Hobotnica !?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi jaz prvič slišim da bi kdo dajal v zmrzovalnik samo nisem hoto nič rečt ker bi me tak opet vsi nalajali
smile-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ni, jo treba dat zmrznit, to je zato ker sem/smo leni in se jo nam ne ljubi tolč uro al pa dve pred kuhanjem
smile-1.gif


Z zmrzovanjem ji ubiješ zateglost, drugače gre tudi brez.

lp D
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aaa zdaj pa razumem! No pametno če tak gledaš po drugi strani pa bi se zopet našli nasprotniki ki bi rekli da to potem ni več "sveže"
smile-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ah, to ni nič, sveža je brez skrbi pa čeprav zmrznjena.

V bistvu gre bolj za vprašanje komoditete, da nisi privezan na kliček in kakšno skalo, pa še sonce te peče, ke v možgan
smile-1.gif

Bolje je čas pametno izkoristiti in popiti kozarec ali dva in uživati
smile-1.gif
, medtem pa se ona strdi mal spočije in spet odtaja.

Pol pa sam dober tek.

lp D
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Če jo prekuhavaš v vodi je dobro v vodo vreči ene dva plutovinasta zamaška.
Čreslovine iz plute zmehčajo meso.

.

anede, da ne verjameš v to kar si napisal
confused-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dejstvo je, da se pluto da v lonec.
Doda se jo, da je "prej kuhana" - beri; se prej zmehča.
Vzrok naj bi pa bil v taninu - vsaj tako mi je bilo povedano že pred leti v Dalmaciji.
Jaz ga vedno not dam, tako, da ne vem, kako je brez tega, je pa to že "stara tajna" v Dalmaciji.
 

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Vzrok naj bi pa bil v taninu - vsaj tako mi je bilo povedano že pred leti v Dalmaciji.

Ravno v dalmaciji so se mi smejali ko sem jim to omenil,,,

Citat:
Jaz ga vedno not dam, tako, da ne vem, kako je brez tega, je pa to že "stara tajna" v Dalmaciji.

Tale stavek me je nasmejal..
hysterical-1.gif
 

mirjam18

Zelenc'
24. maj 2010
4
0
1
"Hobotnicu ocistiti. Ako je svjeza ( pozeljno ) izmlatiti drvenim batom, zaledjena je OK."

Lol tole sem našla nacoolinariki ko sem ravno iskala recepte za hobotnico
smile-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Se dobi, sam ne kopuj kakšnih čudnih z tisoč in enim imenom. Pejt če si iz lj u najbolj smrdljivo luknjo pod tržnico, pa poglej kaj majo na lagerju, drgač pa stvar ki se jo izogibaj so kvazi lovke od orjaškega lignja, to so kraki ponavadi humbolta, meni popolnoma prazni.

lp D
 

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Kak pripravit hobotnico je čisto vseeno saj ko je pečena jo je treba psu vrečt, da te ne gnjavi ko ti uživaš v slastno pripravljenem kralju živali .... pujsu
Boris
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Kak pripravit hobotnico je čisto vseeno saj ko je pečena jo je treba psu vrečt, da te ne gnjavi ko ti uživaš v slastno pripravljenem kralju živali .... pujsu
Boris

Ti si sele drugi, ki je na nepolnih dveh straneh v tej temi nalimal to modrost. A si kdaj jedel hobotnico ?
 

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Sem in to večkrat - je prav dobra, tako lepo belo meso, kak pa je dober šele krompir ki se kuha zraven nje - ta izjava je tak malo za šalo malo za res...
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Da malo obudim temo!
Namen imam v naslednjih dneh pripravit hobotnico v pečici, razmišljam pa tudi o lovkah orjaškega lignja (jaja,Dentex) ,prav tako v pečici s krompirjem. Robo bi nabavil v ribarnici, že očiščeno in zmrznjeno. So lovke res tako gumijaste, kot nekateri pravijo?