Hamburger ?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Darjan, okus!! Tri pleske x 2 strani = 6 zapečenih površin! Okus je neprimerljiv z eno plesko z dvema zapečenima stranema.
cool-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Aja, zapečena stran tebi ni okusna?

"tu pri nas" sicer vprašajo kako hočeš imeti meso, rare, medium, well done..po želji
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, zapečena stran tebi ni okusna?

"tu pri nas" sicer vprašajo kako hočeš imeti meso, rare, medium, well done..po želji

Lej...mene ne rabiš imet za norca glede peke. Očitno niti ne razumeš poante. Verjetno potrebuješ toliko in toliko beljakovin na dan pa si hepi hepi.
13.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Sploh ne, zato mi ni všeč, če je meso preveč rodo, več kot je mastnega, boljše je.

Zato pa pač pojem 500g mesa, zraven pa konkretno porcija masla in pa sladico iz lešnikov.
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.953
2.641
113
Da ni to keto. Jebovas.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sploh ne, zato mi ni všeč, če je meso preveč rodo, več kot je mastnega, boljše je.

Zato pa pač pojem 500g mesa, zraven pa konkretno porcija masla in pa sladico iz lešnikov.

No potem tema hamburger ni ravno zate, če bi jih jaz prodajal ga ti pri meni ne bi dobil, ker polizdelkov ne bi imeli na meniju. Pa mogoče si daj na čisto, kje se skriva okus - vkolikor je ta sploh važen pri tvojem načinu prehrane.
cool-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Okus je relativna stvar.

Jaz sem se tukaj oglasil, da pač mariborčani vedo, kje se dobi taprave porcije, za normalen denar. Nisem nikomur nečesa vsiljeval.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Hja....okus je relativna stvar že res. 0,5 kg porcija hamburgerja pa pač ni normalna. Pa če vas 100 specialcev tukaj napiše, da je - ni. Itak je treba pretiravat povsod. Obstajajo neke regulative normale. Eni so premajhni, eni pa močno preveliki. Krožnik za juho je tudi po nekih regulativah zdizajniran. V njega gre oz. mora iti toliko in toliko juhe. Lahko pa ima ta krožnik normalen rob, ali pa 10cm dekorativni rob. Tu je pa potem cena za navaden ali dizajniran talar že pri nakupu le tega - potem ko ga obloži nadarjen kuhar pa še dodatno. Je pa to svetlobna leta od dojemanja presečne množice Alter življa.
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Torej ti zdaj tu govoriš o gurmanskem uživanju, kjer se pač poje manj, kot bi nekdo pojedel, da bi bil sit, in se je samo zato, da se pač uživa v hrani...kao..potem pa še moraš gor tortico, dve, tri, da si sit..ali še to ne, pa doma nadoknadiš s kruhom in posebno?

Jaz pač jem da sem sit, miljon hodov in miljon sestavin me ne zanima, rad imam orenk štikl mesa + dodatke, zakaj bi bilo narobe da želim količino s katero se nasitim?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Očitno ne razumeš. Govorim o preprostem hamburgerju 10 - 12 cm v premeru. Patty klasik 125 gr, enojna, dvojna, trojna odvisno od izvedbe. Kruh nekje 100gr+dodatki. Potem obstaja še steakhouse dinner burger patty 250gr mesa v slično velikem pakiranju. Govorimo o nekih zadevah, ki so regulativne za nek izdelek in bi bilo vse precej bolj jasno, če bi se tega držali. Ena glavnih npr. da se mesa ne soli v masi ampak pred peko, da se peče na res vročem grillu ali plošči. To ni gurmansko uživanje, ampak je povdarek na navadnem, običajnem, pravem postopku peke hamburgerja, ter velikosti le tega in pa posledično željenem okusu. Na običajni sveži govedini, kot sestavini, s pravim razmerjem maščobe za ta namen in da ne naštevam vseh že večkrat ponovljenih stvari. V Sloveniji na žalost redkost. Imamo pa ogromno takih "gurmanskih" izvedb.

Še direkten odgovor: s tabo ni nič narobe. Verjetno pa ko želiš malo pivo veš, da je to 0,33l piva a ne? Ko si zaželiš hamburger bi pa rad 0,5kg mesa, kar ni hamburger ampak štirje hamburgerji.
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Tu se peče na oglju: https://www.facebook.com/jacka...e=3&theater

500g mesa pa pomeni da so pač trojni burgerji, premer nekje 10cm, pač tri pleske, itd.

Seveda ne mislim burger, od šiptarja, ki ima premer 30cm, tistega nikoli nisem maral, zato sem vedno preferiral mcdonalds pred temi šiptarji. Šele zadnje čase sem odkril, da so tudi drugog primerni burgerji.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.289
2.894
113
Lublana
Obišči stran
KSZ

Kaj pa zdaj nekateri govorite? 500g mesa je za vas premalo? Me pa res zanima kaj in predvsem kje vi jeste, da dobite takšne količine mesa v eni porciji? V nobeni gostilni, restavraciji, burekiji ali kiosku ne boste dobilo 500g ali celo več mesa v eni porciji razen, če naročite T bone ali pa če imajo kje kakšne posebne ponudbe. Običajne porcije mesa so povsod med 180-250g mesa. V raznih šiptarskih kioskih pa še veliko manj. Za mesni burek ne verjamem, da ima kaj več, kot 50g mesa, njihove pleske so tanke, kot papir, če dosežejo 100g, kapo dol... Na pizzah je mesa prav tako le za vzorec. Ajd, saj lahko verjamem, da pojeste naenkrat 500g mesa (tudi jaz sem ga že) ampak to pač ni standard in ni normalno, to ne obstaja nikjer drugje, kot doma. Burgerji z 180, 200, 250g mesa so čist po standardih in nič ne odstopajo od povprečja gostinskih porcij. Mimogrede, (pre)velika lepinja in na debelo nabutana s prilogo še ne pomeni, da je to velik hamburger, če je potem notri en majhen in tanek kolešček mesa, ki komaj doseže 100g
wink-1.gif
.
Sem pa že nekaj strani napisal, da imam tudi jaz rad hamburger zaradi mesa, zato imam rad majhne bombetke v katerih so majhni vendar debeli sesekljani zrezki mesa (cca 200g+) in vse skupaj z ne pretirano količino dodatkov.


Pa tisti Pisker is Celja, ki ga nekateri tako hvalite in je vedno vrsta pri njihovi stojnici...ni tako zelo dober. Sem bil dvakrat v Celju, najedel sem se, okus je bil zadovoljiv ampak nikakršen presežek, Hood burger ga za moj okus poseka na vseh nivojih.
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
V MB sta dva placa, kjer se preverjeno dobi 500g+ meso v burgerju. Eno je jack & joe na lentu, drugi pa shooters pub poleg avtobusne. Mogoče še v kakem rotovžu tudi, ampak nisem osebno preveril tako da ne morem jamčiti
smile-1.gif


No..tehnično gledano je 500g+ pleskavic, kar pa ni 100% meso, ker je tudi špeh, ampak upam da ni kdo tako malenkosten
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Torej, ena pleska ima baje 180g, dupli torej 360, triple (king kong) pa 540.

Kot rečeno, nisem imel vage zraven, da bi meril, tako imajo zapisano na ceniku in močno dvomim, da je kaj drugače, je pa res, da je to mleto meso, kjer je vseeno kar nekaj maščobe, ampak tako malenkosten pa verjetno nihče ne bo, da se bo v to zapičil
smile-1.gif