ne štrlijo feltne ven, oz. preveč na noter) ni potrebe po homologaciji.

Kaj pa bo vpisano v homologacij? Nameščene neoriginalne feltne z gumami tovarniških dimenzij?

467716-post_slo.gif

Si me prehitel, ker sem točno tko hotel napisat.

ostalim:

če porivate tako, kot tuhtate, potem vam ni pomoči.
tongue-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:

Dej ne "odskakwej" pa si preberi poste pred mano.
P.S. Ker nasploh in pri porivanju nič ne kompliciraš, verjamem da porineš vse živo.
cheer.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Mah dej ne komplicirajte tam kjer ni treba, še nisem slišal da bi policaj koga jebal zaradi "neoriginalnih" feltn serisjkih dimenzij. Če pa že, je bil pa zihr pameten, s kakšnimi izjavami da je v postopku homologacije, ane Romzi? Drugače če se že greš homologacijo, dobiš potrdilo, da si v postopku homologacije, ne kažeš TUV certifikata policaju, ker mu dol visi za TUV certifikat.

In ja porinem vse živo, tud mrtvo če je sila!
evil.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Lej, ne tečnari in kompliciraj in si preberi kar sem napisal stran nazaj.
Bo?

Sem prebral ampak ne vem točno kaj hočeš povedat? Resno ne vem kaj hočeš? O postopku homologacije očitno nimaš pojma, ampak pameten si pa, kot da tam delaš.

Si že videl v homologacijskem kartončku kdaj napisano, da so homologirali feltne z gumami tovarniških dimenzij?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uradno bi moral homologirat tudi neoriginalne feltne, vendar tega nihče ne gleda/preverja če so gume primerne dimenzije.

"Postopek" homologacije je pa pri eni od hiš zgledal takole: "vi kar zmontirajte in pripeljite in bomo zmontirali".
Lahko da imajo različne hiše različno prakso in to je to.
Enako je z vlečno kljuko. Lahko ti iz prve roke napišem drug teden, ko bom točno to delal.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uradno bi moral homologirat tudi neoriginalne feltne , vendar tega nihče ne gleda/preverja če so gume primerne dimenzije.

"Postopek" homologacije je pa pri eni od hiš zgledal takole: "vi kar zmontirajte in pripeljite in bomo zmontirali".
Lahko da imajo različne hiše različno prakso in to je to.
Enako je z vlečno kljuko. Lahko ti iz prve roke napišem drug teden, ko bom točno to delal.

Kaj zdaj gume ali feltne?

Ko si v postopku homologacije (in ne ko se pelješ homologirat) dobiš potrdilo, da si v postopku homologacije, ki zadošča policaju, da ti ne napiše kazni oz. odredi izredni tehnični pregled.

SIcer pa lej, tist ki hoče it homologirat tako stavr, naj jo hodi, BMK, saj je njegojv denar...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.575
1.308
113
(3) Pri pnevmatikah in platiščih se šteje, da ustrezajo pogojem iz prejšnjega odstavka, če so njihove mere in oznake navedene v potrdilu o skladnosti vozila, ki ga je izdal proizvajalec vozila.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Haha en vas provocira pa ne dojamete fore,.. on bi šel homologirat neoriginal platišča originalnih dimenzij,...zakaj že?
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
A neoriginalno tekočino za vetrobranska stekla si homologiral? Baje preverjajo kapsi....

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.449
99
48
Sam res. Mene zarnič ustavili organi v modrem, gledali kolesa (gume skoraj še dobre), niso mu bile pa preveč všeč luknje na felgah. Baje so na originalnih bolj ovalne. Pa ne vem, če je to res. Avto sem kupil s temi felgami. No vsaj dimenzije so štimale. Sva se pol nekak zmenila.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Haha en vas provocira pa ne dojamete fore,.. on bi šel homologirat neoriginal platišča originalnih dimenzij,...zakaj že?
hysterical-1.gif
To je spidy, ima še čevlje za v avto homologirane...