Gremo v Avstralijo?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
"
V Sloveniji se vedno dobis potne stroske?
ni res!!
Ne glej samo javno upravo.
Dobiš (če dobiš) tudi ponudbo za ta xxx€ z vsemi stroški. Tako da je lahko nazadnje plača povrnitev potnih stroškov.

Nazadnje urejeno:

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.610
1.002
113
49
KR
Aja, sem pozabil še povedat, da ga več al manj ne zaposlijo zaradi tega, ker je kokr prestar (48).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zakaj bi te pljuval, saj si korektno zapisal. Zavedati se je pač potrebno, da razviti svet ne proizvaja in je posledično potrebna konkretna sprememba strukture gospodarstva. Zato je pa šlo miljon industrijskih obratov na ceste in posledično folka na borzo. Žal smo še relativno mlada država in posledice prejšnega režima bomo še nekaj časa čutili. Neke hude industrije pa v nobeni razviti državi ni več, razen redih panog. Jebat ga, azija je cenejša, pa naj bo to za nemce, avstrijce ali pa nas. Pa nisem nikjer zapisal, da imamo mi super urejeno državo. Daleč od tega. Menim, pa da bi se mladi lahko mnogo bolje znajdli kot pa dejansko se. In je mnogo več prisotnega tega, jao kam gre ta država, kot pa naprimer rubrik kako bi zaslužil denar ali se usmeril malce bolj produktivno. Žal je veliko slovencev navajenih, da vse pade v naročje, ti časi so pa mimo. In v tem je problem. Je pa seveda ogromno grdih scenarijev, ker so tako stari državlajni na borzi, za katere je delo dobiti skoraj misija nemogoče. Marsikaj bi se dalo izboljšati, se strinjam ampak treba se bo začeti zavedati, da največ lahko skušamo narediti sami, vsaj za veliko večino alterja to zagotovo velja (zaradi starostne strukture). Pobeg v tujino pa sam po sebi ne bo prinesel v naročje dobre službe in stanovanja v štirih letih. Je treba biti kar fajn iznajdljiv in priden, tako kot v Slo
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
se strinjam popolnoma.
Trdim pa še zmeraj, da možnosti nekaj narediti je "misija adijo živci"
-Trdim pa zato, ker vem za nekaj obratov.... ki jim je bilo delo zagotovljeno, plačilo tudi, ampak bi morali širiti obrat zaradi povečanja proizvodnje in posledično zaposlenih. In so ga hotel. Pa so naleteli na vrsto občinskih in državnih preprek. In proizvodnja se je selila Mađarošom. Naši zaposleni pa na borzo!!.
-Eni v stečaj, kamijoni pa čakajo da odpeljejo robo. Pač to divje lastninjenje.
...... ja, ne govorim o enem ali dveh primerih.... kolko jih lahko naštejemo v naši SLO.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Meni ne bi bilo prenašati občutek tujca v Avstraliji, saj ga tukaj prenašam že celo življenje. Sam sm velikokrat razmišljal, da bi odšel v AU! Nikoli neveš, ker stanje tukaj v Slo, je vse slabše in slabše.
Ce se ne motim si rojen v sloveniji in si kompleten izobrazevalni proces opravil tu. Torej je to da te imajo za tujca posledica tvojega obnasanja. Ce pac ze celo zivljenje tolces trdi L (do cesar imas vsekakor pravico in me ne moti), lahko pricakujes, da te bodo sodrzavljani imeli za priseljenca/tujca saj ga ni dialekta v sloveniji kjer bi ljudje imeli tak akcent. Tok za zacetek...

Pac mal cudno je da se bunis, ce mas pa sam levji delez zaslug za to.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Meni ne bi bilo prenašati občutek tujca v Avstraliji, saj ga tukaj prenašam že celo življenje. Sam sm velikokrat razmišljal, da bi odšel v AU! Nikoli neveš, ker stanje tukaj v Slo, je vse slabše in slabše.

V Au so dost bolj strpni do tujcev kot pa pri nas.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
ampak je pa res da ni kar tako iti nekam v tri krasne.....

Zakaj ni kar tako? Spakiras in gres. Al je težko id od mamice in začet sam prat in kuhat? Ko si enkrat tam, je tričetrt opravljenega,
služba se dobi BP, stanovanje vsaj v najem za prvo tudi, in to je to.

Imam kup kolegov v Melbournu in Sidneyu, pubeci 22-25 let, delajo po surf šopih, ipd. in živijo kot carji, sicer se ne vozijo
z 50k avti, ampak kater 22 letnik pri svojem denarju pa se?

Sigurno si boš v Avstraliji z Britney lažje kupil hišo kot pa z Ano v Ljubljani.

