Habanero feferoni

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:

Imam naročena semena, pa glede na to, da rabi vsaj 28 - 30 stopinj za kalitev, imam časa še en mesec.
grin1.gif

Je pa ta vrsta trenutno najmočnejša.
Če boš uspel pridelat kaj semen (v kar ne dvomim), se za naslednjo sezono priporočam...
zmaga.gif

Sicer za prosto uživanje pri meni najverjetneje niso, se bi pa lahko naredila kakšna fajna čili omaka iz te sorte, pa zbirka sort se bo popestrila.

edit:
Glede kaljenja... Najboljše, da jih daš kalit kam na okensko polico nad radiatorjem, posodo z zemljo, kamor si posejal, pa pokrij s kakšno vrečko za zamrzovanje, v kolikor nimaš kalilnika pri sebi.
Kot je že predhodnik napisal, kalijo tudi pri nižjih temperaturah, edino morda kak dan več potrebujejo za vzkalitev.

Kako vlažna pa more biti zemlja?
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne sme se izsušit. Jaz sem jih v šotno tableto našibal in vsak drugi dan nalil vodo v kalilnik, da popije. Vse skupaj sem imel na okenski polici nad radiatorjem in je skalilo nekje v 14 dneh. Zdaj že imam prepikirane.
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz imam podobne kalilnike kot Futuristic (ok, pokrov je malo bolj cheap, v Lidlu so bili 4-je komadi okoli 6 EUR), postavil pa sem jih kar v kurilnico na peč. Kot kaže, jim tam kar paše (temperatura je okoli 30°C), ker jih je zunaj že več kot 10.
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ko imaš že klične liste, moraš postavit na svetlobo. Lansko leto sem imel na malo manj osvetljenem mestu, pa vzklilo je, zraslo okoli 5 cm in končano. Letos imam vse skupaj na polici v dnevni sobi, kjer dobi dovolj toplote in svetlobe in raste bp.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Prejela pošto od origin-a, hvala
grin1.gif


pri meni takole napredujejo - bomo videli
grims-1.gif

1437963-skupaj.JPG
 

Priponke

  • 1437963-skupaj.JPG
    1437963-skupaj.JPG
    33,6 KB · Ogledi: 332

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Ko imaš že klične liste, moraš postavit na svetlobo. Lansko leto sem imel na malo manj osvetljenem mestu, pa vzklilo je, zraslo okoli 5 cm in končano. Letos imam vse skupaj na polici v dnevni sobi, kjer dobi dovolj toplote in svetlobe in raste bp.
Ja, ko pridejo ven, jih postavim na okensko polico (nad radiator), da dobijo dovolj svetlobe. Prestavim jih dan ali dva po tistem, ko pridejo iz tablete. Je to prekmalu? Steblo je še belo, listi pa tudi še nimajo prave zelene barve.

@westie: imajo pa kar gužvo, kajne?
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Vprašanje za tiste, ki jih zmeljete...Kam jih shranete ? Kar v plastične posode ali pa se dobijo prazni kozarci, kot dobiš v trgovini poper, recimo... ?
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz čez leto shranjujem embalažo ostalih začimb, pa potem noter dam feferončke. Olje pa v oljne stekleničke

gretzky: ni problema, bova menjala
wink-1.gif
 

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Vprašanje za tiste, ki jih zmeljete...Kam jih shranete ? Kar v plastične posode ali pa se dobijo prazni kozarci, kot dobiš v trgovini poper, recimo... ?
Jaz niti nimam teh problemov. Sam sem jih nazadnje mlel predlani in sicer za dve tisti steklenicki, v katerih obicajno prodajajo zacimbe.
Eno sem nesel starcem, druge sem do danes porabil samo kaksno polovico, ker je ostro za popi***t. Mlel sem pa Habanerote, Jolokio in nekaj Sweet & Hot.

Se nekaj, jih je ze kdo vlagal namesto v kis, v olje? Meni kislo ne sede prevec, pa bi letos mogoce raje tako probal... Zanima me, ce so okusni in ali bi vlagal sveze, polsuhe..?
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Si vse tri vrste kar skupaj zmlel ali vsako posebej ? Drugače pa dva kozarčka od začimb že imam, potem bo verjetno tak dovolj.
 

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Vse tri skupaj. Pa nisem jih zmlel, ampak nadrobil, ker sem jih susil v pecici in so bili popolnoma suhi.

Da ne povem kateri vsi deli telesa so me pekli, ko sem se sel isti dan tusirat, kljub temu, da sem si roke parkrat prej umil. Se naslednji dan me je vse peklo okrog oci, ce sem si jih pomotoma kaj pomel. :S Never again

Pa naslednjih par dni je bilo vse kar sem rezal na isti deski, pikantno :D
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kavni mlinček jih preveč zmelje za moje pojme. Multipraktik naredi bolj grobo, to vem po feferonih, ker sem jih lani zmlel. Sicer ne za sebe in sušeni so bili zunaj na balkonu in nanizani na šivalni niti. Letos bom pa sam tako prakticiral.
 

disc

Guru
4. feb 2011
2.449
569
113
Pismo ste me čist zagrel za tele feferone. Me že kar mika, da bi si na šihtu nasadil en lonček. Lokacija in klima jim bi bila pomojem všeč
smile-1.gif