Hobico obvezno zmrznit, če se ti ravno ne nabija po njej nekaj ur
Priprava, sam jo ponavadi naredim pod peko ali pa v pečici s krompirjem.
Način priprave: Hobotnico odmrzneš, vzameš dva večja krompirja na glavo, na olivnem olju na hitro prepražiš malo nasekljane čebule, po možnosti šalotke, česna in peteršilja, ravno toliko, da se ogreje. v pekač-sač-peko naložiš oluščen krompir ga preliješ z mešanico prej prepraženega, lahko dodaš kakšen lovorov list na vse skupaj položiš hobico malo posološ in popopraš, nato preliješ z kašnim decilitrom olivca in dodaš obligatorna dva kozarčka belega suhega vina. Enega vase drugega po hobici
Pečeš cca uro do ure in pol mora biti vsaj malo kompaktna ne da popolnoma razpade. Če imaš občutek da je krompir popil preveč tekočine, jo dodaj, lahko vino lahko vodo.
Sam nikoli ne dodajam paradižnikov, paprik in podobnih zadev, lahko kakšen korenček za otroke pa še ta zna ratat ogabno sladek.
Možnost številka dve, je hobotnica v solati: eni ji dodajo še kuhan krompir, pa je tud dobro. Odmrzneš vraga ga skuhaš dodaš, česenj peteršilj, sol poper in na koščke narezano hobo. zaliješ z olivnim oljem, kvasino, limoninim sokom, pustiš odstati kake 5 do 6 ur in to je to.
Je pa še nekaj varjant, ki jih bom izdal drugič.
lp D