Hofer razvlaževalnik

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
koliko je tisti senzor vlage natančen je vprašanje.
pusti zadevo en dan laufat, da visiš koliko vode se bo nabralo, potem boš videl kako dalje

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
K je že tolk o razvlaževanju, kaj pa funkcija DRY na klimi, je smiselna?

Namreč težava se mi pojavlja ob izjemno mrzlih dnevih, v vogalih v stanovanju, se pojavlja lisa oziroma vlaga oziroma se vidi da je "moker vogal" . Tudi na oknih se nabira kondenz, perilo se suši na stojalu, temp. v stanovanju je med 22-24C . Se pa te lise naredijo ko je zunaj bolj mraz, nek lovilec vlage sicer imam ( tisti na tablete ki zbira vodo v posodico) , ampak ne vem če je kakšen pameten rezultat s tega.

Dokler ne bo nove izolacije na hiši, je še kaj drugega pametno? Namreč vlaga ima prelep rezultat plesni.

dry na klimi pomaga poleti, ko je vlage precej, ker je zrak toplejši. zdaj pozimi prav dost efekta ne bo. Tiste posodice za lovljenje vlage pa tud niso vredne omembe. pomoje če bi klimo prižagal na gretje pa izbereš 22-24 C, kot meša sedaj (tko da ti vzdržuej konstantno temperaturo) bo več kot okej. lahk probš tud z dry, sam po moje bi ti znalo prostor shladiti (mešanje zraka)

jaz bi posksu kar z gretjem (heat) na klimi pa minimalno pihanje

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Na zacetku smrdi ko hudič(opozorijo na to v navodilih). Drugace pa v dveh urah pol litra vode.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Res je ja, smrdi konkretno. Po koliko časa bi naj to minilo, je bolje če je vklopljen ali je dovolj da je "na zraku"?

Drugače pa, malce igranja, v kopalnici, po tuširanju ene osebe, cca 54% vlage (pred tuširanjem je bilo 37%), potem pa nekje v 1h30m padlo na 38% in izteklo ven 160ml vode.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Po dveh urah je se kar smredlo. Zjutraj spalnica 65%, po dveh urah pod 50. Sedaj pa nekje okoli 60. Bo jutri laufal cel dan pa za vikend pa vidmo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Mi smo ravno nabavili razvlažilec iz Nemčije, z dostavo 180€. Je za do 45m2, 20L/24h. Narihtaš 50% in dela, dokler ne doseže, nato se ugasne in ponovno sam zažene, ko je potrebno. Je narejen v Nemčiji, torej ni nek Kitajec/Poljak itd. Tehta 15kg, izdelava je res kvalitetna. Ima timer, 3 stopnje ventilatorja, program za sušenje perila. Pa še lep je
cool-1.gif

tr.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Še vedno lepo smrdi ta hoferjev, upam da še danes odda vonj ki ga ima, da potem čez vikend sprobam sušenje cot, brez da se potem navlečejo tega vonja
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
jaz sem ga tudi potestiral.... smrdi
grin1.gif

ga bom pustil danes laufat celi dan da se zlufta

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.980
6.994
113
Smrdi mašina, zelo smrdi. Ne vem kaj je to, ampak vsa ta poceni roba ima tak vonj, sem nedavno kupil ventilator in je tudi podobno smrdelo. Saj zgine čez čas.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Sicer ne vem kaj zdaj komplicirate z razvlažilci, ko je zunaj tako nizka vlaga in nizke temperature.

Prezračiš in pade vlaga na 35 %. Čemu lavfat neko stvar zraven.

(pri nas je te dni pred zračenjem okoli 42 %....če prezračiš pa sesuješ vlago do konca).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
To je drugo. Gor više berem o vrednostih okoli 50 % in to po tuširanju oz. zjutraj v spalnici...

Pa vseeno...70 % ni normalno...tu nekaj ne štima in je treba poiskat od kje prihaja ta vlaga (ko bo vzrok odstranjen, tudi razvlažilnika ne bo treba
wink-1.gif
).

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ja vem. Plesen se pojavlja v stanovanju ze dalj casa, sicer samo v spalnici(severna stran). V dnevni imamo akvarij, ampak tam ni problem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
morda pa premal ogrevate?
jst sem tudi imel v spalnici težave.
ko pa sem radiaotor pustil odrpt na full čez cel dan, pa ne vlage niti plesni več ni.

Prej smo pa mal šparal pa mal je ženska jamrala, da je prevroče... jst sem se pa jebal s plesnijo.

Citat:
Uporabnik _robi_ pravi:
Ja vem. Plesen se pojavlja v stanovanju ze dalj casa, sicer samo v spalnici(severna stran). V dnevni imamo akvarij, ampak tam ni problem.

tam kjer maš plesen premaži (maš opcijo tud da špricaš, sam s penzelnom je bolj efektivno) s heoliovim sanitolom (helios sanitol)...stvar uniče plesen in če plesen ni predebela se tud vpije v steno. Če je pa kriza pa s premazom zgolj plesen uničiš, jo s špohtlnoom odstraniš (po sili potreb večkrat ponoviš postopek) in ko prideš na "kolikor toliko čisto steno" zadevno naneseš na steno, da se not vpije....sam pazi na oči ker peče ko svina če ti kane not. če gre po koži ni panike sam oči so pa je*a