Hobotnica...

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
Ja js sm pa prvič probala hobotnico in morm rečt, da je ful okusna!!
smile-1.gif


Najprej jo je kolega ujel... očistil, in smo jo dali takoj zmrznt...

Naslednji dan, smo se odločli, da jo bomo pa prpravli... in sicer, smo jo odmrznli... kar je trajalo dobro urco... pol smo jo položili v globji pekač in počakali, da je spustila svojo vodo (ni priporočljivo solit, ker je ona sama že ful slana) ... no... spet čez dobro urco, smo jo temeljito sprali pod vodo in dali v pečico na najvišjo temp. ... pekla se je spet kar dobro uro... (vsake tolk časa smo čekirali barvo in kok se je zapekla...)

Pol smo zravn narezali krompir na kocke... in pa prpravli tržaško omako... in dodali v pekač k hobotnici, polili s tržaško in pustili tolk časa, dokler krompir ni bil pečen!!

Morm rečt, da je bla to neverjetno okusna večerja... Všeč mi je blo meso... pričakovala sm bol okus kalamarov pa vse skup bol čikasto, sam sploh ni blo... okus ma skor po piščancu al neki tazga... in daaaaleč od kazga čikanja in podobno...
Krompir je bil tut noro dober k je popil tist njen slankast sok...

Zanimivo, da so priseski skor čis drgačnega okusa k pa sama lovka oz. 'telo' ...

Res sm bla navdušena in priporočam vsakomur!! Res da je na izgled prej grda k lepa... sam okus se z njeno zunanjostjo ne da primerjat... (ali pač.. )
grin1.gif
 

Piatnik

Zelenc'
2. nov 2007
14
0
1
Izpod peke definitivno, le pravi čas moraš sporočiti mojstru da jo pripravi in da peč. Peka traja približno uro in pol do dve uri če je v restavraciji gneča.

Prvič in zadnjič so brbončice okušale hobotnico pri Sajovicu, pripravljena pa je bila z neolupljenim mladim krompirjem, buzzaro, svežim rožmarinom in od tukaj naprej skrivnim receptom
cool-1.gif


Za dve osebi približno 70 € z morsko predjedjo, pijačo (mladi vozniki = brez izkušenj glede pripadajočega vina, brezalkoholne pijače) in kavico.

Preveč dobro da bi bilo res
smile-1.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz
Jest sem enkrat v kao bolj fancy restavraciji pri Mariu v blizini Tara na hrvaskem morju jedel hobotnico kot hladno predjed in mi je bila full dobra zadeva.Pecena je pa vrjetno se boljsa.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Res je, pečena hobotnica, pa naj si bo pod "peko" ali v pečici s krompirjem, je gurmanska poslastica...
Vsako leto si jo, pod peko, naročimo na Korčuli, gazda jo pripravi z maldim krompirčkom in se obesedno topi v ustih. Bi pa dodal še, da , je bolje v "piskr vreči" dve manjši, kot pa eno veliko, ker se lovke bolje zapečejo, ker so ožje. Če je "hoba" prevelika, se zna zgodit, da bo "sluzasta"