Hamburger ?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Včeraj šel na Popsa... Malo razočaran po vsem hypu. Sem vzel kar klasiko - pops burger medium. Ne vem, če upravičijo razliko v ceni napram npr. Svenu in Larsu. Čeprav pri Sven and Lars morajo kruh zamenjat ali pa dodat noter več omake/zelenjave, ker pride čisto preveč suh burger. Čeprav ne vem kako je lahko tako suh, ko pa iz njega teče kot izpod pipe
grin1.gif

Jaz sem bil 2-3x tam in vedno jedel Silverstona, sicer pa ta klasičen burger že na papirju izgleda boring
smile-1.gif
Bom ga preizkusil enkrat...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma meni se ni dalo izbirat, ker sem bil pozno, pa je bila zunaj tema in sem komaj meni bral, pa sem rekel ajde, če se mu reče pops, pa naj bo najboljši...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Rokbrg hja zanimiv burger, zadosti socen, meso sem prvic tako dobro cutil od vseh ostalih burger kioskov, nevem al ker je tolk debel polpet al kuga. Omakce zelenjava ok. Kruh je pa tak kot maxi struca cista bela moka da je malo deloval kot da ni pecen dobro, kot una guma na horsu sam ne tolk hudo spet.
Aja pa meso je kot da bi bil na pol ze mesni sir, se mi zdi tolk mocno ze mlet. Sicer mehak.

Aja pa.vse skupaj predrago. Moj bil double 8.5 ,klasik 6.5 ,krompircek 2.5, pivo london? = 22.5eur. Bo treba zamizat pa se v popsa it potem pa nikoli vec nikamor
2419093-2016-04-2220.14.45.jpg

Priponke

• 2419093-2016-04-2220.14.45.jpg
    2419093-2016-04-2220.14.45.jpg
    173,5 KB · Ogledi: 259
Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zadnjic v Katrci v rozni. Slabsega se nisem jedel pa bi imel potencial, ampak za 10 eur in kruh namazan z nekim medom, javorjevim sirupom al kaj vem cem je pa no go. Kot da bi jedel kruh z medom, vse ostalo ostane nedetektirano. Enim baje sede sladko v burgerju, meni ne, sploh pa ne taka kolicina. Rebrca, bolje, a spet nek cuker zos na njih. Probal v kinu Bezigrad, za pol cene se enkrat boljsi, ampak spet burger kot burger.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz...

Če se bo kdo potikal po Grazu je tole TOP. Priporočam pa predhodno rezervacijo (sploh ob večerih in vikendih), ker je lokal majhen in naval velik.

http://www.burger-factory.at

Kot zanimivost še rating iz Facebook strani. Kaj takšnega res težko kje vidiš.

screen-shot-2016-04-27-a.png

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tale Lars in Sven sem probal, pa me ni preprical. Saj meso je mehko, ampak ostalo je pa bolj tema. Pa neko slanino notr tlacit, da pokvari okus. Verjamem, da je pa za hipsterje nategvt odlicn.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Dokler bo folk kupoval, tolk časa bodo tisti, ki lahko, cene držali - večinoma cena ni poivezana s tem, kako slaba je neka zadeva, ampak kako dobra je. Za As/Pops burger sem ob prvem Burger festu napisal, da je najboljši oz. edini, ki zadovolji kriterij okusa, čeprav je bil res mali. Ne jokat, da je tudi najdražji. Glede na tvojo primerjavo pic gor, katera je torej predraga? Je burger za 5EUR res vreden teh 5EUR in oni za 10EUR res vreden tistih 10EUR? Je nekdo v njega vložil še toliko dela, da je upravičil ceno ali ti ga je obrnil najeti študent, ki ima na steni naliman listek po koliko sekundah naj ga obrne? Gurmansko da ali ne pa lej, naredi in prodaj mi burek za 10EUR. Če bom ocenil, da je vreden ga bom plačal in seveda pojedel. Maš pa tud folk, ki hrano dojema le kot gorivo....tak bo gledal na to, da bo sit, tudi če ima denar. Ponavadi bo pojedel burek za 2EUR in šel dalje. Maš pa tudi take, ki imajo neko fiksno idejo, da hamburger ne more imet cene 10EUR. Večina se nas najde nekje vmes.....tako pač je.

