Hofer razvlaževalnik

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
A je TALE zadeva uporabna? na določenih mestih mi v stanovanju napada vlaga. ob kuhanju in sušenju perila pa je tak in tak celo okno mokro.
Bi ta zadeva kaj pomagala? Ima kdo kake izkušnje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
Misliš zaradi perila da bi nabavil ali zaradi "določenih mest v stanovanju" ? Če slednje...poskusi najt vzrok. Če pa prvo, pa bo pomoje investicija v sušilni stroj boljša izbira.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
zakaj se mi vlaga nabira v stanovanju vem.... zaradi: ne izioliranosti.
Samo tu se ne da naredit nič.... Luftat stanovanja pa se mi tudi ne da vsako jutro

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
Nabavi potem, edino preveri, če lahko vrneš, ko/če ugotoviš da je preglasna zadeva za čez noč.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Sodelavec ga ima in je zadovoljen. Tudi sam razmišljam, da bi ga vzel, zaradi vikendov, ko se največ pere cunje.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Men je susilc za cunje resil vso poplavo vlage v stanovanju, pa sem bil tudi na tem, da kupim razvlazevalec. Sploh ko, ugotovis, da mora po pranju dober liter vode nekam pohlapeti
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
Itak, poleg tega pa še greje kopalnico in tudi cote ni potrebno toliko likat.

Sploh ni debate, kar se tiče stanovanj, pa tudi v hišah je to vedno bolj uporabna zadevščina in nekoliko underrated pri nas. Se spomnim, da pri nas doma ga imajo že verjetno 20 let, pa se še zdaj zadeve niso prijele, zanimivo res.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Imam nekaj podobnega sem kupil v hoferju (verjetno prejsnji model) in dela dobro. Glasen pa ni kamot ponoci dela v sosednji sobi. Da bi ravno zraven njega spal ni ze zaradi pihanja zraka.
Uglavnem nakup nebos obzaloval v kolikor imas vlago v stanovanju. Je pa tako da kaksen teden dva bo moral veliko delati da bo potegnil vlago iz sten in stropa. Pri meni so se na zacetku kar kapljice po stropu delale. Potem ko je zrak presusen ga pa samo se obcasno uporabljas.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Med sušilnim strojem na toplotno črpalko in tem razvlaževalnikom zraka v bistvu ni večje razlike. Pri enem imaš sušilno "škatlo", pri drugem pa sušilni "prostor". Končni efekt je bolj ali manj enak, le da zna biti sušilni stroj malenkost hitrejši pri sušenju perila. Po drugi strani pa je razvlaževalnik zraka uporaben še za kaj več kot sušenje perila
wink-1.gif

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Itak, poleg tega pa še greje kopalnico in tudi cote ni potrebno toliko likat.

Sploh ni debate, kar se tiče stanovanj, pa tudi v hišah je to vedno bolj uporabna zadevščina in nekoliko underrated pri nas. Se spomnim, da pri nas doma ga imajo že verjetno 20 let, pa se še zdaj zadeve niso prijele, zanimivo res.
Seveda je debata. Poleg tega, da v manjših stanovanjih vzame preveč prostora, tudi postopoma uničuje perilo. Veliko cunj, recimo športna oblačila, se sploh ne sme sušiti v sušilnem stroju. Za stanovanje je bolje razvlažilc ali klima s funkcijo razvlaževanja.

