hidrofor

I

Izbrisan uporabnik #9334

V tlačni posodi je "duša spustila". To je dobesedno!
smile-1.gif

V tlačni posodi je vgrajena gumijasta žoga kot balon, ki mora biti pod nekim tlakom ( 6 - 8 barov, ne vem točno, vsekakor pa na nalepki piše) . Na vrhu tlačne posode je nek ventilček za zrak. Tam preveri, če je sploh še kaj tlaka tam notri.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Najprej naj definira ali ima hidro for ali hidropak. Hidrofor nima "duse". Je samo v zgornjem delu zrak, ki ga stiska voda.
Najbrž pa ima res hidropak (po opisu sodeč) in je spustila duša ali pa samo zrak iz nje ušel (treba najti razlog)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Napolni dušo pa boš videl če bo ok (kako se jo napolni bo pisalo v navodilih).

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Na dveh straneh navodil ni niti besede o kakšni duši. Vzel v roke sveto pismo, tam je o tem precej.
smile-1.gif

Probal z očenašem pa dvema zdravima Marija-ma pa je isto.

Verjetno bom moral kakšnega serviserja na kolenih prosit.
hysterical-1.gif

Zadnje cajte crkuje vse po vrsti
cry12bpy.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Jaz bi poskusil spustiti vso vodo iz rezervoarja in sestavil nazaj - s praznim rezervoarjem oziroma v rezervoarju bi moral biti samo zrak.

I

Izbrisan uporabnik #9334

hysterical-1.gif

Nafilaj s kompresorjem ali pumpo tako da bo npr. 5 barov, pa bo v redu. (ali vsaj bistveno bolje) . Za bolj natančen pritisk je pa treba najti podatek v navodilih.

Najverjetneje je tista "duša" počila in bo treba menjati celo tlačno posodo. Za začasno delo (nekaj dni oz. do servisa) lahko delaš tudi v tem stanju, če boš redno vzdrževal nadpritisk v tlačni posodi npr. 1 bar nad najvišjim, kot ga hidropack naredi.

Nazadnje uredil moderator:

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Tega mam ..

https://www.mimovrste.com/hidr...tent=hidroforji
Imaš pak, tako da išči vzrok v duši. Pumpaj zrak v njo (in hkrati toči vodo iz nje (izklopi crpalko) pa boš videl če bo kaj bolje in kako dolgo. Predstavljaj si dušo kot meh pri harmoniki. Če meh spušča, niti Avsenik na spravi nič iz harmonike.

Ja ja, sej razumem. Isti sistem kot pri navadni škropilnici za napumpat. Če pustiš na vrhu zrak in napumpaš šprica dlje kot če jo napolniš do vrha, ker je zrak bolj stisljiv kot voda in pritisk dlje zdrži. V tej stvari je balon in ta je očitno spustu. Sem šel še mal pošnofat in sem pri stvari ob strani najdu en ventilček kot pri gumi. Prtisnu ventilček in nič, tako da je verjetno prazen. Bi probal napumpat pa sem pumpo pred kratkim vrgu stran. Bom probal jutri s kompresorjem, zdele bi preveč ropotalo.

Se tole popravlja ( ne bi o tem koliko časa to traja in druge hebe s tem ) ali bo treba vse menjat? Se mi zdi da je edina stvar ki se mi jo še splača fehtat prodajalca za kakšen ekstra popust, glede na to, da mi je vse skupaj crknlo po enih 18 mesecih. Prejšnja je delala pa 10 let.

http://www.speroni.it/public/en/ricambi_dett.php?codicescheda=101150800

Hvala vsem za nasvete in odgovore.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
E, dragi moji v dusi je voda ne pa zrak, tako da nebo pomote
princip delovanje je pa isti kot da je zrak v dusi.
samo luft je treba nafilati in bo vse ok.
stem da ne sme biti v hidropaku nic vode, bo treba pipo odpret.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Na dveh straneh navodil ni niti besede o kakšni duši. Vzel v roke sveto pismo, tam je o tem precej.
smile-1.gif

Po moje že dolgo nisi bil pri spovedi
grin1.gif

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Ðizs! Iz nedelujoče črpalke za vodo smo preko duše prišli do mojega grešnega življenja! Kdor je brez greha naj prvi vrže svoj ifon siks plus vame!
cool-1.gif

Torej! Apjedt. Dušo sem "nekako" napolnil. Nekako pomeni nekaj, ne vem a dost in za koliko časa. Deluje pa stvar sedaj podobno kot prej ko je bla v redu. Se pravi duša je šla v vice in se tam čisti. Jest mam tle samo njen alter in jo lahko napumpam. Kar pomeni da stvar ni najbolj v redu. Če je spustila enkrat bo tudi drugič? A kdo ve, če se to menja ali ne? Verjetno bom vprašal distributerja kaj predlaga in kaj ponuja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zna bit da je zgolj zmanjkalo zraka...podobno kot v gumi, ki jo vsake toliko napolniš. Zadeva je trenutno še preveč frišna da bi puščala. Vsaj po moje.

Važno da spet dela
cheer.gif
).

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Citat:
Če je spustila enkrat bo tudi drugič? A kdo ve, če se to menja ali ne? Verjetno bom vprašal distributerja kaj predlaga in kaj ponuja.
Meni na vikendu vsako zimo spusti, spomladi napumpam in je mir za eno leto. Sem jo pa že enkrat menjal, ker je ena smet naredila luknjo. Za moj model, sem jo dobil pri lokalnem serviserju.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Vidim da ne boste prisli v nebesa ce boste pumpali duso.
v dusi ni zraka ampak voda vi gresniki.
zrak je v zeleznem rezervarju ki ima na zadnji strani ventilcek za pumpanje.
ce se vam ni kaj jasno vprasajte , ne pa da debatirate tja ven dan vi gresniki brez duse.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Citat:
Če je spustila enkrat bo tudi drugič? A kdo ve, če se to menja ali ne? Verjetno bom vprašal distributerja kaj predlaga in kaj ponuja.
f
Meni na vikendu vsako zimo spusti, spomladi napumpam in je mir za eno leto. Sem jo pa že enkrat menjal, ker je ena smet naredila luknjo. Za moj model, sem jo dobil pri lokalnem serviserju.

IN kje je bila voda ko si menjal toto lubo duso
confused-1.gif

pozdrav.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
A mi lahko nekdo pove zakaj mora biti v paku duša v forju pa ne. V čem je prednost enega in drugega.
Pri starših je že 40 let for...

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Sej nisem rekel, da ni v duši vode. Rekel sem, da mi hidropak spusti zrak. Verjetno vseeno malo pronica zrak skozi gumo in se potem skozi pipe izloči. Mogoče pa počasi pušča nekje drugje, se nisem nikoli spuščal v to, ker mi ni težko enkrat na leto napumpat. Dušo pa sem enkrat menjal, ker jo je rja oz. nek podoben košček prepiknila.
Hanzi najvčeja prednost hidrofora je, da se ti ne vklaplja nonstop. Še posebaj če pogosto odpiraš vodo.

Nazadnje urejeno: