Načeloma je to torej max 2 leti staro + 3 leta rasti v tleh pa si na cca.5ih letih in takšni višini kar je res nadpovprečno in upravičuje svoj naziv hitrorastočega drevesa.Sadike so bile tanke za prst, velike pol metra.
Kaj pomeni odrezana na čep?Sadike so enoletne; če ni že v drevesnici odrezana na čep je to pametno naredi ob saditvi, ker potem naredi močnejše deblo in hitreje raste. Zna pa pognati več poganjkov (zato je to primerna vrsta za panjevce) in je treba činprej v rastni sezoni odstraniti šibkejše poganjke.
Ammm, brez zamere; ne grem iskat slik, ker sem utrujen ko pes.Kaj pomeni odrezana na čep?
Kaj so panjevci?
Zakaj odstraniti šibkejše pogajnike in ne kar čisto vseh pogajnikov?
Nekaj mi je napadlo 2 drevesi, listi so luknjasti in jih skupaj vleče...in gre že na tretjo drevo. Ne vem če bi bilo krivo škropivo, ker je njiva zraven ali kaj...Torej ca. 3 mesece in 3+ metre. Razmisljam, kako bom porezal vrh? Ali bi kar na polovici odrezal, ker se bojim, da je vseeno presibka za mocan veter..? Steblo je siroko kakih 10 cm. Vmes je ena mala, kupljena v Mb za 29 eur, leseno tanko steblo.
dobesedno. Drevesi na sliki sta bili posajeni maja 2020, poglej tale post - tu sta že šli ven iz odrezanega steblain kako hitro ti zares rastejo? Je res tako, kot so govorili, da lahko podiraš vsakih par let in kar raste in raste?
woow.dobesedno. Drevesi na sliki sta bili posajeni maja 2020, poglej tale post - tu sta že šli ven iz odrezanega stebla
https://www.alter.si/tema/hitrorastoca-drevesa-paulownia.2351968/post-2926042
Leva je visoka kakih 8 metrov, vsaj zdi se tako...
Na dopust na Pelješcu so pri enem hotelu Pawlonije (verjetno so se same zasejale, ker jih vztrajno režejo).woow.
Pa jih za kaj posebno uporabljaš? Imaš nasad več njih, za neko korist?
Imel sem jaz neko idejo, da bi imel za drva...