Citat:
Uporabnik ergo pravi:
To ta zadnje.
Sicer sem že našel.
Me pa zanima naslednje, če ima kdo črpalko elko VCE 55 T3: kako se obnese takšna črpalk, koliko časa lahko teče na suho (se pravi, da ni v celoti zalita) oziroma kakšne poškodbe je pričakovati, če laufa vrez vode (ne v smislu 5 minut ampak recimo pri ponovnem zagonu po montaži).
imajo starši nekaj podobnega, bi moral preveriti oznake.Citat:
Uporabnik ergo pravi:
To ta zadnje.
Sicer sem že našel.
Me pa zanima naslednje, če ima kdo črpalko elko VCE 55 T3: kako se obnese takšna črpalk, koliko časa lahko teče na suho (se pravi, da ni v celoti zalita) oziroma kakšne poškodbe je pričakovati, če laufa vrez vode (ne v smislu 5 minut ampak recimo pri ponovnem zagonu po montaži).
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Toliko da izkoristi volumen posode. Ampak to ga očitno ne zanima, skrbi...
Zrak je stisljiv, voda skoraj da ne.
200l hidrofor ”brez zraka” lahko sprejme pri razliki tlaka 2 bara samo nekaj litrov vodepri optimalni količino zraka pa skoraj 100 l vode recimo.
Boš ti opisal kako spraviti optimalno količino zraka v njega?
Imam eno prakso pa ne vem če je skladna s teorijo.
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Ni problem v rezervoarju, problem je samo v pumpi, ker čisto navadni pecikl od pumpe iz bau...sranja za 50 eur dela ko šus in polni hidrofor bp, pumpa za 330 eur pa ne potegne. Sumim, da je prvi zagon delala na suho in so šle lamele papa.
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Kako pa se pravilno zalaufa "prazen sistem" ?
Imaš hidrofor z rezervarjem 100L, prazen. Kako sedaj štartat zadevo da bo delal pravilno?