Hamburger ?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Kako se pa pripravi mešanica ( katero meso izbrati?) za mcdonalds hamburger ?

Mislim, da za Mcdonald's hamburger sploh ne potrebuješ mesa ampak samo nekaj žagovine in soli.
wink-1.gif
ter veliko močno sladkanih omakic.
Sicer pa jaz za domači burger kupim lep rdeč kos govejega stegna brez "bel'ga" .

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Kako napraviti McDonald's čizburger u kuænoj varijanti

I pored sve prisutne fame o nezdravoj hrani koja se prodaje u McDonald's-u malo ko od nas uspeva da odoli i makar se s vremena na vreme ne zasladi ovim hiperkalorijskim poslasticama. Predstavljamo vam recept kako da u kuænoj varijanti imitirate McDonald's čizburger, iznenadite goste i ukuæane a pri tom i uštedite.
Za 10 čizburgera potrebno je:

500 grama dva puta samlevenog teleæeg mesa od vrata (ne treba
se optereæivati ako ne možete da nađete teleæi vrat, poslužiæe i juneæi but)
tegla kornišona
sušeni crni luk (u nedostatku koristite običan crni luk)
Senf
Kečap (od kečapa na našem tržištu najbolje je koristiti Heinz jer je najsličniji McDonald's-ovom)
10 malih lepinja

Od pribora:

masni pek papir
roštilj
špatula
topljeni sir u listiæima

Za začinski mix:

4 kašika soli
1 kašičica bibera
2 kašike Mono natrijum Glutamata (pojačivač ukusa E621) - ostaje nepoznato da li kod nas postoji u slobodnoj prodaji
1/4 kašičice crnog luka u prahu

Najpre pomešati sve sastojke za začins
ki mix.
Meso podeliti u deset jednakih loptica pa od svake na masnom pek papiru načiniti pljeskavicu prečnika od oko 10 cm i debljine od oko 0,5cm. Ovako napravljene pljeskavice, odvojene međusobno masnim pek papirom treba zamrznuti na najmanje sat vremena a sve to da se ne bi raspadale prilikom pečenja jer su veoma tanke. Nemojte preskakati ovaj korak jer æe vam se u suprotnom pljeskavice raspasti.
Ako ste uspeli da nđete sušeni crni luk, stavite ga u malo vode i neka odstoji pola sata u frižideru. Nakon toga ocedite i usitnite luka ko veæ nije dovoljno usitnjen. Ako ste se odlučili za običan crni luk, sitno ga iseckajte i takođe ga stavite da odstoji u malo vode jer æe u suprotnom ukus biti previše jak.
Pri izboru kornišona treba obratiti pažnju da nisu blagog ukusa veæ kiseliji. Kornišone treba seæi na kolutiæe veoma tanko.
Što se tiče lepinja najbolje je kupiti upakovane u kesi po više komada, kod nas se mogu naæi u veæim marketima tipa Tempo. Lepinje isecite popreko kao za sendvič tako da su kompletno razdvojene.
Priprema
U zavisnosti od veličine roštilja pripremaæete određeni broj pljekavica od jednom. Uradite to ovim redom:
Najpre na zagrejan roštilj stavite gornje delove lepinja. Stavite nešto preko njih (npr. šerpu) da bi bile pod konstantnim pritiskom. Nakon otprilike pola minuta/minut sklonite gornje delove lepinja i ponovite postupak sa donjim delovima. Kada su i donji delovi gotovi prelazimo na pripremu samih pljeskavica. Stavite zamrznute pljeskavice na roštilj, nakon 20-tak sekundi pritisnite svaku špatulom na oko 2 sekunde, potom ih začinite prethodno pripremljenim začinskim mixom. Minut nakon toga okrenite pljeskavice, začiniteis stavite prstohvat pripremljenog crnog luka. Dok se druga strana peče brzo pripremite lepinje. Na gornje delove lepinja stavite po obodu senf na pet mesta (kao vrhovi petokrake). Zatim stavite kečap na pet mesta u rasporedu kao na kocki za igranje. Stavite dva koluta kornišona u sterdinu i preko toga list topljenog sira. Za to vreme pljeskavice su gotove (1 minut i 10 sekundi nakon okretanja). Stavite pljeskavice na gornje delove lepinja i poklopite donjim delovima. Dobijate čizburgere koji su okrenite naglavačke. Okrenite ih normalno
smile-1.gif
servirajte i služite tople. Po želji možete dodati i list zelene salate. Prijatno!

verjetno v Macu res ni prvovrstna govedina, kljub vsemu zadeva izpade dobro . Bo treba poizkusit naredit doma.