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
v SLO sem imel s.p., delal po 8 do 10 ur na dan, zaslužil pa sem toliko, da sem poravnal vse obveznosti do države, plačal najemnino in stroške za enosobno stanovanje (nič posebnega) v LJ, pač ostale osnovne stroške (hrana, cote, benz, vse kar avto rabi itd), na koncu meseca pa je ostalo kaj malo. družina ni nič kaj bogata (nikoli bila), tako da kakega backupa nimam.
ker mi je blo puni organ vsega sem pred dobrim letom napokal avto in odšel na swe (seveda sem si delo zagotovil pred odhodom).
zaslužim precej bolje, živim v najetem dvosobnem stanovanju in najemnina z VSEMI stroški (gretje, voda, elektrika, komunala, vzdrževanje stavbe) me pride cca 50 EUR ceneje kot gola najemnina (brez stroškov) v Lj (res pa da nisem v velemestu, ampak bolj "na vasi"). hrana v trgovini ni veliko dražja kot v SLO. osnovno življenje je tule torej precej cenejše (glede na zaslužek), kot v domovini. vse kar je "luksuza" (ponočevanje, popivanje, fensi večerjice v restavracijah ipd) pa zna biti dosti drago. ampak še vedno dostopno.
seveda pa si tudi tu, ne glede na švedsko multikulturo, za domačine samo tujec. in seveda so tudi tu isti problemi kot pri nas (šef te jebe za brezveze, sodelavci so leni in nesposobni, državna birokracija je skoraj hujša kot v slo,...).
konec meseca mi z lahkoto ostane 500 € (aja, odplačujem še kredit za avto), običajno še precej več, o čemer sem lahko doma samo sanjal.
in ni mi žal da sem odšel.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Ce se ne motim si rojen v sloveniji in si kompleten izobrazevalni proces opravil tu. Torej je to da te imajo za tujca posledica tvojega obnasanja. Ce pac ze celo zivljenje tolces trdi L (do cesar imas vsekakor pravico in me ne moti), lahko pricakujes, da te bodo sodrzavljani imeli za priseljenca/tujca saj ga ni dialekta v sloveniji kjer bi ljudje imeli tak akcent. Tok za zacetek...

No tukaj je pa tipični primer, ko se tlači vse v en koš!
Prvo me niti ne poznaš, da boš vedel, zakaj me imajo za tujca? Drugo bil bi presenečen, nad mojo izgovorjavo in obnašanjem.
Ni ne L-ja niti, neprimernega obnašanja. Razlog je, da se počutim, ker sem drugačen. Kakšen pa sem? Sem temnejše polti, ter črnih las. In kdorkoli, kjerkoli, si prvo mislijo:" Ta je pa cigan, bosanc..."! Ko sem bil še otrok in sem začel z osnovno šolo, so me slovenčki ozmerjali z imeni, cgan, bosanc. Sam nisem imel pojma, o čem govorijo, in sem zato vedno doma spraševal, o čem se gre. Vem, da sem kot otrok si razbijal glavo, zakaj mi niso dal imena Klemen?! No to je žalostno, da otrok pri rosnih 7-ih letih, opazi da svet gleda postrani na drugačne od sebe. Sam nisem niti vedel, da sem temen, kaj šele, katere narodnosti so moji starši. No z leti so ti isti sošolci, malo dozoreli in uvideli svojo zmoto. Je pa res, da se je na račun temne barve, kasneje pokazalo da sem magnet za slovenke.
Sedaj ni nič drugače. Kamorkoli prideš, te gledajo postrani. Ko iščeš službo je pa misija nemogoče. Vedno sem opravljal, "bolj bedna" delovna mesta, ki jih ni bilo težko dobiti. Če sem že dobil razgovor za kako bolj solidno delo, so po mimiki telesa in obraza mi dali vedeti, da nimam pogojev. Imam pa srednjo izobrazbo. Tako, da nemečite vse v isti koš, samo zaradi posameznikov. Moj najbolši prijatelj je slovenec, in pravi, da večjega slovenca po izražanju,obnašanju od mene ne pozna, in da koliko videz pri meni vara. Je pa res, da imam tudi svojo južno stran, ki pa pride do izraza, v drugem okolju.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Moj najbolši prijatelj je slovenec, in pravi, da večjega slovenca po izražanju,obnašanju od mene ne pozna, in da koliko videz pri meni vara. Je pa res, da imam tudi svojo južno stran, ki pa pride do izraza, v drugem okolju.

