Hofer in...'ups, we did it again....'

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Danes skočim v hofer in na eni blagajni besna ženska...sicer nisem poslušal a sem lahko razbral, da je prišla nazaj ker so ji spet (!) računali neko stvar dvojno...in da ima tega že dovolj. Blagajničarka se je delala mutno, šefica, ki je prišla mimo pa je tudi nekaj skomigala z rameni, kot da se jo to ne tiče.

Potem sem se groteskno nasmehnil ob misli da se je tudi nam že vsajb3 x zgodilo (bi moral vprašat ženo) da so nas takole nategnili...ups...pomotoma računali dvojno. Itak ne hodiš nazaj, ker za neko malenkost se ti enostavno ne sp!ača.
Sestra je tudi vsa besna (tudi pri njej so se večkrat 'zmotili') in vedno prekontrolira račun že zraven blagajne.
Jaz ga ne nikoli...tako da mene lahko fino...žena vedno pogleda doma...a...ostane zgolj pri slabi volji brez ukrepanja.

Je pa zanimivo, da se to dogaja samo v hoferju...nikjer drugje in da je pogostost teh 'napakic' presenetljivo visoka (kot vidim ne samo pri nas).

Ima še kdo od vas podobne 'Hoferjeve ups.e'? Seveda pod pogojem da pogledate račun...

(Za današnji in naše primere govorim za Hofer na Brdu, Lj..poleg tehnološkega parka).

Ker mi ni jasno...ali gre to za delovanje na blasgajni ali je programska oprema tako nastavljena da omogoča tovrstno početje?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Lahko je štorasta trgovka, lahko je težava z opremo. Namerno dvomim, da bi to kdo izvajal ker nima druge koristi kot zmešnjava pri inventuri.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Ce namenoma pocne, potem lahko zvecer en kos domov odnese mimo blagajne in je inventura ok..
Recimo da polovico racunov pregledam. Do sedaj se mi se ni zgodilo kaj takega(vsaj da bi opazil, bom pa bolj pozoren) ,, pa je vsaj cetrtino nakupov v hofer.
Ali se ti to dogaja v vedno istem ali razlicnih.
Jaz poskusam biti pozoren ze pri skeniranju.
Ce se ji kaj zatika, popravlja, potem preverim racun.
Kupim pa enkrat delikatesne in navadne kisle kumarice. Delikatesne so cca 30c drazje. Vse mi ie računala pod delikatesne. Sva "resila", ker je " mislila" da imajo vse isto ceno....

19. jul 2007
2.895
1.609
113
Zanimiv tajming tvojega posta :).

Nikoli ne gledam računov.

Danes zjutraj sem iz hladilnika vzel še 3 različne zapakirane narezke, in pogledam ne etikete, kaj piše na katerem, da bom odprl samo tistega, ki ga potrebujem in ostala dva pustil zaprta in opazim, da so mi na tistem, ki sem ga želel zaračunali nekaj drugega, kot tisto kar sem dobil (jasno, cena na kg je bila dvakrat večja kot za moj nakup).

Trgovina E.Leclerc LJ.

Ne gledam računov, ne gledam etiket tako da nimam pojma kako pogosto so me opeharili, se pa očitno to dogaja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Več ali manj hodimo v istega...zato sem ga napisal.

Je gospa med pizdenjem omenjala inventuro....češ da naj grejo pogledat in bo višek (ako...se ne ta višek sproti uravnava...tudi sam sem pomislil na to).

Glede blagajn...tam ne moreš nič sledit...vidiš ne na kakem displaju, vleče pa tako hitro da vse kar lahko narediš je, da loviš izdelke. Ni opcije da bi po piskih ugotovil zakaj se gre.

Ðoni...kaj misliš s tajmingom posta?

(V lidla ne gremo velikrat ker je od roke...)

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo v hoferju kupujemo, gledam račune,nikoli napak...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ma to je pomoje zaradi zelo občutljivega skenerja. Grem včasih v hofer in kar ne morem verjet kako hitro skenira in meče robo na tisto malo poličko. Če je trgovec natančen hitro opazi da je nekaj dvojno, je bilo tudi že v mojem primeru. Če pa ni natančen, je pa pač naredil dodatni zaslužek za firmo. Vsekakor pa to ni dobro, nekaj bodo morali spremeniti.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Zakaj ne pošljete pritožbe na upravo? Dvomim, da so jim v interesu nezadovoljne stranke. Če bodo videli, da je stvar pogosta v določenih poslovalnicah, jih bodo sigurno vzeli pod lupo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.710
113
Saj se lepo sliši pri skeniranju artikla. Če ji na en poteg dvakrat zagrabi črtno kodo potem tudi dvakrat zapiska. Takrat tudi takoj ročno v blagajni popravi napako, se pa lahko zgodi, da katera med vsem piskanjem in hitrostjo s katero blago potuje čez bralnik kod kdaj kaj spregleda ali presliši. Zato je tudi dobro preverjati račune, saj se napake lahko dogajajo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Račune se reklamira takoj, ne pa kasneje. Po mojem je tista besna baba mutila.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Vedno pogledam račun, se mi je zgodilo v hoferju ene dvakrat da je bila stvar preplačana, v mercatorju ene petkrat , še več v tušu.

Se je pa tudi že zgodilo, da mi je na samopostrežni blagajni bilo računano samo eno pivo namesto sixpacka. Nekdo je očitno zamešal kodi za sixpack in enojno pivo. V vseh primerih sem seveda opomnil trgovke. Se zgodi, sploh pri takšni masi akrtiklov.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mene to sploh ne čudi, ker tako kot v hoferju mečejo artikle čez blagajno, je skregano z vso logiko. Ni čudno, da se dogajajo napake. Blagajničarke imajo neke nerazumljive norme, koliko artikov mora poskenirat v minuti a ko se zgodijo napake, potem same plačujejo za te napake. Ko gledam te blaganičarke, mi gredo kocine pokonci. Nazadnje sem bil v Hoferju, ko je ženska tako hitela metati čez blagajno, da sta se 2 pločevinki piva skotalile čez pult in padle tla. Blagajničarka me je gledala tumasto, češ, da sem sam kriv, ker ne folgam zlagat v vrečko. Takrat sem ugotovil, da mi ta sistem trgovine ne odgovarja, zato ne kupujem več tam. Simpl. Ja, raje stojim 5 min v vrsti v Tušu ali Šparu. Pač kakor komu paše.

I

Izbrisan uporabnik #488

V Sparu pa se prav devajo na blagajni, me je zadnjic melo, da bi ji pomagal

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce namenoma pocne, potem lahko zvecer en kos domov odnese mimo blagajne in je inventura ok..
Recimo da polovico racunov pregledam. Do sedaj se mi se ni zgodilo kaj takega(vsaj da bi opazil, bom pa bolj pozoren) ,, pa je vsaj cetrtino nakupov v hofer.
Ali se ti to dogaja v vedno istem ali razlicnih.
Jaz poskusam biti pozoren ze pri skeniranju.
Ce se ji kaj zatika, popravlja, potem preverim racun.
Kupim pa enkrat delikatesne in navadne kisle kumarice. Delikatesne so cca 30c drazje. Vse mi ie računala pod delikatesne. Sva "resila", ker je " mislila" da imajo vse isto ceno....

Kaj nese domov pasteto za 0,20centa?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sej ne nese samo ene. Pri vsakem tretjem se zmoti za točno določen izdelek in si je nabrala kar ji doma manjka.