Aja BTW nekaj belega pomoje mora biti?
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri Mac-u se je treba najprej vprašat koliko % v pleskavici predstavlja meso in kolko dodatki - soja itd.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
To je tisto, ko sem jaz mislil na prejšnji strani - med simobilom in kristalno palačo. Očitno je še nekaj drugega. Tale na linku ni nič posebnega.

Natakar je pa sploh top.
hysterical-1.gif
(od 4 naročenih stvari mu je uspelo dve zamutit)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
To je tisto, ko sem jaz mislil na prejšnji strani - med simobilom in kristalno palačo. Očitno je še nekaj drugega. Tale na linku ni nič posebnega.

Natakar je pa sploh top.
hysterical-1.gif
(od 4 naročenih stvari mu je uspelo dve zamutit)

Seveda za kristalno palačo
zmaga.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja ja, če veš kje je kristalna palača stopiš za njo in poleg parkirišča (pesek) boš videl "kučico" imena pa ne vem, pa niti ti nič ne pomaga :D

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
mogoče ima spletno stran in tam prikazano lokacijo... za stekleno palači... potem je to na unem parkirišču, kjer so bili ringlšpili?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jao Heston.
tongue-1.gif

Sem končno jedel hoodburger, potem pa 3 ure pozneje še v Brunch BTC:

Hood je bil dober, opazil trud skopirat nek pristen ami burger. Moti me mogoče še najbolj ravno to. Če želim sladek kruh ga kupim pri hrvatih v hamburgerju ga pa daobim v McD ali pa Burger Kingu. Ne bi blo treba it tako daleč s sladkobnostjo, mislim da to ni Slovenski okus pa bi se lahko malce prilagodli. Kontrast sladko/slano pa odpade tudi zato, ker meso ni dovolj soljeno, kar je prav za puriste me boli k*** ground beef mora met mal popra in soli čez. Če bom želel sprobat meso bom jedel karpačo ali pa stejk.

Zapečen je bil tudi slabo, sicer medium lepo zadet ampak prepočasi pečen. Okus tvori tudi oz. sploh zapečen del in stvar mora met BARVO, ne pa da zgleda kuhano, če ven vzameš. Krompir mi je bil pa kul, pa tud najedel sem se za nekaj časa. Aha...še problem pretirane "posiljene" sočnosti potem postane. Saj je res fino, če je meso sočno sam ni treba pa pretiravat, ker ni to čokolino.

Potem pa kmalu še Brunch, kjer sem bil v taki debati, da sem pozabil (kelnarca itak ni prašala) podati temperaturo mesa in sem dobil zadevo...well....well well done. Pomfri obupen zraven, ki ni bil vrede vrečke iz katere je bil stresen....tudi ta je bil well well done.
crazy1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
No, očitno nisem edini, ki mu Brunch ni nič posebnega.

Zdaj moram pa še jaz v Hooda, pa da vidim.

Drgač pa sem prejšn tedn jaz raje doma naredil burgerje. Na slikci manjka še zgornja plast omake, ker pač pol ne zgleda več tako lepo
hysterical-1.gif

1914599-IMG_1715.JPG

Priponke

• 1914599-IMG_1715.JPG
    1914599-IMG_1715.JPG
    289,9 KB · Ogledi: 243

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zadnje čase se pa teli hamburger "mojstri" odpirajo kot po tekočem traku, ne vem ali so takšni zaslužki v tem? Pa opažam da čedalje več ljudi je takšno hrano vsakodnevno, ne recimo parkrat na mesec.