Gremo v Avstralijo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.217
11.245
113
pubec, kredit ni nič drugega kot varčevanje..s tem da si si prej privoščil in potem odplačuješ...tvoj problem, lahko pa tudi nimaš kredita pa varčujše in si zadevo kupiš potem po n letih.

tako gre lajf.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
V tujini delaš in delaš, ko nor, kar 6 dni po 10-12 ur, pri nas 5 dni in 8 ur, saj nekateri že ob 14-15 uri zapuščajo mesta, ko se vračajo iz delovnega mesta, nekateri delajo do 17.00 ure....Slovenija sploh ni tak slaba država, tu je kot Balkan-Evropa, nekaj po Balkansko nekaj po Evropsko.

Pa kaj govoriš ti stari? Pa kaj pametuješ, če si bil 2x po pol ure v avtriji in enkrat v italiji za čas kosila? Ne pametuj, ker živiš v takem
nerazgledanem balončku, da bi ti solze na oke vdarle če bi videl kako primitivno razmišlanje imaš...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
jaz res ob 14. uri grem iz delovnega mesta...... se pa ob pol 5 vstajam, kak praznik po 12-16 ur in sobota 12 ur (vsaj 1 krat na mesec) se tudi najdejo v mojem delovniku. Mogoče še na kaki davčni upravi, občini in podobnih javnih servisih najdeš koga ki dela striktno 8-15 od ponedeljka do petka, sicer pa tega ni več.

E žajfa moja nerazgledana......

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pubec, kredit ni nič drugega kot varčevanje..s tem da si si prej privoščil in potem odplačuješ...tvoj problem, lahko pa tudi nimaš kredita pa varčujše in si zadevo kupiš potem po n letih.

tako gre lajf.

kredit ni varčevanje. če vzameš kredit, plačuješ obresti za izposojeni znesek. če pa varčuješ, ti pa banka plačuje obrsti za naložen denar. in ja take majo bamnkirji najrajši
smile-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

tako gre lajf.

Lajf tak ne gre. Teh n let je očitno tvoja matematika. Ob predpostavki, da zaslužiš jurja, in ob predpostavki, da celo plačo daš na stran, si boš lahko kupo čez 10 let stanovanje. Super, če je to tvoj recept. Kje boš živel in kdo te bo vzdrževal vsa ta leta, pa je tvoj problem.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

tako gre lajf.

kredit ni varčevanje. če vzameš kredit, plačuješ obresti za izposojeni znesek. če pa varčuješ, ti pa banka plačuje obrsti za naložen denar. in ja take majo bamnkirji najrajši
smile-1.gif
In koliko obresti ti banka da? 0,1%. To je ravno toliko, da nihče ne more reči, da ne da nič.
Če hočeš imet bajto ali stanovanje, koliko časa moraš varčevati in kje do takrat živiš? Če je to najem, so obresti na posojilo nižje od najemnine. Sajkek ima kar prav - za nujne stvari, kot je stanovanjski problem, je bolje vzeti kredit in sedaj živeti v svojem stanovanju, kot nalagati v banko za sramotne obresti, medtem pa plačevati najemnino.
Jasno pa to ne velja, če medtem, ko šparaš, živiš v hotelu Mama z 0 stroškov.
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Jasno pa to ne velja, če medtem, ko šparaš, živiš v hotelu Mama z 0 stroškov.
smirk-1.gif

Iz mojih izkušenj stane ta hotel več, kot pa samostojno življenje.
uf-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
V tujini delaš in delaš, ko nor, kar 6 dni po 10-12 ur, pri nas 5 dni in 8 ur, saj nekateri že ob 14-15 uri zapuščajo mesta, ko se vračajo iz delovnega mesta, nekateri delajo do 17.00 ure....Slovenija sploh ni tak slaba država, tu je kot Balkan-Evropa, nekaj po Balkansko nekaj po Evropsko.

