Habanero feferoni

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
http://www.greenhousesensation.co.uk/chilligrow.html

Kere rože :D

chilligrow-chilli-planter-2-x-bigger-yields.jpg

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
In če nimam cvetličnjaka?

Pa zanima me potem, ko jih zunaj posadiš...so lahko ostale vrtnine v bližini ali se boljše vsega ognit? Za papriko vem, da se navleče, če maš feferone zraven...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.989
775
113
Jaz jih kar hitro presadim. Predvsem zato, ker jih isto po več semen vržem v eno šotno in potem, da ne ločujem preveč korenin in jih s tem ne potrgam. Počakam pa toliko, da požene prvi pravi par listov.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Jaz sem dal po eno seme v vsako šotno in mi jih devet prišlo ven, iz enega očitno ne bo nič...torej presadim kar v večji lonček, noter dam pa kako zemljo?

Kdaj potem iz ta večjih loncov sadimo ven?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.989
775
113
Jah jaz kupim kako zemljo za pikiranje, ki ni preveč bogata s hranili za začetek.

Ven se bo sadilo, ko bo zunaj ponoči več kot 10°C, če nimaš tople grede. To pomeni tam v Maju. Še prej je pa dobro, da jih začneš počasi navajati na zunanje vplive tako, da jih za krajši čas daješ ven.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Kaj pa potem ko imas vec vrst eno zraven druge, pride cebela in vse pomesa. Kako se to loci, kaksno mrezo med seboj ali?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Kupiš filter čajne vrečke in jih tik pred odpiranjem kot kondom natakneš na cvet. Ko se oplodi in začne razvijati plod snameš dol. To velja seveda samo v primeru, da želiš pobirati semena in ohranjati čistost sorte. V nasprotnem primeru pozabi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Pa v bistvu sadil bom 6 vrst skupaj in baje da potem ni kul ce ti cebele vse pomesajo med sabo. Drgac ni nic da bi se sel neke ekstreme glede sort, cetudi je vse isto hehe

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Zdej mam 8 prekatov razlicnih feferonov in vse isto zalivam oz prsim in je en prekat feferonov padel dol in ratal lesniv tako da zgleda prevec vode ne, tko da bom zmanjsal vodo na pol, samo na tak nacin se zemlja vidno posusi naslednje jutro ko jih spet sprayam. So pa v kopalnici k je vlaga a malo svetlobe, a azl sonca pri nas ni tko da nevem

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
letos se prvič lotevam sajenja čilijev....
imam nekaj sadik Habanerotov, scoth bonnet, bolivian rainbow, cayenne, serenade, penis, cherry bomb in fresno....
ker na vrtu nima placa študiram, da bi vse posadil v lonce. kak predlog iz izkušenj koliko velike lonce si moram omislit za te rože?
sem mal gledal in našel tele 11litrske:

http://www.vetisa.si/1479-bamap-vaso-quadro-22x22x26-nero-crna-11l-800-p

se vam zdi to primerno?
preveliko? premalo?
hvala
nahrung002.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
ne da se mi brat, kaj je ona nakracala. Morebiti držijo mere za OKRASNE paprike...
načeloma pa pri feferonih velja večji lonec boljše. tako da lonec cca 30 cm je za en habanero grmiček ravno pravšenj. Enako za ostale sorte
Seveda, lahko imaš manjše lončke, ampak tudi grmi bodo potem manjši ( pišem iz izkušenj )
Za prezimitev pa so lahko manjši

2. okt 2007
3.803
2.283
113

Kako pa obrežete feferone pred zimo in jih pripravite za prezimovanje. Jaz sem lani prvič delal, pa sem jih očinto preveč obrezal, saj je deblo olesenelo, poganjati pa ni začelo nič. Kdaj jih daste na toplo in obrežete vse liste, ker sem nekje bral, da se rastlina poreže skoraj do konca...
Sicer malo pozno, lahko nekdo opiše postopek prezimovanja in mogoče podkrepi s sliko, kako morajo biti obrezani.