Kakšne preglede..Glavno vožnjo vsake 5 let maš da nardiš če ne odde izpit, prvo plača država če ne nardiš ostale ti..
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kakšne preglede..Glavno vožnjo vsake 5 let maš da nardiš če ne odde izpit, prvo plača država če ne nardiš ostale ti..
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
vidim da po tvoje bi blo najboljše da kak si 18, kr na občino po izpit pa kr gasdopodna
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
Če te prav razumem je po tvoje edini namen tega ukrepa polnjenje državne blagajne in natega države da nas rubi za trdo prigarane €...
Za razliko od drugih "ukrepov" je ta končno en, ki pripomore k večji varnosti v prometu. Raje dam tistih nekaj € pa da se predhodno izloči tiste, ki bi lahko predstavljali nevarnost zame, mojo družino in okolico...
Če bi blo po moje, bi bilo po dopolnjenem 50. letu obvezno ponovno opravljanje teoretičnega dela izpita (CPP), ker je od 18. leta minilo 32 let in v tem času se spremeni marsikaj
edit: Če pa nimaš teh par € na 10 let pol se pa tk ne rabiš sekirat, ker očitno nimaš za avto, nimaš za registracijo, nimaš za zavarovanje in nimaš za bencin in neboš mev teh problemov da bi država neupravičeno kradla tvoj denar
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
No, v vseh zgoraj omenjenim primerih bi počilo, ker starci ne bi odreagirali (oz. bi prepozno). O posledicah vsaj zadnjega trka sem napisal že v postu nad tem. V drugem primeru, ko me je starec dejansko nasadil, se pa nisem imel nikamor umaknit, ker je bila ograja na moji strani.Citat:
Uporabnik matjazy pravi:
Če kdo vozi po tvoji strani, se pač ne umakneš. Brez skrbi, ne bo se en tak stardec kar zaletel vate.
Hvala, raje sesujem avto, pa sam ostanem cel, kot da se najde krivca, pa ostanem npr. hrom.
Je pa druga stvar, npr. če se kdo vozi po sredini ali čez in je dovolj časa, potem pa grem (odvisno kakšne volje sem) vedno k sredinski črti. Zanimivo gledat, kako jih odnese na rob.
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Tisti, ki nosimo očala ali leče, moramo že sedaj na vsakih par let podaljševati izpit - sem morala to narediti prejšnji teden:
- 25€ za pregled pri okulistu (10 minut dela + 2 uri čakanja, ker v Novi Gorici tega "sranja" noben okulist noče delati, razen enega)
- 10€ za pildek pri zdravniku medicine dela
- 15€ za nov roza kartonček in plastično mapco
Čez 7 let bo treba vajo ponoviti...
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Ponavadi so ravno starejsi in "izkuseni vozniki" tisti, ki niso tako zelo izkuseni, da bi vedeli kdaj niso vec za na cesto.
Da niti ne omenjam tehle zadev:
- velik % jih misli, da je omejitev v naselju 60km/h
- neuporaba varnostnega pasu (pac so tako vajeni se od nekdaj)
- gledanje okolice, namesto ceste. ko pa opazi, da vozi cez sredinsko crto, pa sunkovito zavije nazaj na svoj pas