(hiper)inflacija se bliža?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
In kaj po tvojem strokovnem nadznanju je skurl EBL, če ne aku v šlusu? Ta me res zanima, al si kle tud sam mal pretiravu ker si hotu mal popametovat v svojem nabijalskem stilu?
Sicer sem pa odgovarju nadmoderatorju, k mu delalo trije kabli pr mopedu težave, tisto šavje pr EBL enoti zame res ni tak problem, za povprečnega avtodomarja je pa to barvna televizija.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
EBL polni aku z max 18A trajno in tudi, če ima aku celice v šlusu ne bo šlo več iz njega. Sicer pa če si sam postavil diagnozo, pol bo ziher prava.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Ja če si jo pa ti postavu bo pa kej boljš? Še kak bolj močan polnilc je skurlo, če je aku zašvasalo, pa ne bo EBLa. EBL lohk crkne tud ob zdravem akumulatorju, v mojem primeru je bil aku zašvasan in EBL skurjen in to praktično čez noč, tko da je bla diagnoza najverjetnejša. Lohk je blo tud obratno, sam glede na to, da je ta aku že kazal znake prej bo v 90 procentov kar pravilna. Kar pa niti ni važno za moj takratni problem. Rabil sem novo EBL in nov AKU, ker je blo eno skurjeno in drugo v šlusu. Tastar EBL pa še čaka na boljše čase in moj in kolegov čas (se dec malo bolje spozna na elektroniko od mene), da odpreva in pogledava kaj je skurlo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Kako zgleda zašvasan aku?
Odvisno od firme :valjamse:
Tkole....
1654585134445.png

• Haha
Reactions: nemenabijat

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Optiplex je edini strokovnjak tak da brezveze debatirati brez njega in njegovih grafov

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaksne ima to ideje tanova vlada. Zamrznit cene kmetijskih prozvodov? Če prav razumem? Saj je prakticno vae iz uvoza....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Mene zanima (nisem strokovnjak na tem področju) ali imamo kako sistematizacijo ali razvojno strategijo na področju kmetijstva in poljščin? Jaz se malo okoli oziram in še vedno vidim da se ponekod sadi oljčna repica.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Seje se oljčna repica. Zakaj te moti? Saj večino koruze in žit gre prek meje ker boljše plačjo.
Plan je uvažat meso moko in gotovo hrano.
Imam pa obcutek da bodo kekci prepovedali izvoz žit in s tem dolocili neko.minimalno ceno. Kar ob sedanjih cenah gnojil goriva pomeni propad kmetijstva.

Takonkov v vsem lahko narediš največ sam. Ampak za letos je mem ,edino če boš kradel po njivah.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Mene zanima (nisem strokovnjak na tem področju) ali imamo kako sistematizacijo ali razvojno strategijo na področju kmetijstva in poljščin? Jaz se malo okoli oziram in še vedno vidim da se ponekod sadi oljčna repica.
Upam da se zavedaš da je to kako smo odvisni onod ukrajinskih zit nateg. Recimo lani so hrvatje imeli problem ker italija ni odkupla njihove psenice ker niso imeli turistov in s tem potrebe po moki.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Seje se oljčna repica. Zakaj te moti? Saj večino koruze in žit gre prek meje ker boljše plačjo.
Imam pa obcutek da bodo kekci prepovedali izvoz žit in s tem dolocili neko.minimalno ceno. Kar ob sedanjih cenah gnojil goriva pomeni propad kmetijstva.

Takonkov v vsem lahko narediš največ sam. Ampak za letos je mem ,edino če boš kradel po njivah.
Moti me to, ker se dela panika da nebo hrane, nebo žita, nebo kruha. Mi pa sadimo repico. Saj če jo porabimo za pridelavo olja za prehrano, je Ok. Samo nekako v glavi imam da precej te gre za biogorivo? Se motim?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje

Kmetje so dobili zraven vseh mogočih podpor, tudi podporo za gnojila. Gorivo imamo vsi subvencionirano.

Kmeta vprašat če dovolj služi/splača, je kot cigana vprašat če ima dovolj dokladov.

• Haha
Reactions: sandra

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
oljno ki ko gledaš se je sejalo avgusta septembra 2021.
Drugo je pa propaganda in odvračanje od problema.

So pa šle cene žit gor za 2x .

• Všeč mi je
Reactions: Pepe