Hofer in...'ups, we did it again....'

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.155
6.966
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Cmon folk, od kje vam te zgodbe no
Bos rekel da ni mozno. Meni pasteto, tebi zemljo, vincentu pa cokolino pa imajo doma vecerjo. Sem pa preprican, da ce bo prislo do prevec pritozb v posamezni poslovalnici, bodo blagajnicarko vzeli pod drobnogled (ali pa ji nastavili "past" v obliki "internega kupca") Itak tocno vejo kater racun je izdala katera blagajnicarka.

Med zlaganjem poslušam piskanje ob skeniranju. Ko je kaj sumljivega, neham zlagat in gledam kaj dela po blagajni.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.459
9.761
113
EU
Ah, to je merkatorjev propagandni odelek sprožil akcijo onemogočanja konkurence.
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma včasih so ženske v avstriji morale tipkat kode v hoferju. V 2 minutah je cel voziček stipkala. Pa smo vedno kontrolirali, pa se ni niti enkrat zmotila.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Cmon folk, od kje vam te zgodbe no
Bos rekel da ni mozno. Meni pasteto, tebi zemljo, vincentu pa cokolino pa imajo doma vecerjo. Sem pa preprican, da ce bo prislo do prevec pritozb v posamezni poslovalnici, bodo blagajnicarko vzeli pod drobnogled (ali pa ji nastavili "past" v obliki "internega kupca") Itak tocno vejo kater racun je izdala katera blagajnicarka.

Med zlaganjem poslušam piskanje ob skeniranju. Ko je kaj sumljivega, neham zlagat in gledam kaj dela po blagajni.

Mogoce v kaki privat mali trgovini za letni plus, dvomim da v hofer fransizi

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Je kar nekaj pomot (Lidl, Hofer), ki pa se jih vse sliši (ker se oglasi pravi koncert piskov) in vedno se blagajniki/blagajničarke ustavijo, pogledajo kaj je na računu in uredijo. Doma že od nekdaj kontroliram vse račune in se ne spomnim, da bi mi kdaj kaj zaračunali večkrat. Nikakor pa ne serijsko.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ne bi rekel, da lahko blagajničarka iz trgovine ven brez pregleda varnostnika. In če za pašteto, čokolino, itd. nima računa ne more odnest ven, tudi če je viško v zalogi. Če nimajo pregleda varnostnika pri izhodu iz trgovine pa je to zelo čudno, lahko blagajničarka mimogrede odnese kar hoče.
Se je meni zgodilo že večkrat, da je 2x računala ampak je takoj popravila napako. Pogledam pa stalno račune pa se še mi ni zgodilo, da bi mi računali preveč izdelkov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi nam se je to zgodilo (žena pa itak prekontrolira račun takoj). PRedvsem ob kakšnih čudno visokih zneskih glede na količino nakupa...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.155
6.966
113
pri taščici
Dvomim da jih varnostnik pregleduje vsakih po službi...
sicer pa lahko otrok/mož pride po čokolino in pašteto in cigarete pa mu mami "pozabi računat" .

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dvomim da jih varnostnik pregleduje vsakih po službi...
sicer pa lahko otrok/mož pride po čokolino in pašteto in cigarete pa mu mami "pozabi računat" .
Ponavadi je družinskim članom ,,prepovedano,, plačevat na blagajni, kjer dela ,,mami,,.....uradno seveda ne morejo ukrepat, ampak to danes ni problem
pa nad blagajno so kamere ravno za ta namen, da se ne ,,pozabi,,.........

Dejte si srednjeslojaši zahojeni enkrat v glave neumne, da danes kradejo samo še srednji in višji menedžemnt.
Pravzaprav je tole vaše diskriminatorno nakladanje treba razumet kot nestrpnost do delavcev ali celo sovražni govor
10.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ponavadi je družinskim članom ,,prepovedano,, plačevat na blagajni, kjer dela ,,mami,,.....uradno seveda ne morejo ukrepat, ampak to danes ni problem
pa nad blagajno so kamere ravno za ta namen, da se ne ,,pozabi,,.........

Dejte si srednjeslojaši zahojeni enkrat v glave neumne, da danes kradejo samo še srednji in višji menedžemnt.
Pravzaprav je tole vaše diskriminatorno nakladanje treba razumet kot nestrpnost do delavcev ali celo sovražni govor
10.gif

In kaj narediš, če je odprta samo ena blagajna, na kateri dela tvoja "mami"?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.016
113
Capl nima naziva sranjeslojaš brez razloga, tako da jemlji njegove izjave z rezervo.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Dvomim da blagajničarka namensko skenira dvojno, da bi si potem domov odnesla višek...

Verjetno imajo pregled pred odhodom domov in še da greš v današnjih časih za 10€ reskirat službo, moreš bit mal čuden ...

