tole s cenilci je drugače malo tako malo onako. oceni, kot banka želi imam občutek. oziroma se sprehaja po mejah tolerance svoje stroke bomo rekli.
jaz sem imela samo parcelo pa me je vprašal koliko krede hočeva. pol je pa najbrž še banka dala žegn in spisanih imam ene 20 strani, kako je vse skupaj vredno ravno prav čez 50% želene krede, da je za ziher. To so bili cajti, ko so bile banke ostre, pa so tudi po 50% zahtevale lastne udeležbe, da je šlo lepo skozi. No pol ko je pa bajta stala, je pa prišel geodet s tistimi svojimi GURSovimi tabelcami. Tle je bila pa želja malo drugačna, vse je shramba za krompir pa garderoba pa tak. In na koncu je vrednost pol manj. Ne vem kaj so sosedi čaral, ker imajo za 2/3 naše hiše pa za 2/3 parcele pa po gursu 5/4 naše cene. res je pa 4 leta mlajša hiša, ampak daleč od pasivne gradnje vendarle. To bo kdo povedal od nepremičnnarjev povedal, ali je važno ali ne, v cenilčevem poročilu zelo...
in od tod zgoraj "nasvet", da se menja banka. Menja se tudi cenilec z njo, pa lahko tudi referenta povprašaš že takoj kako je s tem. Ne misli, da če ne boš povedal, da bo sfalil. On ali pa cenilec. Vrašanje je samo, kako pomembno se mu bo to zdelo.