Tale Hoferjev je po podatkih odličen, sploh za to ceno. V bistvu gre za preoblečen tale model z 80 EUR nižjo ceno in 3 letno garancijo
https://www.mimovrste.com/razvlazilniki/tristar-razvlazilec-ac-5520?v=815582

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ne vem zakaj se nebi sportno perilo susilo v susilcu?
Sicer imam najcenesega Bekota s TČ ki posusi v zadnjih dveh letih popolnoma vse sportno perilo in ravno zato je bil kupljen, ker se je tolk vec susilo in se vedno ga smatram kot Top nakup.
Prej sem pa luftal po dvakrat na dan pa je se kar teklo po sipah, sedaj pa samo se obcasno. Na cunjah se pa obraba popolnoma nic ne pozna, kvecjemu sesa se precej manj, ker prakticno ni prahu no vsaj v primerjavi s prej
wink-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.621
113
EU
Moč ima slabih 400 Watov. V času sušenja perila za en dan dela (24 ur) bo porabil okrog 9 Kw ur štroma. Nisem gledal koliko močen grelec ima sušilni stroj in koliko porabi štroma za isto perilo.
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.782
113
pri taščici
9kw zagotovo ne. Mocno dvomim da bo tudi susilec laufal 24/7. Ker ce bi ujel 20l/dan, potem se je res za vprasat od kje toliko vlage.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nabavi potem, edino preveri, če lahko vrneš, ko/če ugotoviš da je preglasna zadeva za čez noč.

Saj ga daš na zunanji timer, da pač ne dela ponoči? Če je le dovolj pameten, da si zapomni nastavitve. Piše sicer da si, ker nekateri si ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
To ni problem, edino če nekdo hoče, da ponoči dela, kaj pa vemo kakšne probleme ima OP, mogoče mora ob neprimernem vremenu "nonstop" odvajat vlago.

Glede sušilnika in malega stanovanja...obstajajo kombinirani stroji; pralni+sušilni, tako da zavzame enako prostora. Pa če je prostor tak problem, kje hudiča pa se potem sploh zdaj suši perilo? Pa glede športnih...vsako perilo se lahko suši s takšno temp, kot se ga lahko pere, torej za športne nekje na 30-40 stopinj. Saj poleti se tudi športnih ne sme sušit direktno na soncu.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ko boš preizkusil razvlažilnik, boš ugotovil, da je to super.
Nasploh priporočajo, da se cunje sušijo na lestvici, ker se s tem ne uničujejo.
Razvlažilnik pa potegne vlago iz sten, poleg tega, da ti posuši cunje.
Lahko pa ga uglavnem laufaš med vikendom, ko je nižja tarifa oziroma ponoči, če te hrup ne moti (če imaš možnost ga imeti v drugem prostoru.
Poizkusi in boš videl.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
No jaz takšnih cot nimam, da bi moral paziti. Spodnje perilo in nogavice se itak menjujejo na leto ali še prej. Kavbojke so trpežne. Kakšne srajce pa pač posusiš klasično. Največkrat se pere/suši klasične majice, brisače, kuhinjske krpe, posteljnino, etc..za to pa mi je čisto vseeno če bo zdržalo 2 leti namesto 4 let, ker bom itak menjal prej
smile-1.gif

Verjamem pa, da komu sušilni ne pride prav, komu pa bolj razvlaževalnik, odvisno pač od potreb/prioritet posameznika. Jaz sem samo OPju omenil sušilnik, če se pač mogoče sam ni tega spomnil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Moč ima slabih 400 Watov. V času sušenja perila za en dan dela (24 ur) bo porabil okrog 9 Kw ur štroma. Nisem gledal koliko močen grelec ima sušilni stroj in koliko porabi štroma za isto perilo.
confused-1.gif

Jaz imam sicer Lidlovega a s podobnimi specifikacijami. Če sušiš cote, postaviš sišilnik tako da direktno pihana njih, pa je lahko vklopljen le kake 3 ure, da je perilo toliko suho, da potem radiator v prostoru še opravi končno delo. Kar hočem povedat je da niti slučajno ne rabi cel dan laufat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.979
6.994
113
Kako pa je potem s kvaliteto bivanja v takšne prostoru? Torej če recimo daš v dnevno sobo perilo in v njega usmeriš razvlaževalnik. Je OK biti not, ali je moteče?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
Ni panike. Ni to ful glasna zadeva. Recimo če prižgeš radio, te ne moti, ga radio preglasi. Ne moreš pa spat zraven njega, to je pa jasno.