Hofer in slovenske susene mesnine

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
Sama govedina?
Ne bo poceni. Govejo meso je (vsaj) 2x dražje od svinjskega. Pa še precej pusta zna biti. Dvomim da ti bo všeč. Goveje maščobe (loja) pa itak ne sme biti v nobeni salami (kot mi je znano)
Če ne dobiš, potem naroči nekje. Suha salama počaka celo leto brez neke hude izgube kvalitete. Seveda v skrinji ali pa vakumsko pakirana.
Imam še ene dve lanski. Približno pol/pol, razmerje.
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Zakaj ne bi smelo biti govejega loja?
Mercator ima sevniško 100% govejo, ki ima pač loj in je tudi primerno mastna (samega mesa itak nočem), ampak je sumljivo poceni - 8.99 na kilogram, pa najbolj ne zaupam
smile-1.gif

Špar ima recimo tudi govejo, 100%, od KRAS-a, pa je cena 17 na kg.
Ampak sevniška je kao od zadruge, kras pa industrija, tako da obema ni najbolj za zaupat
smile-1.gif


Drugače pa ne rabi bit neko kvalitetno meso pljučne v salami, saj se vzame najcenejše goveje meso, kak vrat recimo, tisto je že itak samo po sebi mastno
smile-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
Me prav zanima zakaj so včasih rekli da se loj ne daje v salame.
Goveja salama za 9 evrov ni goveja.
Govejo meso ne dobiš pod 5 evrov.
Si že videl kako zgleda loj v salami?

Notranjc: najbrž se nisva razumela.
Nisem mislil da bi naročil salamo na "mimovrste" . Mislil sem da bi naročil salame pri lokalnem mesarju, ki bi jih naredil samo za njega. se pravi bi na salamo čakal vsaj en mesec
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Loj smrdi. Saj meso je lahko goveje, mast je pa od prašiča. Enako je pri ovčjih salamah
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Ne, izrecno sem pozoren na to, da piše da je goveji loj in ne svinjski.

Edino če nategujejo proizvajalci?
 

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Kaj komplicirate... dobite kmeta kateri vam bo vzredil prašiča, naredil ven salame, pršute in druge mesnine pa mu naročite da vam jih še posuši in boste imeli top meso... seveda boste morali plačati vendar jokali se pa ne boste da je mehka mesnina sploh furlanska katera je original mehka salama in ne trda...pojdite malo v furlanijo vam ne bo škodilo
wink-1.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz bi to že zdavnaj naredil, če bi imel primerno shrambo za suho meso, kot je to doma pri očetu. Pa je tudi on celo življenje iskal primerno lokacijo v kevdrih, preden jo je dokončno našel.

Za suho meso moraš resnično imeti prave pogoje. Da bi pa kar nabavil in dal vse skupaj v skrinjo (mislim zmrzovalnik), bo pa bolje da že kar na začetku vse skupaj stran vržem!
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
In kakšna je tale posebna shramba? Lepo morazoret in potem v zamrzovalnik da ni suha kot poleno.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Dejansko kamnite stene v zemlji in primerno zračenje. Moraš imeti zagotovljeno temp in zračno vlago skozi celo leto in ne samo npr. pozimi.
Če pa suho meso zamrzneš, dobi trapast priokus, meni tisto niti približno ne velja. Bolje da ga nimam.

Oče je 20 let menjaval bunkerje po kleti, da je našel pravo lokacijo, kjer so pogoji v ravnovesju. Tako to je.
tongue-1.gif


Ps, da pojasnim do konca : štos je v tem, da suho meso pač ni za vsak dan. Se ga hitro preobješ, zato je vsaj zame neskončna traparija kupiti celo taco kot pršut
rolleyes-1.gif
. Razen če je treba nafutrati 20 ljudi naenkrat, potem pa že.
 
Nazadnje uredil moderator:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Jaz imam že ne vem koliko časa za malico suho meso, ampak mora biti mastno, torej salama suha.

Pa ni problem, da bi se preobjedel.

Pršuta ali pa kakšen beef jerky, pa bi lahko jedel dnevno "na kile". Top okus je to.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
A ti res misliš da je na teli sliki gooveja maščoba v izdelku.
Samo sušena govedina spodaj med izdelki je "100%" govedina.
goveji-kabanosi-1.png