Hamburger ?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Horse burger......spet pleska
ne-ne-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če bi imela rešetka 900 stopinj, potem je češnjevo rdeča (tako kot vsaka kovina pri tej temperaturi). In sem prepričan, da dobesedno prepali kos mesa. Zato dvomim, da je temperatura tako visoka (žerjavica pa že mogoče).
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja sej.......žerjavica se meri, kako si misliš merit žično rešetko?? V USA se da kupit tud posebne profile iz letalskega aluminija, ki žarčijo zgoščeno vročino zaradi specifične oblike. Tisto daš tud kar na rešetko, pa je lahko spodaj tud plin in se precej dvigne efektivna vročina.

Broiler v steakhousih je taka naprava, ki ima rdečo razžarjen grelec pod katerega se postavi steak. Za Pitsburgh ti ga potem kar na mizo odnesejo za ostalo pa dodelajo še v pečici. Ena varianta je tud pečenje direktno na žerjavici brez mreže....OK smo spet pri steakih. Off topic
cool-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ.

Evo naredo tote hamburgerje agnusa črnega...meso je VRHUSNKO, mehko dobro okusno, za hamburger presenetljivo dobro (malo bolj aromatično in druga kot sol in poper ne pase gor) (sem jih cez noc odtajal potem pa eno uro pred pečenjem mel zunaj) - plata vroča)...kaka ga skupaj zmesajo me niti ne zanima...sem jih mogoce vseeno prevec speko (razen enega ko je bil hudo socn v sredini)...ampak so bli mehki...

zanima me edino, to je tako sivo meso, bilo kak ga speces noter ni rdece...al pa roza...pa sem probal od rare do well done...ve kdo zakaj to tak?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A je prišel že v narjenih polpetih? Pomojem, ker je zmrznjen je tak. Tud v Bunkerju je bil čist siv.....pa sm mislu, da jih preveč spečejo. Sočen pa vseeno.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
A je prišel že v narjenih polpetih? Pomojem, ker je zmrznjen je tak. Tud v Bunkerju je bil čist siv.....pa sm mislu, da jih preveč spečejo. Sočen pa vseeno.

ja narejen že in zamrznjen...jaz sem tudi mnenja da je zaradi leda take sive barve...sočen je bil pa res hudo
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Katere si pa vzel? Si imel na izbiro hamburgerje iz ameriškega in/ali avstralskega black angusa?
Si jih pred peko kaj dosolil?
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Katere si pa vzel? Si imel na izbiro hamburgerje iz ameriškega in/ali avstralskega black angusa?
Si jih pred peko kaj dosolil?

ja na izbiro sem imel obe sorti, samo sem vprašal kateri ima več okusa pa sem potem tistega vzel :D (pozabo al ameriški al avstralski - vprasaj)

med peko sem jih malo posolil in popopral in je to to..nic druga, ni blo treba ker imajo ze sami po sebi dober okus
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Vzel in poskusil sem že oboje.
Boljši so avstralski, ki pa jih po moje ni treba posebej začiniti.
Jaz sem jih samo odtajal in spekel.

Pri ameriških pa me je prodajalka opomnila, da so premalo slani.
Sam sem jih malce dosolil, pa so bili še vedno premalo slani. Kot bi jih naredili povsem neslane.
 

Killerius

Pripravnik
11. jul 2010
149
14
18
Jaz sem avstralske kupil, pa sem moral začinit, ker prvega sem brez probal, pač da vidim to čudo, pa se mi ni zdelo nič slano.
 

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
ksz.

Če se boste potikali kaj okoli Graza:

http://restaurant.hdgraz.at/

PS. Spcializirani so tudi za "steake"

Tale restavracija je bojda najjača v grazu, rezervirano naj bi imeli celo po 1 teden vnaprej. Sem pa o HD slišal tudi same pohvale.

http://www.steak-boutique.at/

Da pa nebom toliko offtopic je pa če se pelješ po stari cesti proti grazu malo pred karlsdorfom na levi strani ena okrepčevalnica kjer se na zidu bohoti velik pano z napisom "die original american burger". Testiral pa še nisem.
smile-1.gif
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Če sem na eni od prejšnjih straneh prehvalil Hooda, ga morem sedaj žal še skurcat..fanta sta se pokvarila. Cene gor, kvaliteta močno dol, tukaj ni logike.

Drug kruh (sicer večji, McDonalds sladek shit), posledično tudi večja, a nižja pleskavica. Omaka neka mešanica zenfa in majoneze, meso pa vodeno. Sem šel zadnjič..pa še bedno je ko sem ga priporočal drugim, zdej mi pa noben ne vrjame, da je bil včasih dobr.
grin1.gif