Vse mogoce, samo kakrsne izpade imas ponavdi tukaj gor, bi vrjel bolj tistemu zadnjemu napisanemu.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Prvo se prepričaj, če sm koga udaril, kaj šele zapiral v omaro. Mislim, da sem to ničkolikokrat ponovil. Če bi nekdo rekel, da sem terorist, bi mu to verjel, in znova in znova to ponavljal? In tema spet ni o omarah, ampak o Avstraliji.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:

Prvo me niti ne poznaš, da boš vedel, zakaj me imajo za tujca? Drugo bil bi presenečen, nad mojo izgovorjavo in obnašanjem.
Ni ne L-ja niti, neprimernega obnašanja. Razlog je, da se počutim, ker sem drugačen. Kakšen pa sem? Sem temnejše polti, ter črnih las. In kdorkoli, kjerkoli, si prvo mislijo:" Ta je pa cigan, bosanc..."! Ko sem bil še otrok in sem začel z osnovno šolo, so me slovenčki ozmerjali z imeni, cgan, bosanc. Sam nisem imel pojma, o čem govorijo, in sem zato vedno doma spraševal, o čem se gre. Vem, da sem kot otrok si razbijal glavo, zakaj mi niso dal imena Klemen?! No to je žalostno, da otrok pri rosnih 7-ih letih, opazi da svet gleda postrani na drugačne od sebe. Sam nisem niti vedel, da sem temen, kaj šele, katere narodnosti so moji starši. No z leti so ti isti sošolci, malo dozoreli in uvideli svojo zmoto. Je pa res, da se je na račun temne barve, kasneje pokazalo da sem magnet za slovenke.
Sedaj ni nič drugače. Kamorkoli prideš, te gledajo postrani. Ko iščeš službo je pa misija nemogoče. Vedno sem opravljal, "bolj bedna" delovna mesta, ki jih ni bilo težko dobiti. Če sem že dobil razgovor za kako bolj solidno delo, so po mimiki telesa in obraza mi dali vedeti, da nimam pogojev. Imam pa srednjo izobrazbo. Tako, da nemečite vse v isti koš, samo zaradi posameznikov. Moj najbolši prijatelj je slovenec, in pravi, da večjega slovenca po izražanju,obnašanju od mene ne pozna, in da koliko videz pri meni vara. Je pa res, da imam tudi svojo južno stran, ki pa pride do izraza, v drugem okolju.

Verjemi, da se ne bi oglasal, ce ne bi imel podlage.

Se enkrat, zivi kot zelis. Zaradi mene ce po afganistansko govoris. Samo ne se cudit nad odzivi okolice. Napisal si da tvoja juzna stran ven udari v kakem drugem okolju. Moje skromno osebno mnenje je, da delovno okolje to pac ni. In ravno tam, te je eden od userjev videl in opisal pac da tok trdi L tolces da dobesedno opozoris nase.

In point mojega posta je bil ta, da se vsak zemljan lahko asimilira do te mere, da domacini kjerkoli ne bodo opazili da je priseljenec. Res je, da bodo eskimi cudno gledali temnopoltega, vendar menim da tako zelo crn spet nisi.

Drgac pa dost offa pa brez zamere, pac povem kar mislim.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik warpaint pravi:
v SLO sem imel s.p., delal po 8 do 10 ur na dan, zaslužil pa sem toliko, da sem poravnal vse obveznosti do države, plačal najemnino in stroške za enosobno stanovanje (nič posebnega) v LJ, pač ostale osnovne stroške (hrana, cote, benz, vse kar avto rabi itd), na koncu meseca pa je ostalo kaj malo. družina ni nič kaj bogata (nikoli bila), tako da kakega backupa nimam.
ker mi je blo puni organ vsega sem pred dobrim letom napokal avto in odšel na swe (seveda sem si delo zagotovil pred odhodom).
zaslužim precej bolje, živim v najetem dvosobnem stanovanju in najemnina z VSEMI stroški (gretje, voda, elektrika, komunala, vzdrževanje stavbe) me pride cca 50 EUR ceneje kot gola najemnina (brez stroškov) v Lj (res pa da nisem v velemestu, ampak bolj "na vasi"). hrana v trgovini ni veliko dražja kot v SLO. osnovno življenje je tule torej precej cenejše (glede na zaslužek), kot v domovini. vse kar je "luksuza" (ponočevanje, popivanje, fensi večerjice v restavracijah ipd) pa zna biti dosti drago. ampak še vedno dostopno.
seveda pa si tudi tu, ne glede na švedsko multikulturo, za domačine samo tujec. in seveda so tudi tu isti problemi kot pri nas (šef te jebe za brezveze, sodelavci so leni in nesposobni, državna birokracija je skoraj hujša kot v slo,...).
konec meseca mi z lahkoto ostane 500 € (aja, odplačujem še kredit za avto), običajno še precej več, o čemer sem lahko doma samo sanjal.
in ni mi žal da sem odšel.
Mi prosim zaupaš panogo, stopnjo izobrazbe ter kako je z jezikom?
Magar na private...