Pa kaj govoriš ti stari? Pa kaj pametuješ, če si bil 2x po pol ure v avtriji in enkrat v italiji za čas kosila? Ne pametuj, ker živiš v takem
nerazgledanem balončku, da bi ti solze na oke vdarle če bi videl kako primitivno razmišlanje imaš...

bonk.gif

Kdo več ve o tem ti lolek, ki dela samo malo čez mejo ali jaz, ko sem se posredno pogovarjal z ljudmi iz Avstralije, Amerike in Evrope, si ti že slišal za razne spletne pogovore.....ostali kar vrjamte res da boste zaslužil 3x več ampak boste garal ko nori.

Taki, ki takle zapuščajo Slovenijo brez izgovorov jim jaz nebi dal nikol več državljanstva Slovenije.
cheer.gif

Pejte že enkrat, potiihoma
write.gif

Slovenija ti boš vedno moja domovina v dobrem in slabem
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

bonk.gif

Kdo več ve o tem ti lolek, ki dela samo malo čez mejo ali jaz, ko sem se posredno pogovarjal z ljudmi iz Avstralije, Amerike in Evrope, si ti že slišal za razne spletne pogovore.....ostali kar vrjamte res da boste zaslužil 3x več ampak boste garal ko nori.

Taki, ki takle zapuščajo Slovenijo brez izgovorov jim jaz nebi dal nikol več državljanstva Slovenije.
cheer.gif

write.gif

cheer.gif

Delam 500km od doma, delam z avstrjiskimi in nemškimi ljudmi, 9 mesecev sem delal na križarski ladji, ti presanjal neboš tolko
kolko sem jaz videl in nikol neboš toliko vedel koliko sem jaz pozabil.

Pa sploh nevem zakaj se s hribovcem kregam itak nemorem zmagat, če me zvlečeš na svoj nivo in me premagaš z izkušnjami.

Pa sp*zdi delat, davkoplačevalci te ne plačujejo tu da jokcaš in šimfaš.

Pa kar zagovarjaj slovenijo, 25let boš star, rad bi pridno delal, pa ni dela, stanovanje ti je utopija in kljubtemu da bi rad mel radno službo, si nemoreš kupit niti novega kliota. Fino, kar zagovarjaj slovenijo, spominjaš me na vernike, ki molijo in verujejo,
pa še kar jih jebe zdravje, finance in ostalo. V tujini pa ti ploskajo ko delaš, dajo denar za letni in zimski dopust, ki preseže
polletno niminimalno plačo v sloveniji. Fajn se mej in naprej jokcaj, jaz tut jokcam, model avta ki sem ga kupil ne obstaja v moji željeni barvi, šment, pa stanovanje mam na senčno stran obrnjeno, popizdiš.

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ad1) krizo je povzročil negativni money flow u bistvu so se vrteli samo še papirčki:) seveda je delna krivda na bankah, vendar se moramo zavedati da če ni kreditov ni napredka... [censored] ga.... ampak v slo banke niso bile tako radodarne kot v US&A (to ve vsak ki je jemal kredit...)
ad2) v Slo je kriza ker praktično ni več industrije razen spar mercator tuš ostalo je bolj kot ne zamrlo...
ad3) imaš lenuhe ki so jih polna usta kako bi delali, ko pa jim zrihtaš šlužbo pa 10000 izgovorov (poznam par primerov ki so me zavrnili ko sem jim po njihovem jambranju ponudil službo)
ad4) težava je pri delavcih, ki niso ravno najbolj brihtni, so pa navajeni delati vendar zaradi ekonomske situacije ravno ne morejo se voziti vsak dan 100km (konec koncev imajo na mesec 650€ plače..)

ni vse tako enostavno kot si tukaj gor na alterju določeni predstavljajo. je pa res da v tujini si tujec...

a tuš pa spar je zate industrija?!
smile-1.gif
)))

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

bonk.gif

cheer.gif

write.gif

cheer.gif

sklepam da še ne živiš samostojno, al pa maš [censored] dobr plačano službo
bonk.gif

drugače se pa strinjam slovenija vedno moja domovina