Gume ježevke

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Pa ne povsod recimo v mestu Kiruna (najbolj severno švedsko mesto...) plužijo&posipajo samo ta velike ulice v mestu pa mesto ni malo (velikosti Kranja) ostale stranske pa samo splužijo, da ostane ene 5 cm snega, ki se strdi v trdi sneg in po njem se veselo vozijo z ježavkami ki so lahko spičaste.
Drugače je pa vožnja z ježavkami po asvaltu
uf-1.gif
tako trese, da je granitna cesta (če se jih kdo spomni) proti njim najboljša asvaltna cesta, da ne omenjam ropotanja pa občasnih iskric, ki letijo izpod gum
Za Kiruno ne vem, v Stockholmu pridno posipajo ulice (je pa res, da ne že takoj po sneženju tako kot pri nam). Da bi pa vožnja po asfaltu s temi gumami tresla pa ne bi vedel. V Saabu 9-5 sem se peljal čisto normalno brez kakršnegakoli tresenja, tudi pri 100 km/h, edino bolj glasno je.

Se mi zdi, da tale se ni videl Skandinavije od blizu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Baje obstaja pri nas v Celju ena firma, ki odstranjuje te "žeblje" iz gum. Mogoče kdo pozna?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Jaz jih imam na biciklu (schwalbe ice spiker pro) in krasno tulijo po asfaltu. Da bi tresle, pa ne bi rekel.. na ledu je oprijem poezija, bolj kot jih goniš po ovinkih, bolj primejo.

• Všeč mi je
Reactions: böc