Ja js sm pa prvič probala hobotnico in morm rečt, da je ful okusna!!
Najprej jo je kolega ujel... očistil, in smo jo dali takoj zmrznt...
Naslednji dan, smo se odločli, da jo bomo pa prpravli... in sicer, smo jo odmrznli... kar je trajalo dobro urco... pol smo jo položili v globji pekač in počakali, da je spustila svojo vodo (ni priporočljivo solit, ker je ona sama že ful slana) ... no... spet čez dobro urco, smo jo temeljito sprali pod vodo in dali v pečico na najvišjo temp. ... pekla se je spet kar dobro uro... (vsake tolk časa smo čekirali barvo in kok se je zapekla...)
Pol smo zravn narezali krompir na kocke... in pa prpravli tržaško omako... in dodali v pekač k hobotnici, polili s tržaško in pustili tolk časa, dokler krompir ni bil pečen!!
Morm rečt, da je bla to neverjetno okusna večerja... Všeč mi je blo meso... pričakovala sm bol okus kalamarov pa vse skup bol čikasto, sam sploh ni blo... okus ma skor po piščancu al neki tazga... in daaaaleč od kazga čikanja in podobno...
Krompir je bil tut noro dober k je popil tist njen slankast sok...
Zanimivo, da so priseski skor čis drgačnega okusa k pa sama lovka oz. 'telo' ...
Res sm bla navdušena in priporočam vsakomur!! Res da je na izgled prej grda k lepa... sam okus se z njeno zunanjostjo ne da primerjat... (ali pač.. )
Najprej jo je kolega ujel... očistil, in smo jo dali takoj zmrznt...
Naslednji dan, smo se odločli, da jo bomo pa prpravli... in sicer, smo jo odmrznli... kar je trajalo dobro urco... pol smo jo položili v globji pekač in počakali, da je spustila svojo vodo (ni priporočljivo solit, ker je ona sama že ful slana) ... no... spet čez dobro urco, smo jo temeljito sprali pod vodo in dali v pečico na najvišjo temp. ... pekla se je spet kar dobro uro... (vsake tolk časa smo čekirali barvo in kok se je zapekla...)
Pol smo zravn narezali krompir na kocke... in pa prpravli tržaško omako... in dodali v pekač k hobotnici, polili s tržaško in pustili tolk časa, dokler krompir ni bil pečen!!
Morm rečt, da je bla to neverjetno okusna večerja... Všeč mi je blo meso... pričakovala sm bol okus kalamarov pa vse skup bol čikasto, sam sploh ni blo... okus ma skor po piščancu al neki tazga... in daaaaleč od kazga čikanja in podobno...
Krompir je bil tut noro dober k je popil tist njen slankast sok...
Zanimivo, da so priseski skor čis drgačnega okusa k pa sama lovka oz. 'telo' ...
Res sm bla navdušena in priporočam vsakomur!! Res da je na izgled prej grda k lepa... sam okus se z njeno zunanjostjo ne da primerjat... (ali pač.. )