Ker ima večina Hoferjevih izdelkov črtne kode okoli in okoli, pa počež ... zgleda jo v določenem primeru skener 2x zazna na istem izdelku.
Ravno zaradi hitrosti skeniranja, so kode vsenaokoli, da blagajničarka ne zgublja časa z obračanjem in samo vleče preko...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Danes skočim v hofer in na eni blagajni besna ženska...sicer nisem poslušal a sem lahko razbral, da je prišla nazaj ker so ji spet (!) računali neko stvar dvojno...in da ima tega že dovolj. Blagajničarka se je delala mutno, šefica, ki je prišla mimo pa je tudi nekaj skomigala z rameni, kot da se jo to ne tiče.

Potem sem se groteskno nasmehnil ob misli da se je tudi nam že vsajb3 x zgodilo (bi moral vprašat ženo) da so nas takole nategnili...ups...pomotoma računali dvojno. Itak ne hodiš nazaj, ker za neko malenkost se ti enostavno ne sp!ača.
Sestra je tudi vsa besna (tudi pri njej so se večkrat 'zmotili') in vedno prekontrolira račun že zraven blagajne.
Jaz ga ne nikoli...tako da mene lahko fino...žena vedno pogleda doma...a...ostane zgolj pri slabi volji brez ukrepanja.

Je pa zanimivo, da se to dogaja samo v hoferju...nikjer drugje in da je pogostost teh 'napakic' presenetljivo visoka (kot vidim ne samo pri nas).

Ima še kdo od vas podobne 'Hoferjeve ups.e'? Seveda pod pogojem da pogledate račun...

(Za današnji in naše primere govorim za Hofer na Brdu, Lj..poleg tehnološkega parka).

Ker mi ni jasno...ali gre to za delovanje na blasgajni ali je programska oprema tako nastavljena da omogoča tovrstno početje?

isti hofer, velikokrat pregledal racun, nikoli napake. je pa res da ne pregledam cisto vsakega racuna.

tako da kar se mene tice, zadeve stimajo.

sem pa imel ze veliko reklamacij, stevilka artikla na embalazi in na artiklu ni bila enaka, tus rocka je po 7-ih mesecih nehala tesniti, ... vedno skrajno profesionalen odnos in vedno v mojo korist resen problem, ceprav nisem imel vec racuna
smile-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

In kaj narediš, če je odprta samo ena blagajna, na kateri dela tvoja "mami"?

"mami" sporoči pa pride druga prodajalka? Bo šlo?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Se zgodi, da pozabi obračunat kak popust, sploh pri sadju. Da bi kaj dvakrat zakasirala, se še mi ni zgodilo, pa sem tam 2-3x na teden.

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Meni je hecno, ker stranke vedno v vsakem primeru mislijo da jih hoče trgovina nategnit.

Trgovina za 1€ ne bo obogatela, tudi trgovka, oz. blagajničarka ne ... pač na miljone artiklov je tudi nekaj napak ... Glede na denar ki se dnevno obrne, trgovini tudi 50€ viška ne bi prineslo obogatitve ...

Nihče ni nezmotljiv, zmoti se trgovka, (napačno zloži na polico) zmoti se blagajničarka, 2x potegne isto skozi, zmoti se prodajalec kruha, po pomoti se zatipka in udari drugo kodo na vrečko kruha ... vsak se lahko zmoti ... med 100-200 strankami ali več, se lahko tudi pri kateri zalomi.

Z normalnim odnosom, se še vedno vse da lepo rešit, sicer vam bo to vzelo minuto, dve, tri, vendar če se napako pove, jo bo trgovina pomagala odpravit.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Jaz pa moram reči, da z nobeno trgovino nimam slabih izkušenj glede "dvojnega zaračunavanja".
Občasno pogledam račun. Pa ne zato, da bi jih preverjal. Hoferjeve bolj zato, da mi niso premalo zaračunali.
grin1.gif

In še nisem opazil napake (sem precej kupoval v Hoferju na Cesti na Brdo - kjer ima slabe izkušnje Vincent, samo že nekaj časa ne).

Pri Mercatorju mi gre pa na jetra, ker so takooo počasne blagajničarke.
jezen.gif

Enkrat sem sicer poznano prosil, če da v drugo prestavo. Včasih me ima, da bi kakšni rekel, če je že bila v Hoferju. Potem pa kupci še najedajo s "Pika" kartico za 50 centov.
bonk.gif

Prvi je kartice "ugodnosti" uvedel Leclerc. In so imele črtne kode. Kao en artikel več. Ne pa "pos" terminal za kartico zvestobe.
10.gif

Najnizkotnejši odnos do stranke sem pa pred leti doživel v Lidlu. Pa ne glede hitrosti blagajne, ampak glede odnosa do kupca. Od takrat me niso več videli in me tudi ne bodo.
ne-ne-1.gif

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
V štetju komadov ... (več istih artiklov), isti artikel ji skener 2x zazna (šteje), pri "enakih" artikli različnih okusov, kjer komaj opaziš razliko v izdelku lahko vse pod eno računa ...

Lahko se zmoti ... lahko pa ti tudi napačno vrne denar ... če ni pazljiva.