Moje skromno mnenje je, da potem, ko se je Alter zganil okrog leta 2013 je najprej zgledalo, da bo vse kul - kar naenkrat se je potem pojavil Pivo&Burger fest - go figure! Potem je prišlo do eskalacije takšnih razsežnosti, da danes neskromno in upravičeno trdim, da jih 90% dobrega hamburgerja nima, rastejo pa kot gobe po dežju. Trdim celo, da bi v 15 minutah inštrukcij vsak od teh ponudnikov znal naredit dober hamburger. Ima pa večina od teh problem, da odkrivajo toplo vodo, ne poskrbijo za "izobraževanje" zaposlenih in tako dalje. Podobno je bilo po tem, ko se je začelo govorit o ameriških žarih, tukaj zaenkrat ni prevelike gužve, a vendar ima morda le Kralj Žara za ponudit kolikor toliko spodoben BBQ - kadar se jim npr. rebrca ne presušijo. Ostali se silijo in "ponarejajo", kar pa je mimobrc. Spet pa potrebuješ "izobražene" jedce, ki bodo lahko kritično prepričali ponudnike, da nekaj ne štima. Poznam razvoj na tem področju npr. v UK - je bilo čisto enako še cca. 6 let nazaj, tako da nismo nikakršna izjema. Najprej je treba sprejet, da gre za še eno od "svetovnih" kuhenj. Če smo počasi sprejeli pizzo, pa kitajsko, indijsko in še kakšno kuhinjo, da se da danes tudi pri nas kaj kvalitetnega pojest, bomo slej ko prej šli tudi čez obdobje slabih hamburgerjev. Napačno menje pa je, da gre za "cheap fast food".
Potem pa je tu še problem množic, saj ne gre le za mestno hipsterjad, ampak za konkretno množično navdušenje nad, recimo temu, pojmom hamburgerja. Kvaliteta se potem kar pozabi....vse je super, oh in sploh. Seveda je to povezano tudi z razgledanostjo okusa pri ljudeh. Če nečesa ne poznaš in ne moreš primerjat z nekim resnim vzorcem, potem je pač vse dobro. Z vseh teh vidikov gledano je potem debata o cenah totalno brez veze - je pa zelo sloven(celj)ska.