Gume Regal racer

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Dobre gume se izkažejo v kritičinih situacija, pri temperaturnih sprememba ipd. Folk špara na gumah, čez vikend pa zapije denar v lokalu ipd., ponavadi so kakšne takšne cake. Glede neprilagojene hitrosti nebi govorili, kern ima smisla, tudi če boš pri 5 km/h iz ceste zletu ti bo policaj napisal neprilagojena hitrost, pa če bo polovico ceste manjkalo in bo tam omejitev na npr. 50 km/h. Sam sem imel zlabe izkušnje s takšnimi gumami, ker sem pač ko sem kupil avto jih imel gor, razlike so nenormalne. Ne pravim da npr. za po suhi cesti, lepa vožnja, niso ok, in skoraj ne čutiš razlik...čutiš pa jo takrat, ko rabiš dobre gume. Me drugim, se je to že videlo tudi ko sem bil na Vranskem, in tisti s slabimi oz. "čudnimi gumami" so leteli pri isti hitrosti v 3pm... seveda imajo pa tudi zelo dobre gume svojo max mejo in dobra guma ni razlog za divjanje, bi pa morala biti obveza na avtu in standard bi morali dvigniti, ne da se zadovoljuje zakon samo z milimetri profila, kar je totalno bolano.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
467716-post_slo.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
No.. strokovnjaki za gume, ko ste že zbrani na enem "kupu"
smile-1.gif
koliko sezon kaj vozite zimske pnevmatike? Jaz sem na mojem zdaj Bridgestonke odvozil tretjo sezono pa je še vedno ogromno profila pa me zanima ali naj kupim drugo leto nove ali bodo te še OK? Namreč letos kar je bilo snega nisem zaznal da bi postale kaj posebej trde ali slabše kot npr. prejšnjo sezono?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
no jaz osebno sem v zadnjih letih menjaval zimske gume na 2 sezoni, to pa zato, ker sem imel zimske Kumho, ki so sicer odlične in relativno poceni ampak tudi hitreje otrdijo, pa še na avtu imam pogon zadaj, tako da mi tudi profila ne ostane ravno veliko.....
grin1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
koliko sezon kaj vozite zimske pnevmatike? Jaz sem na mojem zdaj Bridgestonke odvozil tretjo sezono pa je še vedno ogromno profila pa me zanima ali naj kupim drugo leto nove ali bodo te še OK? Namreč letos kar je bilo snega nisem zaznal da bi postale kaj posebej trde ali slabše kot npr. prejšnjo sezono?

Sam ne dam kaj dosti na profil, sploh pri zimskih gumah. Če se guma izkaže, da ob kakšni bolj resni situaciji ni kos nalogi jo zamenjam. Sem pač vsak dan cesti ob različnih vremenskih pogojih, tako da pri gumah ne šparam. Vsako sezono ko ne dam novih gum gor ob prvem snegu vozim bolj previdno in če vidim da so gume OK, gasa dalje, drugače pa čim prej zamenjat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Ma ni tu govora o šparanju pač butasto je menjavat nekaj kar je OK, o tem pač govorim in zato sprašujem. Sploh če si z gumami nardil 15.000km...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma ni tu govora o šparanju pač butasto je menjavat nekaj kar je OK, o tem pač govorim in zato sprašujem. Sploh če si z gumami nardil 15.000km...

Ja in kaj potem sprašuješ, če se ti zdi guma OK in če se ti zdi tako gumo butasto menjat potem si si že sam odgovoril. Ni odvisno samo koliko sezon si jih vozil, je malo tudi odvisno kje živiš, kakšnemu iz rovt 3 leta stara guma vrjetno ne koristi več dosti, če ne more pridt do bajte ali vikenda.