Se strinjam, dobro napisano.
Osebno se mi še noben hamburger ni zdel predrag. Meni so dobri in mi ni težko plačati 5 ali pa 10eur za okusen obrok. Komur ni dobro pa naj gre jest kaj drugega, a je problem?

Je pa tole s hamburgerji res že kar rahlo smešno, kar povsod na vsakem vogalu so novi in novi ponudniki in čez noč se je pojavilo ogromno gurmanskih poznavalcev burgerjev. Pa vendar mi je to všeč saj imam v Ljubljani končno sploh ponudbo in izbiro kam na hamburger, pred cca 2 leti ni bilo prav nikakršne izbire razen ****** McD in kakšna ogabna šiptarska speljanka iz pleskavice. Saj počasi se bo verjetno nekoliko poleglo in ostalo bo nekaj zmerne in dobre ponudbe za nas burgerožere
smile-1.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Moje skromno mnenje je, da potem, ko se je Alter zganil okrog leta 2013 je najprej zgledalo, da bo vse kul - kar naenkrat se je potem pojavil Pivo&Burger fest - go figure! Potem je prišlo do eskalacije takšnih razsežnosti, da danes neskromno in upravičeno trdim, da jih 90% dobrega hamburgerja nima, rastejo pa kot gobe po dežju. Trdim celo, da bi v 15 minutah inštrukcij vsak od teh ponudnikov znal naredit dober hamburger. Ima pa večina od teh problem, da odkrivajo toplo vodo, ne poskrbijo za "izobraževanje" zaposlenih in tako dalje. Podobno je bilo po tem, ko se je začelo govorit o ameriških žarih, tukaj zaenkrat ni prevelike gužve, a vendar ima morda le Kralj Žara za ponudit kolikor toliko spodoben BBQ - kadar se jim npr. rebrca ne presušijo. Ostali se silijo in "ponarejajo", kar pa je mimobrc. Spet pa potrebuješ "izobražene" jedce, ki bodo lahko kritično prepričali ponudnike, da nekaj ne štima. Poznam razvoj na tem področju npr. v UK - je bilo čisto enako še cca. 6 let nazaj, tako da nismo nikakršna izjema. Najprej je treba sprejet, da gre za še eno od "svetovnih" kuhenj. Če smo počasi sprejeli pizzo, pa kitajsko, indijsko in še kakšno kuhinjo, da se da danes tudi pri nas kaj kvalitetnega pojest, bomo slej ko prej šli tudi čez obdobje slabih hamburgerjev. Napačno menje pa je, da gre za "cheap fast food".
Potem pa je tu še problem množic, saj ne gre le za mestno hipsterjad, ampak za konkretno množično navdušenje nad, recimo temu, pojmom hamburgerja. Kvaliteta se potem kar pozabi....vse je super, oh in sploh. Seveda je to povezano tudi z razgledanostjo okusa pri ljudeh. Če nečesa ne poznaš in ne moreš primerjat z nekim resnim vzorcem, potem je pač vse dobro. Z vseh teh vidikov gledano je potem debata o cenah totalno brez veze - je pa zelo sloven(celj)ska.

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Ce bo kdo kaj vandral po Grazu:
Definitivno najboljsi burger v "Mestu".
Servirajo samo burgerje in pomfri, in vcasih se kaj drugega ( ce je na zlogi).
Ponavadi je treba rezervirat, al pa cakat na mizo.

https://www.facebook.com/beat.graz/

Btw... cena v LJ so pa totalno zasoljene. Se v grazu je menda ceneje. Danes e mam vsak papak te "fensi" burgere. Kolko so pa kvalitetni pa ?...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Danes po nesreči zašel na Hood na Viču (sem še glih mimo, pa bil lačen). Ðizas, to ni več za nikamor, pa še trudijo se ne več, kot so se na začetku. Meso še za silo, ampak kruh v k..., omaka okus kot neka poceni mešanica, sir gor sploh ni bil stopljen, krompirček po videzu in okusu pečen v 10x preveč uporabljenem olju. Pa še debilen sistem s klicanjem po imenih (ko je naročilo pripravljeno) imajo.
Ne le, da ne grem nikoli več, še parkiral ne bom več zraven. Še BK jih nese na celi črti ...