Habanero feferoni

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Hvala za link
wink-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
784
37
28
Še eno vprašanje:
Čilije sem obrezal in presadil v lončke. Sedaj me pa zanima najboljši prostor kamor bi jih lahko dal čez zimo. Trenutno so v kleti kjer imamo zamrzovalne omare in še kakšno malenkost. Sicer so blizu okna vendar v tem vidim tudi problem ker je odprto na kip zaradi zračenja in piha noter.

Bi bilo bolje če jih prestavim v dnevno sobo kjer je bol toplo in več sonca?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sonca itak ne rabiš, ker so ti ostala samo stebla brez listov. Daj jih v najbolj topel prostor v hiši pa enkrat na teden jih zalij pa jim bo verjetno večina prezimila.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Kateri termometer je primern za merjenje temperature olja za pripravo pekočega?

Pri vseh piše za merjenje sredine pečenke:)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
IR termometer, pa ta na palčki bi tut moral bit ok. Priporočam pa ti, da si olje prej naliješ v flaške in jih nato daš v pečico. Če prej olje zagreješ, moraš še čakat da se ohladi, preden ga lahko preliješ v flaške.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz
da ne berem za nazaj. Imam par semen, torej kdaj jih probam vzklit, kako (vata,zemlja) in kdaj se jih preseli v zemljo naslednje leto?

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
IR termometer, pa ta na palčki bi tut moral bit ok. Priporočam pa ti, da si olje prej naliješ v flaške in jih nato daš v pečico. Če prej olje zagreješ, moraš še čakat da se ohladi, preden ga lahko preliješ v flaške.

Orehovo olje bo vredu oz. uporabim katerega drugega?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Lahko probaš
smile-1.gif
Običajno se uporablja olivno ali arašidovo olje.

Zgleda bo večina mojih prezimla, če jih bom rešo uši.
17758-icon_confused.gif

1913334-IMG_0666.JPG

Priponke

• 1913334-IMG_0666.JPG
    1913334-IMG_0666.JPG
    79,5 KB · Ogledi: 216

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
glede na to da imam premalo osvetljen prostor kjer bom posadil semena za flance me zanima kje bi dobil kakšno luč oz. katero luč mi priporočate da bo primerna za feferonđije
smile-1.gif
?

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Letos smo začeli zgodaj
cheer.gif

Habanero Orange, Monkeyface in Habanero Chocolate...na žalost se mi izbrisali napisi(k....alkoholni flumaster) vrste sadik
frown-1.gif

In pa na zimovanju...začeli smo brez listov.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Torej ji lahko ze dam. Ali se jih vzklije v vati ali v zemlji, mora to biti skoz vlazno al kako in kje se da dobiti modelcke za zemljo da ko seme vzkljije da se jih posadi v modelcke kasneje pa seveda v zemljo? Zemlja je lahko navadna hoefrjeva ali se dobi kje bljso?

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Torej ji lahko ze dam. Ali se jih vzklije v vati ali v zemlji, mora to biti skoz vlazno al kako in kje se da dobiti modelcke za zemljo da ko seme vzkljije da se jih posadi v modelcke kasneje pa seveda v zemljo? Zemlja je lahko navadna hoefrjeva ali se dobi kje bljso?
Kupi zemljo, ki je dobro odcedna, nima veze, meni je letos vse skalilo v navadni zemlji iz Obija.
V posodico od sladoleda recimo, nasej semena(DOBRO OZNAČI VRSTO), obvezno pokrij z prozorno folijo za živila in obvezno nad radiator.
Ko zrasteta dva lista jih prepikaš, najboljši način, da dobro namočiš oz. močno zaliješ zemljo, da se ta čisto razrahlja in rastlinice previdno izvlečeš, da ne poškoduješ korenine.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na potlačeno zemljo iz trovine
grin1.gif
sem vsu 4 vsrte čili semen, kakih 50 komadov ziher, nato pa sem prek posul 1cm zemlje, lepo zalil in pustil prekrito z vrečko. Po 3 dneh sem spet zalil, medtem je bil lonček ves čas pokrit. Po dobrem tednu dni na toplem pri caa 22C. So pa bila bolj na temni strani sobe, zato so peclji bolj dolgi. Semena pa so bila od lanskih čilijev. Tastari čiliji, ki sem jih dal prezimit pa bolj kot ne mirujejo. Will see.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Lahko probaš
smile-1.gif
Običajno se uporablja olivno ali arašidovo olje.

Zgleda bo večina mojih prezimla, če jih bom rešo uši.
17758-icon_confused.gif

Še eno vprašanje
smile-1.gif
Sedaj, ko so se posušili sem šel po olje. Nekje sem zasledil, da naj se nebi uporabljalo hladno stiskanega?? Arašidovo je na voljo hladno stiskano ozrima sem le tega našel, oljčna pa so vsa extra deviška, kar pa tudi baje ni ok?

LP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa olje je olje za nas nepoznavalce.
wink-1.gif
Nimaš tu kaj falit, ker boš olje samo segrel, ne zavrel. Moraš pa pazit na temperaturo... Poguglaj za kakim receptom, kjer je omenjena prav vrsta olja in temperatura.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Wilbur pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz
A je ze cajt za vzklit semena?
Če želiš kolikor toliko solidno letino.

A pa ni to nekoliko prezgodaj? Lani sem posadil konec februarja in sem imel velike težave zaradi dolge zime...

btw.: kako pa kalite? šotne lončke in pokriti al kako drugače? pa svetloba?