Pusti jih skupaj, ko jih boš presajal jih daj v vodo, da se zemlja lepo "odlušči" potem pa vsako sadiko posebaj.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Mam eno vprašanje za stručkote. Letos sem prvič sam posadil iz svojih semen. Ker nisem nič kaj pazljivo delal s semeni čez leto (eno sorto sem mel izluščeno pol leta na omari, drugo in tretjo sem izluščil iz slabo sušenih in znotraj rahlo plesnivih čilijev) sem bil malo skeptičen o uspehu. Pa sem kupil komplete v hoferju in na njih je pisalo, da naj dam po dva ali tri semena v vsakega. Zdaj so pa kar vsi vzklili
A je boljše, če povsod populim ven, da ostane samo eden, ali jih lahko kar pustim skupaj?
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Malo pozno ampak bolje kot nikoli. Verjetno bo še kaj ratalo...
Citat:
Citat:
Ok, tole moje je do danes uspevalo zelo lepo, danes je pa mati po nesreči vse skupaj prevrnila na tla. Me je minilo do vsega ampak vseeno vprašam, sem prepozen za še eno rundo, če jih sedaj dam kaliti? Semen pa itak nimam več in bi jih moral še naročiti... Jezen ko pes!
Nisi čisto nič zamudil semena čilijev sejemo od recimo začetka feb. in do konca marca.Citat:
Citat:
Ok, tole moje je do danes uspevalo zelo lepo, danes je pa mati po nesreči vse skupaj prevrnila na tla. Me je minilo do vsega ampak vseeno vprašam, sem prepozen za še eno rundo, če jih sedaj dam kaliti? Semen pa itak nimam več in bi jih moral še naročiti... Jezen ko pes!
Z obrezovanjem boš dosegel manj pridelka vendar bodo čiliji verjetno večji, lepši, boljši.Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Če ti ni predrago, bo Čili Pipp gotovo tudi letos prodajal sadike.
Jaz sem lani vzel 4 njegove, pa so mi rodile približno še enkrat toliko kot moje lastne (ki so zrasle iz njegovih semen).
BTW, a ima kdo izkužnje s prezimljanjem in gojenjem v drugem letu?
Imam 7 loncev od lani, pa bi jih bilo najbrž dobro malce obrezat pred selitvijo ven?
ravno obratno. če ne obrezuješ, se začne ustvarjati novo, nepravilno vejevje.Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
a ni tako da ravno z obrezovanjem rastlino siliš k razvoju novega vejevja?