Kot sm rekel. jebeš pravila. Ni je bombetke ki bi jo dal namesto lepinje. Ce delam doma burger potem defintivno lepinjo. Najmanj okusa da zraven. Itak je kruh pri Hamburgerju samo zato da zgleda in da je nekaj vse skupaj. Da nisi lačen.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Hipermarket Šiša. Tam, kjer lahko kupiš pečena svinjska reberca ti naredijo tudi burger. Meso je od Kodile.
Pozabil si na 1 uro pripravein 1 uro pospravljanja za sabo.Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Samo na hitro, mesa ni potrebno začiniti prav veliko, posoliš in popopraš lahko kasneje. Slanino popečeš v 3 do 4 minutah, solato paradajz in ostale pritwkline se ti ni treba prav veliko jajcat. Čebulo lahko surovo-frišno, če se ti jo ljubi jo naresiš praženo sladko v cca 6 do 8 minutah.
Kar se tiče mesa: če ga delaš sam vzameš flam in ga zmelješ čez 6 ali 8 luknjo, po želji enkrat ali dvakrat. Lahko pa greš tudi do mesarja saj imajo tisti, ki se spoznajo na govedino tudi pripravljene polpetke(da ne bomo uporabljali balkanizmov), pečeš na vroči plati ampak res vroči toliko da dosežeš zaželjeno zapečenost.
Kruh, dobiš po trgovinah, v najslabšem primeru vzameš kajzarico. Drugače pa pri pekarni Legiša dobiš že precej dober približek prave bombetke.
Sam za pripravo južne z burgerji za 4 člansko familijo ponucam cca 25 minut za vse skupaj.
Namenoma bbq zosov nisem omenjal, tu je precej široko polje lahko ga delaš sam vendar so uporabne količine za burgerje majhne tako, da ga je potrebno shraniti, dobiš pa solidne za solidno ceno tudi po trgovinah.
Odkar jih pečem sam meni in mojim tudi na pamet ne pade da bi ga jedli še kje zunaj.
Lp D
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Je pa res, da krompirčka razen ko pujsa futram ne nucam.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Veš da majo burgerje po svetu za več 100€ ? Mislim da tudi 4kUSD.