Greta

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.591
113
tole se topi že več miljonov let
V bistvu okoli 10k let.
Zadnje čase pospešeno. Pa ne zato, ker bi bile "kocke" manjše :zavijazocmi:

Je čisto preprosto. Če trdiš, da se trenutno podnebje ne segreva, si preprosto zarukan debil. O tem sploh ni debate. Butast si.

Da pa se debatirati o tem, zakaj se segreva in koliko k temu prispeva človek.

B81

22. jul 2007
36.797
10.396
113
KSZ
Dokler se bodo tankerji in tovornje ladje fijakali po svetu in "baje" spustili v zrak toliko nesnage, kot vsi avti na planetu (WTF je to izračunal), se sam niti malo ne sekiram. Naj tu začnejo iskat ustrezno rešitev..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.383
10.655
113
če bi se vsi zasekirali, bi imeli neko rešitev ali pa vsaj plavali proti.. dokler se sekira 10 osebkov je pa to to.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
V bistvu okoli 10k let.
Zadnje čase pospešeno. Pa ne zato, ker bi bile "kocke" manjše :zavijazocmi:

Je čisto preprosto. Če trdiš, da se trenutno podnebje ne segreva, si preprosto zarukan debil. O tem sploh ni debate. Butast si.

Da pa se debatirati o tem, zakaj se segreva in koliko k temu prispeva človek.

Seveda se segreva in seveda so podnebne spremembe, to vse obstaja že milijone let preden se je pojavil človek. Pravzaprav brez podnebnih sprememb nebi bilo človeka, ki so omogočile primerno okolje za življenje na Zemlji. Prav tako ga lahko konča in mi se lahko razpočimo pa tega ne bomo spremenili.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.688
5.867
113
KSZ
Dokler se bodo tankerji in tovornje ladje fijakali po svetu in "baje" spustili v zrak toliko nesnage, kot vsi avti na planetu (WTF je to izračunal), se sam niti malo ne sekiram. Naj tu začnejo iskat ustrezno rešitev..
Sem bi dodal tudi turiatične križarke, ki se furajo sem ter tja kar tako, malo za razvedrilo. Potujoča mesta na vodi ne morejo biti blagodejna na okolje. Kako ravnajo z fekalijami tam?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.591
113
Sicer že staro ampak Alkalaj je študiran človek
Kar ne pomeni, da je vse res, kar izjavi.
Študiran je na drugem področju in tam ima njegovo mnenje neko težo. Kar se tiče klimatologije, je pač na ravni povprečnega malo pametnejšega osebka, ki za hobi spremlja neko stvar.

Sicer ima vmes nekaj dobrih, dostikrat pa pretirava in tudi on(tako kot nasprotni tabor) predstavlja podatke zelo selektivno.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
cruise-ship.jpg

Carnival reportedly dumped over 500,000 gallons of sewage and 11,000 gallons of food waste improperly in the year after it admitted to illegally releasing oil into the ocean. https://www.businessinsider.com/car...ed-sewage-waste-into-ocean-report-2019-4?op=1

The Effects of Cruise Ship Waste (en mesec star članek)​

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in ales85

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Ti predpisi spodbujajo ladje, "da zadržijo svoje odpadke, ko so v ameriških vodah, in jih nato odvržejo, ko so v kanadskih vodah", pravi Bissonnette.
V kanadskih vodah se lahko neobdelane odplake iz potniških ladij zakonito odvržejo zunaj meje 12 navtičnih milj v skladu s predpisi o onesnaževanju plovil, kar se lahko pogosto prekriva v kritičnih habitatih. Medtem se lahko prečiščene odplake – ki vključujejo odpadke iz stranišč in sivo vodo iz umivalnikov in pralnic – izpustijo tri morske milje od obale.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.867
-381
113
no, sem pa prejšnji teden slišal eno dobro novico - da se ozonski plašč uspešno celi. Še nekaj deset let in bo popolnoma obnovljen.

v 80' se je začela kampanija za ozonski plašč. po 40 letih so vidni rezultati.

In ko so ozonske luknje prešle na 3. strani časnikov, je prišlo globalno segrevanje.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

B81

22. jul 2007
36.797
10.396
113
če bomo tako nadaljevali, bo zrasel še en plašč okoli planeta, sonce več ne bo prišlo zraven in bomo imeli ice age :evil:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
no, sem pa prejšnji teden slišal eno dobro novico - da se ozonski plašč uspešno celi. Še nekaj deset let in bo popolnoma obnovljen.

v 80' se je začela kampanija za ozonski plašč. po 40 letih so vidni rezultati.

In ko so ozonske luknje prešle na 3. strani časnikov, je prišlo globalno segrevanje.
Ozonski plašč se celi, ker je cel svet prepovedal C-F, ki so ga najbolj uničevali.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in zakon

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.677
15.721
113
In po podobnem scenraiju bi se moral cel svet usklajevati kar se svetovne ekologije tiče še naprej in ne da se manjši del bolj razvitega sveta nekaj trudi v to smer, manj razviti svet pa še naprej svinja na 95. potenco v primerjavi s prej omenjenim ter skladno z razvojem svinjanje celo povečuje. Se pa tudi v bolj razvitem sveti najdejo (na podlagi lobiranja namerno spisani?) zakonodajni kiksi kot je razvidno iz zgornjih objav o spuščanju odplak v morje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.677
15.721
113

Brazilija bo potopila letalonosilko, označeno kot 30.000-tonski paket strupa

Letalonosilka je bila zgrajena konec 50. let prejšnjega stoletja v Franciji, katere mornarica je z njo plula 37 let. Sodelovala je pri prvih francoskih jedrskih poskusih na Pacifiku v 60. letih in v operacijah v Afriki, na Bližnjem vzhodu in v nekdanji Jugoslaviji od 70. do 90. let prejšnjega stoletja. Brazilija je 266 metrov dolgo letalonosilko kupila leta 2000 za 12 milijonov dolarjev. Lani pa je pooblastila turško podjetje Sok Denizcilik, da jo razstavi za odpadno kovino, a so avgusta turški okoljski organi načrt preprečili. Brazilija je nato letalonosilko pripeljala nazaj, vendar ji ni dovolila vplutja v pristanišče zaradi tveganja za okolje.

Mornarica je ladjo odvlekla na lokacijo 350 kilometrov od brazilske obale, kjer je voda globoka 5000 metrov, in lokacijo označila za najvarnejše območje za izvedbo potopitve. Odločitev ministrstva so nemudoma kritizirali okoljevarstveniki, ki trdijo, da letalonosilka vsebuje na tone azbesta, težkih kovin in drugih strupenih snovi, ki bi onesnažile morsko prehranjevalno verigo. Ladjo so zato označili kot 30.000-tonski paket strupa.

Direktor Baselske akcijske mreže (BAN) Jim Puckett je brazilsko mornarico obtožil hude malomarnosti. "Če bodo nadaljevali z načrti o potopitvi strupenega plovila v Atlantski ocean, bodo kršili člene treh mednarodnih okoljevarstvenih pogodb," je dodal.

1bb1693991c52d75347a_62898933.jpg