Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Meni ne bi bilo prenašati občutek tujca v Avstraliji, saj ga tukaj prenašam že celo življenje. Sam sm velikokrat razmišljal, da bi odšel v AU! Nikoli neveš, ker stanje tukaj v Slo, je vse slabše in slabše.
Ce se ne motim si rojen v sloveniji in si kompleten izobrazevalni proces opravil tu. Torej je to da te imajo za tujca posledica tvojega obnasanja. Ce pac ze celo zivljenje tolces trdi L (do cesar imas vsekakor pravico in me ne moti), lahko pricakujes, da te bodo sodrzavljani imeli za priseljenca/tujca saj ga ni dialekta v sloveniji kjer bi ljudje imeli tak akcent. Tok za zacetek...
Pac mal cudno je da se bunis, ce mas pa sam levji delez zaslug za to.
No tukaj je pa tipični primer, ko se tlači vse v en koš!
Prvo me niti ne poznaš, da boš vedel, zakaj me imajo za tujca? Drugo bil bi presenečen, nad mojo izgovorjavo in obnašanjem.
Ni ne L-ja niti, neprimernega obnašanja. Razlog je, da se počutim, ker sem drugačen. Kakšen pa sem? Sem temnejše polti, ter črnih las. In kdorkoli, kjerkoli, si prvo mislijo:" Ta je pa cigan, bosanc..."! Ko sem bil še otrok in sem začel z osnovno šolo, so me slovenčki ozmerjali z imeni, cgan, bosanc. Sam nisem imel pojma, o čem govorijo, in sem zato vedno doma spraševal, o čem se gre. Vem, da sem kot otrok si razbijal glavo, zakaj mi niso dal imena Klemen?! No to je žalostno, da otrok pri rosnih 7-ih letih, opazi da svet gleda postrani na drugačne od sebe. Sam nisem niti vedel, da sem temen, kaj šele, katere narodnosti so moji starši. No z leti so ti isti sošolci, malo dozoreli in uvideli svojo zmoto. Je pa res, da se je na račun temne barve, kasneje pokazalo da sem magnet za slovenke.
Sedaj ni nič drugače. Kamorkoli prideš, te gledajo postrani. Ko iščeš službo je pa misija nemogoče. Vedno sem opravljal, "bolj bedna" delovna mesta, ki jih ni bilo težko dobiti. Če sem že dobil razgovor za kako bolj solidno delo, so po mimiki telesa in obraza mi dali vedeti, da nimam pogojev. Imam pa srednjo izobrazbo. Tako, da nemečite vse v isti koš, samo zaradi posameznikov. Moj najbolši prijatelj je slovenec, in pravi, da večjega slovenca po izražanju,obnašanju od mene ne pozna, in da koliko videz pri meni vara. Je pa res, da imam tudi svojo južno stran, ki pa pride do izraza, v drugem okolju.