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
V tujini delaš in delaš, ko nor, kar 6 dni po 10-12 ur, pri nas 5 dni in 8 ur, saj nekateri že ob 14-15 uri zapuščajo mesta, ko se vračajo iz delovnega mesta, nekateri delajo do 17.00 ure....Slovenija sploh ni tak slaba država, tu je kot Balkan-Evropa, nekaj po Balkansko nekaj po Evropsko.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:

Verjemi, da se ne bi oglasal, ce ne bi imel podlage.

Se enkrat, zivi kot zelis. Zaradi mene ce po afganistansko govoris. Samo ne se cudit nad odzivi okolice. Napisal si da tvoja juzna stran ven udari v kakem drugem okolju. Moje skromno osebno mnenje je, da delovno okolje to pac ni. In ravno tam, te je eden od userjev videl in opisal pac da tok trdi L tolces da dobesedno opozoris nase.

In point mojega posta je bil ta, da se vsak zemljan lahko asimilira do te mere, da domacini kjerkoli ne bodo opazili da je priseljenec. Res je, da bodo eskimi cudno gledali temnopoltega, vendar menim da tako zelo crn spet nisi.

Drgac pa dost offa pa brez zamere, pac povem kar mislim.

Ti sploh neveš, kaj govoriš?!
bonk.gif

Moja južna stran pride do izraz na južni strani. Ljudje smo zmes različnih karakterjev, in vse je odvisno od situacije in odnosa drug do drugega. Jz sm tak,. če si prijazen do mene, sem tudi jaz prijazen, če si nesramen pa nesramen. Mislim, da nas je večina takih.
Jz tolčem L? hahahahahhaha
Če si toliko prepričan, se komot dobiva na kavici, in lahko oceniš moj L!
hysterical-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
mulček, zakaj bi ti šparal 500 € če pa imaš stanovanjski kredit in vse osnovne življ.probleme rešene???

če imaš nad jurja plače (nimaš kreditov, nisi zafustriran kadilec in pijanec) se da lahko 500 € na stran (šparaš za stanovanje oziroma kaj pač nimaš in si želiš).. če ti tega ne zmoreš, si sam kriv. Poznam par (povečini so kar ženske), ki imajo preko 1,5k€ neto, pa ne zmore prišparat niti 100€... s tem da so brez kreditov...

če si v rangu minimalca, potem ne beri tega posta in ti ni namenjen.

Mulčka maš ti med nogami. Stanovanjski problem ni rešen, vse dokler ne izplačaš zadnjega obroka stanovanjskega kredita. Zakaj šparat... za predčasno poplačilo kredita, za nakup večjega, boljšega stanovanja. Najbrž veš, da kvadrat stanovanja v LJ, MB, KP, KR, MS ne stane enako.
Situacija, ki jo ti omenjaš.... jurja plus plače, brez kreditov, je sila redka in večina Slovencev ne izhaja iz te situacije, kakor tudi ne tisti, ki se odločajo za selitev v Avstralijo. Primer, ki ga ti omenjaš velja le za "mladostnika", ki živi še pri starših. Sicer ne razumem, kako bo nekdo brez kreditov, pa pod svojo streho. Pa tudi takih primerov, ki živijo doma pri starših, z jurja plače verjetno ne najdeš kr tako...

Citat:
Uporabnik hanzi pravi:
ves koliko ljudi zivi s 500 evri na mesec(kreditov upam da nimajo ker sicer ....) ves koliko familij ima budzet okoli jurja mesecno?
Kaj pa se dogaja v soboto vecer da mi mora foter avto posodit?
Aja saj res. 3 mesece po lastnem nakupu mojega prvega avta, se je foter zacel v sluzbo vozit z njim, ker se je v ficku popolnoma usran pripeljal na siht, kljub odprti mareli v avtu! Toliko o posojanju fotrovega avta od mene. 2 meseca se je vozil potem pa je dobil ultimat in ga je kupil po enaki ceni kot sem ga sam pred pol leta. In moj trenutni druzinski proracun je manjsi od jurja mesecno. Na sreco so prihranki iz obdobja debelih krav.

Ravno o tem pravim. Večjih prihrankov s takimi prilivi žal ni mogoče ustvarjat. Budžetu primerno si pol tudi zastaviš prioritete. Zato pa nekateri odhajajo. Sicer pa super, da si pomagate doma. To je tudi prav.