Habanero feferoni

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ti želim veliko sreče.

Sicer pa ne vem zakaj naj bi imele te paprike slab okus, meni je okus daleč najboljši del. Habanero sladek in specifičen "dimljen" okus (njami), bhut jolokia ima okus po tropskih sadežih (mi sicer ni všeč), scorpiota pa še nisem probal bo pa letos letina kar bogata tako da pride na vrsto.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.506
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zakaj sreče?
grin1.gif

Mogoče sem se malo nerodno izrazil, čiliji so dobrega okusa, ampak same pač ne jem, zraven mora biti malo sira in salamce. Tako jih bom jedel tudi danes. Tisti videi s preskuševalci čilijeb brez vsega mi niso glih všeč...
wink-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Če ne drugega rabiš srečo da te bansh ne zbije ko se bo po 10h pirih pripeljal na dogovorjeno mesto!
hysterical-1.gif


Glede drugega se strinjam, polno aromo razvijejo ti plodovi samo ob ustrezni hrani. No car si če celega poješ! Sam ne zmažem, mogoče enega habanerota na pici ob parih pirih (nekaj prej za pogum in potem par za poplaknit) ampak to je zame skoraj že mučenje.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ Utisevalec, car bo bansh-a trebuhnu in bo. Poštar sporoč, če preživiš. Mike prosim za popolno analizo dogodka.
 

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Mislim da je to Morugoa scorpijon(okorg 2.000.000 scovilov). Car če pol tega poješ(pa makar v sendviču ali z drugo hrano) si zaslužiš zlato titulo. haha
 
Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Sej Car ma titulo, zaspanko poleg poštarja, sam se jo ne vidi, lih tko k on nazadne ni vidu
wink-1.gif
 

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ti želim veliko sreče.

Sicer pa ne vem zakaj naj bi imele te paprike slab okus, meni je okus daleč najboljši del. Habanero sladek in specifičen "dimljen" okus (njami), bhut jolokia ima okus po tropskih sadežih (mi sicer ni všeč), scorpiota pa še nisem probal bo pa letos letina kar bogata tako da pride na vrsto.

Pa kje zaboga najdete te specijalne okuse? Jaz pri Habaneru zaznam samo okus po rdeči papriki (podoben oni Horgoški) potem pa začne žgati...
evil.gif
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
žal danes nisem utegnil, sva pa dogovorjena za jutri
grims-1.gif

Če je še kak heroj, se pa nama komot pridruži
aplauz.gif

Drugače se baterije za kamero polnijo in če bo Car dovolil objavo, če-ne pa bom opisal reakcije
hysterical-1.gif

Lahko pa pridete tudi samo na pir in v živo pogledat
nahrung002.gif

Sporočiva jutri uro in lokacijo
nahrung002.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
No ja v našem podnebju realno pol manj ali še malce več, zagotovo pod 1.000.000 skovilov tako da se ne preveč hvalit!
grims-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
pridi jutri pa sam oceni
evil.gif

Nisem rekel da 1 miljon skovilo ni precej, ampak vseeno 2 miljona kolikor je imel rekorden primerek je daleč od tega!
grin1.gif


Bi rade volje jutri prišel pogledat kako Car potamani celega + še ene 3 domače bi mu dal za domov, samo žal nimam časa za obiske v lj.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Evo moji sadeži so kar nekako dozoreli, oziroma začeli padati dol z grmička. Tako da sem jih kar pobral in naredil 2 rundo čili omakce. Prva runda je bila super, tako da po mojem bo tud tole v redu.



Tkole pa zgleda zapakirano. Delano po temle receptu - http://www.skuhaj.si/recept/priloga/cili-omaka
Jaz sem dal samo eno pest čilijev, pa za moj okus bogato žge - precej bolj kot tabasco. Če bi daldve pesti kot je po receptu bi bilo po mojem prehudo.
Je pa kar ene par kolegov probalo tole zadevo in so navdušeni.
 

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Evo moji sadeži so kar nekako dozoreli, oziroma začeli padati dol z grmička. Tako da sem jih kar pobral in naredil 2 rundo čili omakce. Prva runda je bila super, tako da po mojem bo tud tole v redu.



Tkole pa zgleda zapakirano. Delano po temle receptu - http://www.skuhaj.si/recept/priloga/cili-omaka
Jaz sem dal samo eno pest čilijev, pa za moj okus bogato žge - precej bolj kot tabasco. Če bi daldve pesti kot je po receptu bi bilo po mojem prehudo.
Je pa kar ene par kolegov probalo tole zadevo in so navdušeni.

Katera vrsta čilijev pa je bila uporabljena za osnovo?

LP
 

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Dans bomo spet miksali, plan je naredi sriracho. Za recept kot osnovo sem si vzel tolele, ga bomo pa še mal priredili. Kot prvo notri ne bo jalapenjov, ampak kar domači scotch bonnet. Rezultat bo verjetno mal bol ognjen
evil.gif