Jest sem napisal kaj jaz počnem in če se ti to zdi butasto, naj se ti zdi. In a resno misliš da vržem stran gume ki majo 15k km?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Pa si dobil odgovor. Ti ne čutiš, da bi bilo kaj slabše, potem vozi dalje. Ne vidim razloga, da bi kupoval nove. Tudi sam imel 3 sezone, če se ne motim. S tem da so bile potem stare že 5 let. Zamenjal sem jih, ker so bile znucane. Kot kaže bojo v tvojem primeru z veseljem naredile še eno sezono. Blizzak so res dobre gume. Najbolj sem vesel mastne in mokre ceste. Klapa je na soški, ob hudem mrazu nekaj časa nazaj, lepo glihala ograje. Skoraj da ne, vsak dan je počilo. Neke izredne razmere so bile, lih da ne. Jaz sem sicer čutil, da je bilo res nekaj gladko, ma sem se še vedno vozil brez skrbi 80-100. In v tistih dneh so prišle do izraza dobre gume z veliko profila, sej to, da so iz prejšnjega desetletja ne rabimo omenjat, knede.
smirk-1.gif

In kot je neo32 napisal. Najbolj smešni so mi tisti, ko jim svetuješ dobre gume, že hitijo z odgovorom, da oni pa ne norijo. Pa sej dobrih gum se ne kupi zato, da bi se potem divjalo
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Imaš prav, saj pravim, sprašujem zato enostavno zimskih gum še 4 ali 5 sezon zapored nisem imel (vedno sem prej prodal avtomobil ali pa sem jih menjal). Le enkrat sem imel zimske pnevmatike tako dolgo, to so bile Fulda Kristal in se mi zdi da je bilo 4 sezono, profila ogromno ampak guma je bila enostavno tako trda da sem se ob prvi poledici skoraj ubil in zato sem iz previdnosti raje vprašal če je to praksa pri vseh gumah ali pač Fuldica.. Ker zanimjivo pa je bilo to da eno sezono nazaj je bila ta Fulda odlična, potem naslednjo sezono pa totalni polom, zato sem vprašal in zaradi tega očitno šparam... Eni pač neumno razmišljajo pa čeprav že lep čas ne furam drugega kot Michelin, GY, Continental ter Bridgestone... Lp

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kristall
bonk.gif
To je kot kaže OK samo prvo leto, potem je pa za v smeti. Sem se lani vozil s Kristall Montero letnik 08. Glej, 60-80, da sem se počutil na varni strani. Pa to je blo skoz. Pa si rečem, jah no, pač so taki časi. Pokličem kolega, ko je mel Blizzak LM30, da ni nobenega problema. Ja itak si mislim, Kristall Montero 2 po dveh sezonah. Ko sem se vsedel v svoj sekret, sem pozabil kaj je to gladka cesta. Lepo 80-100, ni panike.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Hja zato pa sem vprašal kako je z gumami ker so to prve zimske gume po Kristalkah 1. generacije ki jih imam tako dolgo in zaradi tega sem že zdaj označen za bedaka in šparam
smile-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hja zato pa sem vprašal kako je z gumami ker so to prve zimske gume po Kristalkah 1. generacije ki jih imam tako dolgo in zaradi tega sem že zdaj označen za bedaka in šparam
smile-1.gif

No, no. Še enkrat si preberi kaj sem napisal, namreč nikjer nisem napisal da si bedak oz da šparaš, če pa sem kje to napisal pa prosim to tudi navedi.

Lej gume so zelo kočljiva zadeva. Nakaterim ustreza tako, drugim spet drugače. Nihče ti ne bo povedal magičnega recepta kaj je za naredit z rabljenimi gumami, če se boš z njimi še počutil varnega in zadoščajo tvojim kriterijem, potem jih ne menjaj, če ne razmišljej o novih. Zaradi tega ker ne boš menjal gum, te ne bo noben označil za stiskača, pač zadeva tebi ustreza in pika. Dejstvo je, da če bo naslednja zima takšna kot letos, ne bo nobene potrebe po novih gumah (gledano iz mojega stanja zimskih gum), če bo pa izdatno več snega, se pa niti slučajno ne mislim zajebavat po cesti in čakat v katerem jarku se bom zašel.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Bom izkoristil temo.

Obstajajo kakšni testi poltovornih pnevmatik? Bo treba letos nove letne in nimam pojma, kaj bi vzel. Bolj kot ekonomija (majhna obraba) me zanima oprijem in obnašanje v mokrem. Lani so bile gor Michelinke, ki pa so bile slabe kar se tiče aquaplaninga.