So zagotovo isti izdelki? Sicer pa imaš v screenshotu tudi nekaj privat slik...Evo ravno gledam Hofer katalog akomulatorske škarje, 49,99€, to je sedaj KAO dobra ponudba, tako razumem. Pa se spomnim da sem jaz to že nekajkrat letos gledal v Hoferju, se mi je zdelo frajersko, lepo na kolicah namesto silkarce, a kaj ko sem pred tem ravno kupil novo. Sem pa slikal.. No... pa grem malo v arhiv:
18.5.2022 cena 29.99€ (znižano iz 35.99€)
8.6.2022 cena 44.99€
25.9.2022 cena 49.99€
Kaj pa misliš...4.je meseci so vmesEvo ravno gledam Hofer katalog akomulatorske škarje, 49,99€, to je sedaj KAO dobra ponudba, tako razumem. Pa se spomnim da sem jaz to že nekajkrat letos gledal v Hoferju, se mi je zdelo frajersko, lepo na kolicah namesto silkarce, a kaj ko sem pred tem ravno kupil novo. Sem pa slikal.. No... pa grem malo v arhiv:
18.5.2022 cena 29.99€ (znižano iz 35.99€)
8.6.2022 cena 44.99€
25.9.2022 cena 49.99€
Če misliš, da je zdaj slabo, počakaj do konca leta. Boš videl masaker.Problem ne bo samo z odplačevanjem, ampak še bolj z najemanjem kreditov in lizingov. V bistvu je že zdaj in se bo samo večal.
Recimo pleh in nepremičnine. Cene so že v osnovi adijo pamet, pol pa še daš zraven vedno večje obresti...ni računice. Folk pa ima realno vedno manj razpoložljivega dohodka. Inflacija uradno 10%, resnična bolj proti 20%, rast plač pa okoli 5%
Težka boAmpak tisti ki pa imajo 30 letne kredite z 1% pa so zmagali oz. jim bo inflacija odplačala kredit v par letih. Zastonj stanovanje.
Yes, yes. Sam se kredit sicer ne bo odplačal, ampak vseeno. Jaz sem za bajto vzel kredit na 20 let s fiksno obr. mero, precej nizka glede na znesek, po drugi strani pa ohranil stanovanje. Tako da namesto dodatnega oz. hitrejšega odplačevanja kredita bom višek denarja raje naložil/investiral in vse kar dobim višjih obresti sem zmagal. Kar pa ne bi smelo biti težko.Ampak tisti ki pa imajo 30 letne kredite z 1% pa so zmagali oz. jim bo inflacija odplačala kredit v par letih. Zastonj stanovanje.
Težka bo
Če ima nekdo recimo še 150k kredita in 20 let (od 30 letnega kredita) je pri 1% obrestne mere obrok 690€, pri 5% (očitno bo evribor zelo kmalu na 4% in dvomim, da bo tam vrh) pa 990€, kar je 300€ na mesec več za obresti. Ker se tudi ostale stvari dražijo zaradi dvigov obrestnih mer, pomeni, da mora imeti oseba cca 500€ na mesec več prihodkov, da je sploh na istem.
Tiste hiperinflacije, v času YU, ko se govori kako je pojedla kredite, pa ne bo, oz. če bo bomo imeli v današnjem svetu velike druge težave in bo kredit še najmanjša,,,
Tisti, ki imajo variabilno obr.mero bodo scali kri. Posebej tisti, ki imajo še dolgo dobo odplačevanja pred sabo. :|Težka bo
Če ima nekdo recimo še 150k kredita in 20 let (od 30 letnega kredita) je pri 1% obrestne mere obrok 690€, pri 5% (očitno bo evribor zelo kmalu na 4% in dvomim, da bo tam vrh) pa 990€, kar je 300€ na mesec več za obresti. Ker se tudi ostale stvari dražijo zaradi dvigov obrestnih mer, pomeni, da mora imeti oseba cca 500€ na mesec več prihodkov, da je sploh na istem.
Tiste hiperinflacije, v času YU, ko se govori kako je pojedla kredite, pa ne bo, oz. če bo bomo imeli v današnjem svetu velike druge težave in bo kredit še najmanjša,,,
Pravim to, da tisti z fiksno obrestno mero so na boljšem, dvomim pa da bodo plače šle toliko gor, da bo odplačevanje kredita tudi za njih minorna postavka (glede na to , da se vse draži bolj, kot gredo gor plače). Tisti z variabilo, pa lahko čakamo na novo društvoFrankKaj hočeš reči da je oseba s 5% kreditom na boljšem kot oseba z 1% kreditom al kaj? Dejstvo je da če imaš 1% kredit si zmagal in imaš zastonj stanovanje v par letih, v smislu da bo obrok čez nekaj let enako kot kila jabolk.